Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hangi vitamin?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhangi vitamin?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Konu: hangi vitamin?
    Gönderim Zamanı: 28 Tem 2012 Saat 12:13
hocam 9 aylık kız bebeğimiz var. boy 70 cm. kilo 7300 gr. doğum kilosu 3300 gram. kilo olarak gerideyiz daha önce de size sormuştuk zaten.şu an diş dönemindeyiz.iki dişi patladı ama üstler de kaşınıyor ve hiç birşey yemiyor.sadece emmek istiyor. sütüm var emziriyorum. müsadenizle aşağıdaki soruları sormak istiyorum:
1-doktor ille de demir verin diyor. ben size inanarak hiç vermedim. doktor şimdi diyor ki "sabah 7 damla akşam 7 damla ferro sanol ver. demir eksikliği tavan yapmıştır onda." size güvenerek soruyorum ne yapmalıyım?
2-günde 1 ml multitabs kullanıyorduk. "multitabsı kes polivit şurup 1 ölçek ver, iştahı da açar" dedi. siz ne önerirsiniz?
3- kilo azlığı çok mu korkulacak birşeydir?ne yapmalıyım?
saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119228
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2012 Saat 17:30
1a- Sakın verme, ben 40 sene hiçbir hastama "ezberden" demir  başlamadım. Ancak "Demir Eksikliği Anemisi" teşhis ettiklerim hariç. Onlarda senede ortalama 2-3 hastayı geçmemiştir.
1b-Eğer illaki başlayacaksan, bir kan sayımı yaptırabilirsiniz. Bu yaş için alt sınır; 9.5g/dl dir. Dikkat edin, erişkin değerleri ile mukayese yapıp sizi kazıklamasınlar.
2- Polivit iştah açmaz, herhalde o ilaç firması ile bir "göbek bağı" var... Ayrıca damla vermek, her zaman şurup içirmekten kolaydır.
3- Kilo azlığına kafayı takmayın, kötü olan üst-üste 2 ay hiç kilo alamamaktır.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.