Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
maper
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112
|
Konu: lütfen acil (grip) Gönderim Zamanı: 16 May 2012 Saat 08:24 |
doktor bey 3 aylık kızımı 5 gün önce aylık kontrolüne götürdüm herşey normaldi dün bebeğim öksürme aksırmaya başladı bence balgamda var çünkü öksürüp balgam kustu.tekrar doktora götürdüm ciyerlerinde bişey yok sadece grip dedi ve peditus verdi çaykaşığıyla ver dedi.bu benim ikinci bebeğim iyi kötü hastalığı anlarım herhalde doktor bey bu çocuk antibiyotık kullanmazsa iyileşmez diye korkuyorum.napayım burun tıkalı öksürüyor aksırıyor balgam kusacak kusamıyor geri yutuyor kak yapamıyor 7 günde bir yapıyor kakaylada atamaz.hafif ateşide var.anne sütü alıyor ama beni ememiyor yavrum herhalde boğazı ağrıyor.daha çok küçük hemen iyileşmesini istiyorum.anne olmak çok zor.
|
 |
maper
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 May 2012 Saat 10:43 |
doktor bey sizden hemen cv gelmeyince burdaki doktoru aradm sabaha kadar uyumadını balgam kustunu hafif ateşi var dedim getireyim birdaha bakarmısınız dedim bana sabah akşam bir çay kaşığı zimaks ver dedi.bir zararı olmazmı daha çok küçük dediğimde hiçbir zararı olmaz dedi.napim ben.sabah bir çay kaşığı peditus verdim burnunada serum damlattım yavrum şimdi mışıl mışıl uyuyor.ama aç biliyorum emmek istiyor ememiyor.lütfen bana bir yol gösterin ben pimpirikli annelerdenim biliyorum ama kendimi düzeltemiyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119215
|
Gönderim Zamanı: 16 May 2012 Saat 18:40 |
Ben Amerikada, Arizona dayim. Aramizda 10 saat fark var. Simdi saat 09:30 Bu sebeple, gunduz pek cevap beklemeyin. Cocugunuz Grip geciriyor. Hicbir ilacla iyillesmez, en az 2-3 hafta surecek. Doktorunuz bilgili ve akilli bir doktor. Hem hadisenin Grip oldugunu teshis edebiliyor, hem cay kasigi ile ilac vererek, sanki ilac veriyormuscasina sizi memnun edip sakinlestiriyor, hemde etkili bir dozda vermeyerek, cocugu o ilaclarin kotu yan tesirlerinden koruyor. Bizdeki 1ml. bile almayan "cay kasiklari" hicbir ise yaramaz. Farmakolojide bahsi gecen cay kasiklari; Ingilizlerin kullandigi ve 5ml. alan cay kasiklaridir. Doktor hakli. Boyle uckagitci dokrorlarin arasinda hem ilac veriyor gibi yapip, hastayi kacirmamak ve bebege de zarar vermemek cok ciddi bir cambazlik gerektirir. Ben Turkiye de calisirken, durumu anlatir ve hic ilac vermezdim, benim bir suru hastami bu uckagitci doktorlar kandirdilar, ve hasta bana kizgin olarak beni birakti.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 May 2012 Saat 18:41
|
 |
maper
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 May 2012 Saat 19:20 |
doktor bey ben bu ilaçları dünden beri çay kaşığıyla vermeye başladım kızım 3 aylık 23.günden beri kaka yapamıyordu bu gün kızım 3 kere balgamlı sarıdan biraz koyu renkte kaka yaptı.ilaçlardanmı oldu yoksa kakasının düzelme zamanımı geldi.teşekküredrim.taa oralardan cv yazıyor bize zaman ayırıyorsunuz.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 May 2012 Saat 19:42 |
Soyledigim gibi; "mutfaktaki "cay kasigi" ile verdiginiz ilacin hic bir tesiri olmaz. Bazi griplerde, barsaklarda da yumusama olabiliyor.
|
 |
maper
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 May 2012 Saat 15:29 |
merhaba doktor bey daha öncede bahsetiğim gibi 3aylık kızıma perşembe gününden beri peditus ve klavunat 200bıd antiyotik vermeye başladım.benim kızım anne sütü alıyor ve 7 günde bir kaka yapıyordu.ogünden beri günde 5-6kez sulu kaka yapmaya başladı kakadan önce karnında bir gurultu geliyor ve kaka yapıyor.poposu pişti.bugün dayanamadım ve doktoru aradım antibiyotiği kesmemi ve reflör saşe vermemi çocuğun isal oldunu söyledi.bende az bir suya reflör karıştırıp verdim ama hala kakası aynı 4 saatir.buarada çocuk benide emmez oldu en önemliside bu bunun sebebi ne olabilir göğsümü nerdeyse zorla ağzına sokuyorum diliyle eliyle beni ittiriyor.özellikle bu soruma cv yazarsanız sevinirim.emmeyi bırakır diye korkuyorum.ben nerde hata yaptım.hiç ilaç vermeden iyileşmesini beklim diyorum bu seferde daha kötüleşir diye korkuyorrum.morale ve doğru bir yol gösriciye ihtiyacım var.büyük kızımda hasta öksürüyor burnu akıyor gece öksürük kırizine girip kusuyor.napacamı şaşırdı.biri iyileşiyor öbürüne bulaşıyor.lütfen napim ben.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 May 2012 Saat 20:01 |
Size basindan beri "bu ilaclari" kullanmamanizi belirttim. Dogru, verdiginiz antibiyotik ile ishal yaptiniz, Reflore devam edin, eski mailleride okuyun.
|
 |
maper
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 May 2012 Saat 20:26 |
doktor bey peki beni emmek istememesine ne dersiniz neden böyle yapıyor.su kaybetti emmesi gerekmezmi.napim
|
 |