Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - süt ve gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsüt ve gelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Konu: süt ve gelişim
    Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2011 Saat 23:30

merhaba hocam,

ben bişeyi merak ediyorum.hani hep süt ve süt ürünleri çocuğun boyunu falan uzatır diyorsunuz ve günlük en az 500 ml içmesi gereklidir diyorsunuz ya şimdi bi çocuk 1500 ml içerse olabileceği en uzun boyuda mı geçer?diyelim anne babanın boyunu baza alarak ve günde 500 ml süt ve süt ürününü tüketerek  ancak 175 cm olabilecek bi çocuğa  biz 1500 ml vererk o boyu 180 yapabilirmiyiz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2011 Saat 10:28
Sizler "anne-baba" olarak, çocuklarınıza genetik bir "alt sınır" birde "üst sınır" veriyorsunuz. Kaliteli beslenme ile siz ancak alt sınırdan üst sınıra çocuğunuzu çıkarabilirsiniz, daha üst seviyelere çıkaramazsınız. Büyüme hormonları ile tedavi ancak "cücelik" durumlarında kullanılabilir, laf olsun diye veya boyu daha uzun olsun diye yapılmaz.  
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2011 Saat 17:26
yok büyüme hormonu ile alakamız olamaz zaten.ben 163 babası 183 boyunda..kızım 4.5 yaşında 113 cm boy,18.200 kilosu..günlük tükettiği süt ve yoğurt miktarı toplam 600 gram..ekstra peynirde yer.bazen ekstra ayranda içer.net aldığı 600 gramın aşağısına düşmez..cevabınızdan anladığım ben 600 değilde 1000 gramda versem onun boyunu olabileceğinden daha fazla uzamasını sağlayamam değil mi?ya da şöyle sorayım.günlük net 600 gram süt ürünü tüketen bi çocuk olabileceği en yüksek boya ulaşırmı?
2-nette boy hesaplama tabloları oluyor anne ve babanın boyunu giriyorsunuz güzel beslenme ile çocuğun olabileceği en üst sınır çıkıyor bunlara itimat etmeli miyiz?doğru mudur o sonuçlar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2011 Saat 12:29
1-Süt miktarı en az 500ml. diyoruz, tabii bu miktarda süt %100 "boy"  potansiyelini kullanmaya yetmeyebilir. O yüğden, zorlamamak kaydı ile daha fazla süt içmelerinde bir sakınca yoktur.
2-Çok az hata payı ile doğru netice verirler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.