Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğim anne sütünü bırakıyor:(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebeğim anne sütünü bırakıyor:(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 105
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeğim anne sütünü bırakıyor:(
    Gönderim Zamanı: 27 Tem 2011 Saat 14:15
hocam bebeğim 7 aylık malesef 2. aydan sonra annemlerin bu çocuk doymuyor lafına bakarak biberonla mama verdim.geçen ay gündüz anne sütünü azaltmış sadece gece emiyordu.Bu ay ise tamamen emmeyi bıraktı.Lamp

Çok üzgünüm ve vicdan azabı çekiyorum.Diğer kızımı tam 2 yaşına kadar sadece anne sütü ile büyüttüm.Şimdi her o tadı bişeye benzemeyen mamaları verdikçe kendimi dövesim geliyor.Emmediği içinde sütüm bir kaç damla anca..Sanırım bunu artık geri dönüşü yok malesef.

Bir kaç gündür sık aralıklarla bazen yeşil bazen sarı katı kaka yapıyor mesela sadece dün 10 bez değiştirdim.

sabah: 60ml devam sütü içine 3-4 bebe bisküvisi
1 tam katı sarı yumurta
2 çay kaşığı pekmez
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz peynir veriyorum.

uykudan uyanduıktan sonra 1 tam meyve püresi ve 125 kutu sütlerden

ikindi :yoğurt

akşamda biraz bizim yediğimiz çorba yada sebzeli yemeklerden tatırıyorum 

yatmadan öncede eğer aç ise 90 ml devam sütü içine 4 tane bebe bisküvisi yediriyorum.

bol su içiriyorum.   
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119439
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2011 Saat 09:57
Devam sütü gereksiz. Zaten kutu sütü veriyorsunuz, onlarla devam edin. Pekmez tok tutacak ve çocuk acıkmayacak. Birde Glikoz şekeri olduğundan, sofra şekerinden daha kötüdür. Ayrıcada "kan yapar" lafı sadece eskilerin uydurmasıdır. Bebe bisküvisi, GÜNDE 5 adetten fazla olmasın. Yeşil kaka çok yediğinin işaretidir.. Normalde "saman sarısı" renkte olmalı. Tabii, sebze yemekleri ve evde pişenlerden yemeğe başladığında kaka renginin bir önemi kalmaz, yediklerine göre renk değişir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.