Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hbo_ipek
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 110
|
Konu: ürtiker Gönderim Zamanı: 31 May 2011 Saat 18:07 |
Hocam,
gözündeki enfeksiyon için Tobrex damla kullanıyorduk ürtikere sebep oldu 25 aylık kızımda. Kaşıntı çok çok nadir. Doktora gittik, Zyrtec ve Avil şurup verdi. Tobrex'i keseceğiz ama azaltılarak kesilmesi gerektiği yazıyor içinde, bu yüzden bugün sabah verdim, akşam da verip keseceğim.
Tobrex'i kesince ürtikeri de geçecek heralde. Kaşıntısı da olmadığı için Zyrtec ve Avil e hiç başlamasam diyorum, bir sorun olur mu? Ürtikeri ilerler mi?
Zyrtec ve Avil'in de yan etki yapmasından endişeleniyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117896
|
Gönderim Zamanı: 31 May 2011 Saat 21:02 |
Bütün ilaçları kesin, hiçbir şurupta vermeyin.. Sıksık yüzünü sabunlu ılık su ile yıkayın..
|
 |
hbo_ipek
Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Haz 2011 Saat 09:24 |
Hocam zaten dün akşamki dozu da vermedim Tobrex'in, kestim çünkü akşam tabiri cazise azmıştı ürtikeri. Bu sabah da halen devam ediyor ama dediğim gibi kaşıntı yok iyi ki.
Öyleyse vermiyorum antihistaminikleri. Peki hocam, bu ürtiker ne zaman geçer? Yüzünde de çıkıp kayboluyor zaman zaman, gözünde dudağında çıkar da çok şişer diye korkuyorum?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 01 Haz 2011 Saat 10:23 |
Eğer ilaç allerjisi şeklinde bir şey ise, ilaçları kullanmadığınız sürece olmaması gerekir. Bir takip edelim.
|
 |
hbo_ipek
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2011 Saat 10:25 |
Hocam,
Ürtikeri azaldı bayağı. Önceden 15-20 lik kümeler halinde çıkıyordu,şimdi bir yerde 1-2 tane çıkıyor. Genelde çıktığı yer sayısında da azalma var. Tobrex'tenmiş demek ki ama şimdi de gözü nüksetti. Şöyle ki, akıntı ve çapaklanma önce sağ gözde başlamıştı, Tobrex'i kullanışımızın 3. günü sol göze de sıçradı ama sol göze ancak 2 gün kullanabildik o da azaltarak kestiğimiz için 2 tam gün/doz olmadı. Bu sabah baktım yine çapaklanmış sol göz, sabunla yıkadım gözlerini. Diğer gözüne de bulaştıracak kesin elleye elleye.
Ne yapalım hocam? Verebileceğiniz bir göz damlası var mı Tobrex'ten baska? Yoksa sabun işe yarar mı acaba? Akşama da bir yıkayayım, takip mi edelim damladan önce?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2011 Saat 13:07 |
Benzeri Tobrased dir, bir deneyin bakalın bu marka dokunacakmı???
|
 |
hbo_ipek
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2011 Saat 14:41 |
Hocam sonuçta etken maddesi Tobramisin her iki ilacın da, benim kızın ilaç değil de marka alerjisi mi vardır diyorsunuz? 
|
 |
hbo_ipek
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2011 Saat 20:01 |
Hocam,
şimdi baktım da kızımın kolunda çıkmış yine 15 kadar tepecik bir alanda. Artık geçmesi gerekmiyor mu? Yoksa ilaç kesildikten sonra da devam eder mi bu ürtiker bir süre?
|
 |