Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
egtuna
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
|
Konu: kusma Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2010 Saat 10:56 |
Kadir bey merhabalar 26 ayl ık oğlum dün en son 2,5 ta yemek yiyip (mercimek çorbası ve bezelye yemeği+yoğurt) yatmış saat 7 gibi akşam yemeği verdim yemek istemedi bıraktım saat 8 gibi durup dururken birden kustu fışkırır tarzda bütün midesindekini çıkarttı. Ardından 2 saat sonra biraz çorba vermeye çalıştım birkaç kaşık yiyip yine safra gelinceye kadar kustu. Sonrasında hiçbirşey yiyip içmedi sadece su içip uyudu bu arada sürekli karnım ağrıyor deyip duruyordu. Bu sabahta iştahsızlığı devam ediyor yine hiçbirşey yememiş sadece su içiyor. Ateşi çıkmadı sadece birkaç gündür ara ara hapşırıyordu. Dün bacağım ağrıyor basamıyorum deyip ağladı sabahta pipim acıyor dedi. Tekrar kusarsa e***dur fitil vereyim mi bir kere doktorumuz söylemişti ama ben vermemiştim. Ne yapmalıyım neden böyle olmuş olabilir doktora götürmelimiyim? Çok teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119228
|
Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2010 Saat 12:48 |
Yazın yemekler, çok çabuk bozulabiliyor ve böyle ishalli durumlara yol açabiliyor.. Hiçbir ilaç vermeyin, sadece su kaybını önleyin, yeter.Eğer kusma çok sayıda olursa, E...100 fitili kullanın.
|
 |
egtuna
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2010 Saat 13:01 |
Kadir bey ben en çok apandisitten falan korktum. Neyse şimdi annemi aradım bir daha kusmamış biraz çorba içmiş. ve kakasını yapmış. yanlız kakası katı. yani hiç ishal olmadı. ama belki arkasından olur. iyiki varsınız çok teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2010 Saat 11:21 |
Apandisitte ilk bulgu, kusma değil, ağrıdır.. Bu ağrınında bir özelliği vardır, gelip-geçici değildir, hiç geçmez ve şiddeti devamlı artar. Kusma , en son bulgu, peritonit başlayınca... Eğer kusma ile mikroplu gıdanın tamamı atılabildi ise, ishal olmayacaktır..
|
 |
egtuna
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2010 Saat 13:26 |
Kadir bey tam dediğiniz gibi oldu ishal olmadı ve kusması da geçti. yanlız hiç iştahı yok hiçbirşey yemek istemiyor ben de zorlamıyorum. Birde size danışmak istediğim bir diğer konu da şu; oğlum normalde süt kesinlikle içmiyor ben de günde 1 sefer uykusunda biberonla içiriyorum. Bunun bir zararı varmıdır? çok teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2010 Saat 09:26 |
İştahı zamanla 1-2 günde düzelir. Sütü gece biberon ile vermeniz sakıncalı değil. Ama miktarı az, en az 500ml. olmalı.. Soğuk vermeyi denedinizmi?? Dondurma veya yoğurt olarakda verebilirsiniz.
|
 |
egtuna
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2010 Saat 11:46 |
Kadir bey tekrar merhaba benim size danışmak istediğim bir durum var oğlum bu kusma olayından sonra size de bahsettiğim gibi iştahsızlaştı hiçbirşey yemek istemedi ben de ilk günler üstünde durmadım rahat bıraktım ama hala bu iştahsızlığı devam ediyor sabah kalkar kalkmaz şeker ya da şekerli şeyler istiyor geçen sabah karpuz ve şeftali istedi uyanır uyanmaz normalde hiç meyve suyu içmez 2-3 bardak meyve suyu içiyor. yemekleri zorla iki lokma yiyip bırakıyor. bu durum neden oluşmuş olabilir sizce?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2010 Saat 17:02 |
Meyva suları şekerli gıda sınıfına giriyor.Bunları yemek sonrası verinli, iştahını kapamasınlar.
|
 |