Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - artan siğiller???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumartan siğiller???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceydadefne Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 150
Mesajın Direkt Linki Konu: artan siğiller???
    Gönderim Zamanı: 14 Haz 2010 Saat 15:19
kadır bey ıyı gunler..kızım 5 yaşını bıtırdı.1,5 yıl önce elınde siğilçıkmıştı..hiçbirşey yapamdım.sonra yaklaşık 6 ay önce göz altı kırpik dıbıne yakın yere sı.çrayınca cıldıyeye götürdüm..ver..asıd ılacı verdı ve önemlı değil zamanla geçerdedı..ılacı 10gun kullnadım elındekı bı anda 3 tane oldu.yıne çok öenmesemdım geçen hafta tatıle gıttık denıze gırdı havuza gırdeı eve gelınce farkettık bır anda gözünün etrafında bırı kırpık dıbıne 3u kaş cıvarına yenıden atmış toplam elde 3 gözde 4 sğil oldu gözün dıbındekı ucu çiçek gıbı ıplık ıplık oldu uzuyor renk değişikliği yok..yıne aynı cıldıyey gıttık..bana çok kaygı yaptığımı önemlı olmadığını bu yaşta anestezı verıp aldırmanın doğru olmadığını söyledı..elındekının tıpıyle gözündekı farklı elındekı gözündekıne mı bulaşıyor yoksa habıre virüs mü kapıyoruz dedığımde bılemem dedı..gözündekı çıçek gıbı bu benı uzuyor hanı şu hpv denılen bı virüs varmış sorduımama bılgı vermedı??onunla bı alakası varmıdır??butun yüzünü kaplarmı???okuttum salısılık asıd kulandım hala kullanıyorum ama göz altına tam anlamıyla suremıyorum..bu arada bağışıklığı düşüktür ondan çok artabılır dedı amabız butun kış 2 kere hafıf grıp olduk okadar..ne yapmalıyım??teşekkür ederim..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119426
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2010 Saat 10:23
Siğil, "telkin" ile geçen yegane hastalıktır. Dedelerden biri "okuyuversin"... Göz çevresindekiler geçmezse, göz doktoruna gidin..cildiyeye değil.
Yukarı Dön
omerim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 96
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2010 Saat 13:08

merhabalar,

bu sigillerden biz de zamaninda cok cektik.

kizimin 7 yasindayken parmaklarinda, tirnaklarina yakin yerlerde sigil cikti zamanla yayildi. 3 yil boyunca her seyi denedik:

sigil dualari (kendi de inandi sigile ozel dualar okudular dedesiyle :))

incir sutu surduk

doktora gittik asit vs. damlattik.

her mudahalede yeni bir sigil daha olustu.

cerrahi mudahale de yapabiliriz ama tekrarlamayacaginin garantisi yok demisti doktorumuz.

sonunda bursa'da bir cilt doktoruna gosterdik. o da telkinin oneminden bahsetti. biz o asamalari gectigimizi soyleyince aslinda bir ilac var. bazi hastalarda iyi sonuclar aldik ama pahali bir ilac  ise yaramayadabilir dedi. biz yeterki gecsin diye aldik ilaci (aldara 5% cream imiquimod). acayip de para verdik yanlis hatirlamiyorsam 300 lira falandi. ama 1 aylik kullanimdan sonra sigillerin hepsi gecti. uzerinden de 3 yil gecti ve tekrarlamadi.

ilac ismi var diye yazmakta tereddut ettim ama care olacaksa denemekte fayda var diye dusunuyorum.

gecmis olsun...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119426
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2010 Saat 13:18
Teşekkürler...
Yukarı Dön
ceydadefne Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 150
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2010 Saat 13:45

bursada kı drun adı hüse....mıdır???ısmını verebılrmısınız???bugün kızımın gözündekisiğil uykusunda koptu:(:)sevıneyımmmı uzuleyımmmı anlamadım çok hafıf kan sızdı ve siğillerin enbüyüğü olan göz dın-bındekı gıttı..ama diğerleriduruyor.. bursada yaşaıyorum o drun adını öğrenebılrmıyım??

Yukarı Dön
omerim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 96
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2010 Saat 21:30
mukaddes ozcan...altiparmakta...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.