çok değerli dr. kadir bey kızlarımız 5ay 7 günlük
bebeklerin ikiz olması nedeniyle daha fazla süte ihtiyaç oluyor haliyle.bebeklerin gelişiminden anladığım ve emme aralıklarını sıklaştırarak doyduklarını görünce bu sonuca ulaştım.Bebeklerin birinin beslenmesi ile diğerininki tamamen farklı.kendi seçimleri o yüzden bazı endişelerim var:
bebeklerin bir tanesi emerek diğeri ise karışık besleniyor.sağılmış süt ve mama (kutu süte alışıyor)
ikisi de 6600 gr ağırlığında.karışık beslenen bebek 170-180 cc süt yada mama emiyor bir dahaki beslenme arası 3.5-4 saat sürüyor.emen bebekse tam tersi 2 saat arayla emiyor.süt bazen fazla bazende az kalıyor diğer bebeğe.çok olduğu zaman 200 cc.az olduğu zaman çok gariptir ki 50cc.
bebek bir memeyi emiyor..bu süreç içerisinde diğer memeyi de sağıyorum.dolayısıyla diğer meme tamamen boşalmış oluyor.bebeğin emdiği memeyi de 2 saat sonra tekrar emeceği için sağarak boşaltmak mı yoksa aynı memeyi bekletmek mi uygun olur.memeleri karışık verdiğimiz zaman o zaman emen bebek üst sütü almış oluyor ve asıl beesleyici olan kısmından mahrum kalmış olmuyor mu hocam.deneme yanılma yoluyla emen bebeğin tamamen emdiği memeyi bitiremediğini gördüm.emdiği memeyi sağdığımda 80-100 cc aldığım oluyor son sütten.cevabınız için teşekkür ederim.
Düzenleyen rosefrom - 06 Eyl 2009 Saat 10:29