Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gelisim Geriligi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGelisim Geriligi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 172
Mesajın Direkt Linki Konu: Gelisim Geriligi
    Gönderim Zamanı: 01 Tem 2009 Saat 14:07
Merhaba Doktor Bey;

Evelsi gun Gulsum 10ayini doldurdu.Degerleri asagidaki gibi;

29.08= 3500gr-50cm (hastane cikisini bilmiyoruz malesef.ayrica bu soylenen kilonun netligi de supheli.sanliurfa dogum hastanesi!!!)
10.09=3000gr
30.09=3450gr-55cm
30.10=4400gr
10.11=4700gr-56cm
30.11=4860gr
12.01=5550gr-60cm
09.02=6000gr=61cm
06.03=6980gr=62cm
30.04=7350gr=63cm

30.06=7950gr=68cm(baska biryerde 70cm olculdu)

Anne sutu ilk gida olmakla beraber; sabahlari yumurta sut peynir yulaf muz karisimi yaklasik 120ml, aralarda ise zorla meyveli yogurt veya disine gore sevecegi birsey varsa veriyorum.
Anne sutu ilk tercihi. Tadiyor herseyden ama doyumluk ogun olarak yemiyor.
Duzenli et tuketmiyoruz henuz, anne sutu varken eksikligi cok hssedilir mi?
Kakasi genelde yesile donuk, civik degil ama kestane gibi de degil, genelde camur gibi poposuna yapisiyor yapar yapmaz.Veya daha da civik yapiyor. Biraz ek seylerden fazla yese hemen kaka yapiyor.
Olcumleri surekli farkli yerlerde yapildi. Hacettepede metabolik hastaliklar acisindan bir degerlendirme zamani geldi mi sizce? Yanaklari al al sihatli bir cocuk elhamdulillah. Acliktan hic de aglamiyor. Beyim 178 ben 158 im. Iri kemikli degiliz ikimiz de.

Kafa yormaya deger mi sizce? Ek gidayi biraz fazla yese memeden dusuyor.Ben de kakasina bakiyorum ve doyuyor diyip ek gidayi da kilosunu da onemsememeye calisiyorum.Nadiren 2 3 gunde bir yapiyor kakasini, cogunlukla ise hergun azar azar yapiyor.Durum bu...

Tesekkurler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2009 Saat 21:05
Öncelikle anne sütünü son damlasına kadar ver, üstüne istediği kadar süt içir, yemekler önemli değil.Biraz kilo eksiği var. Bu ay böyle bir gitsin, bakalım öbür ay nasıl olacak.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2009 Saat 21:13

Azicik yemek yesin diye iki gundur once sutlu pisirdigim eriste corbasi veriyorum veya muz peynir yogurt karisimi, ardindan da emmiyor beni :( Sukur ki gece kalkip emiyor

Et falan takmiyorum kafaya di mi doktor beycim?
Doktora da goturmuyorum!??

24saatte ortalama 10 kere emziriyorum.
Sutum yetmedi gibi gorsem meyveli yogurt veya sutlu eriste vs gibi seyler... simdi nesquick aldim. sutu biraz da onla deniycem, belki sever... Emdikten sonra sut pek icmiyor ama muzlu yogurt seviyor.onu veriyorum.azcik yerse...

Allah sizden razi olsun...

Düzenleyen hacizade - 01 Tem 2009 Saat 21:15
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2009 Saat 09:31
Etli sebzeleri, yoğurt ile karıştırıp,yumuşatıp verebilirsiniz. Yemek/çorba faslı günde 1'den fazla olmasın.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2009 Saat 16:53
Hayirli gunler DoktoR Bey;   

Dediginiz gibi sutu soguk veriyorum, daha guzel iciyor su niyetine.Ek olarak sabahlari yumurta-peynir-muz-seftali-yulaf (GUNLUK 800ML KALSIYUMU GARANTILEMIS OLMAK ICIN) ve gun icerisinde yogurduna kattigim az miktarada meyve disinda  ek gida yemiyor.Su vermem gerekir mi yine de? Bezini actigimda biraz koyu goruyorum cisinin rengini.Yani bezin rengi koyu.Zira cisini yakalayamadim henuz.Meyve sekeri ve gunluk yedigi ortalama 120ml sabah kahvaltilik karisimi yuzunden Su ihtiyaci olusuyor olabilir mi? Yoksa su yerine sutle devam mi?  

Tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2009 Saat 18:46
Susadığından şüphe ettiğinizde suyu teklif edin, içerse istediği kadar verin.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Tem 2009 Saat 15:54
Merhaba Doktor Bey;

Simdi saglik ocagindan geldim.Henuz 10gun oldu son olcum yapali ama tedirginim ve bekleyemedim.Gulsum ancak 8 kilo olmus.yani 50gr kadar almis 10gunde.Dediginiz gibi emzirip ustunu soguk sut veya yogurtla takviye ediyorum.Ancak bu arada memeye karsi istahsizlasti.Gun icerisinde duzgun emmiyor.Toplam 5 dakika belki. Sicaklar da etkiledi sanirim.Ya da cok acikmiyor veya biberonu tercih ediyor. Gece 2 3kere emiyor.Gun icerisinde 200ml kadar sut, ayrica yogurt, sabahlari da 1yumruta ile 30 40 gr kadar keci peynirini sut me muzla mama yapiyorum. Kakasi ac gibi degil.Biraz da su veriyorum.Emmek istemese sut veriyorum 2saatte bir , iciyor.Disariya ciktigimizda da su yerine soguk sut veriyorum.

Boyle devam mi edeyim?Aralarda sut vermem dogru mu yoksa ssaatle mi besleyeyim? O zaman iyice acikip  daha mi cok icer? Bu arada pastorize keci sutu cikmis marketlerde.Bildigim kadarri ile keci sutunun hazmi kolay.Keci sutu versem daha mi cok tuketir cabuk hazmedip? Yoksa makine alip sutumu sagip onu mu vereyim? Saglik ocagindaki doktor anne sutunu kesebilirz dedi.Tabi ki sizden baskasinin dedigini yapmiyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Allah eksikliginizi vermesin...Sagolun..

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Tem 2009 Saat 17:48
Sakın ha anne sütünü kesme...İstersen sağabilirsin... Keçi sütüne verdiğin paraya yazık, değmez. Çok matah bir şey değil. İnek sütü proteinini hazmedemiyenlere veriyoruz... Beslenme için saat bekleme, açıkınca, isteyince besle.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.