Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
aslindan
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 71
|
Konu: ikizlerim hakkında (kusma, ek gıda) Gönderim Zamanı: 02 Haz 2009 Saat 00:09 |
Merhaba doktor bey;
15.11.2008 doğumlu ikiz bebeklerim var birkaç sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim:)
Kızım ada 2520kg 48 cm doğdu oğlum deniz 2500kg 48 cm kızımda doğduğundan beri kusma şikayetimiz vardı reflü teşhisi kondu gaviscon inf.. adlı ilacı kullandık öncekine göre daha iyi her beslenmede kusmyoruz en azından şu aralar ikisindede beslenme sorunu yaşıyorum biraz zorlayonca yada değişik tatlardan verince önce öğürmek ardından kusma acaba çokmu zorluyorum? anne sütü çok almadılar ek gıdalara erken başladık tabi onlar isterlerse kendi mayaladığım yoğurtla sonra yoğrt çorbası oğlumda başta problem yoktu çok güzel yiyordu kızım bir iki kaşık anca şimdi ise ikiside öğürüyor öğürmenin iki kşık sonrası kusma en seviğimiz şey çeşitli markelan sütlü pirinçli kaşık maması oda kabız yapıyor kendim kayısı kaynatıyorum onu veririyom bide su günde 200ml oluyordur.tabi ben pirinli mamanın içine az da olsa meyveli irmikli veye tahıllı katıyorum zaten bişi yemiyolar ondan aldınlar bari alacaklarını diye bir günlük menümüz şöyle sabah08:00 08:30 arası kaşık maması içine haftada 1 yumurta sarısı 1 tatlı kşk labne yarım ceviz rendesi ve pekmez öğlen 13:00 13:30 kusmazlarsa yoğurt ,tarhana tavuk patetes havuç çorbası kusarlarsa gene mama aksam 19:00gibi kaşık maması gece 24:00 24:30 arası yine kaşık maması başka bişi yemiyorlar çünkü:( masaya oturtuyorum yemeksuyu dometes suyu ekmeğe batırıp veriyorum sonuç öğürmek ve kusmak ne yapmalıyım lütfen yardım!....
|
 |
aslindan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2009 Saat 00:15 |
benmi çok şey istiyorum anlamadım doktorbey bide doktorumuz mama ile besleniyorlar diye d vitaminine başlatmadı ve kan ilacına ne yapmalıyım başlayayımmı başlamayayımmı sağlık ocağı başla diyo doktor başlama arada kaldım son aşımızda kızın bıngıldağını ebe hanım kapalı aldı erken değilmi? doktora son kontrolümüz 12.05.09 deniz 7720kg 66cm baş çevresi 41.9 ada 6850 64.5cm 41.5 baş çevresi 25 mayısta aşıda tabi soymadan tarttılar ada7500 deniz 8500 dedi ne kadar doğru bilmem nerde yanlış yapıyorum bebek dediğin ne sever oooo valla yoruldum onlar büyücek ben görücem işallah  saygılarımla aslı şimdiden cevabınız için teşekkürler artık sık sık rahasız ederim sizi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118140
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2009 Saat 11:40 |
6.5 aylık , hemde 1kg. eksik doğmuş bebeklrde bukadar çeşit, ve miktar, tabiiki kusturur. Bir kere bu kadar çok çeşit vermeniz hata bu ayda cevizin bir acelesimi var?? Domates suyuna ekmek, en lüzumsuz gıda. Siz bu çocuklara, 1-Kahvaltı: süt, 5 cici bebe, tuzu alınmış peynir, ve katı pişmiş yumurta sarısı.2- Öğlen Yoğurt yanında çorba veya kıymalı sebze.3- Akşam: muhallebi veya kaşık maması verin.Bu 3 öğün haricinde her acıktıklarında düz süt verin. Hiçbir marka mamayı kullanmayın, normal süt ( açık süt olmasın ) kullanın. Ayrıca su vermeniz şart değil, teklif edin, içerlerse verirsiniz....
|
 |
aslindan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2009 Saat 13:55 |
tavsiyelerinizi bugün uygulayacağım çok teşekkür ederim bu arada süt demişsiniz bildiğimiz kutu sütmü? sulandırarakmı kullanayım vitamler ile ilgili sorum vardı onuda değerlendirirseniz sevinirim d ve kan ilacı doktorumuz başlatmamıştı başlamalımıyım?
saygı vesevgilerimle 
Düzenleyen aslindan - 03 Haz 2009 Saat 01:00
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2009 Saat 14:07 |
Evet, bildiğiniz kutu sütü...Sulandırmayın.. Kansızlık falan yapmaz, mamacıların yalanıdır. Dvitamini, nasıl beslenirse beslensin gereklidir, demir gereksiz. Ayrıca da zayıf değiller, Deniz'in kilo fazlası var.
|
 |
aslindan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 00:55 |
Kadir bey tekrar merhaba;
Kızımın dili bembeyaz oğlumunda var ama o daha az acaba pamukcuk olabilirmi? ben pamukçuğu daha küçükken olur biliyordum ne yapmalıyım doktora götürmelimiyim kızım biberonla yemeği ondan istemiyo olabilirmi?
Düzenleyen aslindan - 03 Haz 2009 Saat 00:59
|
 |
aslindan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 01:10 |
Düzenleyen aslindan - 03 Haz 2009 Saat 01:34
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 09:49 |
Pamukçuk, ilk 1 ayda olur. Ondan sonra olabilmesi için, ağız içindeki "flora" bakterilerinin, aşırı antibiyotik kullanımı ile öldürülmeleri gerekir. Birde parmağınıza tülbent sapıp, o beyazlıkları bir silin. Pamukçuk, hemen kanar, normal "dil pası" ise kanamaz.Resimlerden pek bir şey anlaşılmıyor.
|
 |