Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
fatmabek
Altın Üye
emir&yusufun annesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2790
|
Konu: Çocuklar anneanne/babaanne gözetiminde dahagüvende Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 00:56 |
Çocuklar anneanne, babaanne gözetiminde daha güvende |
| |
Amerikalı uzmanlar tarafından yapılan yeni bir araştırma, çocukların anneanne veya babaannelerinin gözetimindeyken daha az yaralandığını ortaya koydu. | |
|
Çalışan annelerin sayısının artmasıyla birlikte, aile büyükleri çocuk bakımındaki önemi gitgide artıyor. The New York Times gazetesinin haberine göre, bazı sağlık uzmanları, yaşlılar modern güvenlik şartlarına alışkın olmadıkları için, torunlarının onlarla vakit geçirirken yaralanma riskinin daha fazla olduğunu iddia ediyor ancak yapılan yeni çalışma bunun aksini gösteriyor.
Araştırmada, farklı şehirlerden 5 bin 500 bebekle ilgili dört yıllık bir süreci kapsayan günlük bakım ve yaralanma bilgilerine yer veriliyor. Elde edilen bulgular, diğer akraba, kreş ve hatta evin dışına çıkmayan annelerin gözetimine kıyasla, babaanne veya anneannelerinin bakımındaki çocukların yaralanma riskinin yarıya düştüğünü ve çocukların daha güvende olduğunu ortaya koydu. |
|
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
|
 |
*naz*
Altın Üye
Puanlar: 4271
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 11:42 |
güvende olduğu kesin.ama bence ne anneanne,ne de babaanne yetiştirmemeli.çocuğun her dediğini yapmak için çırpınıyorlar.bu onlara göre doğru.ama aslına bakılırsa yanlış.tabii dediğim gibi güvende oldukları tartışılamaz bi gerçek.
|
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
|
 |
irme
Elmas Üye
En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!
Puanlar: 8271
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 11:50 |
Çok şükür ki anane ve babanne gibi bir şansım var  Önce Allaha sonra onlara emanet
|
Pamuk Prensesin Annesi...
|
 |
cansum
Altın Üye
Puanlar: 2234
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 12:08 |
bende aynı fikirdeyim. babaannesi yanında kızımın. iyi baktığını biliyorum. bu benim için çok büyük bir şans. bakıcıya falan bırakamazdım herhalde. allaha şükür gözüm arkada kalmıyor.
kızımın geleceği için rahat çalışabiliyorum.
tekrar allahıma binlerce kez şükürler olsun.
|
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21029
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 12:42 |
benim oğluşum bu kavramlara çok uzak malesef  ananne babaanne dede dayı hala teyze  hiç birini bilmiyo ve bu durum beni çok üzüyo,benim küçüklüğüm çok kalabalıktı herkes bir aradaydı kuzenler,mle aram çok iyidir hala ama sehanın böyle olmaması beni çok üzüyo
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Puanlar: 7665
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 12:47 |
hilal Yazdı:
benim oğluşum bu kavramlara çok uzak malesef ananne babaanne dede dayı hala teyze hiç birini bilmiyo ve bu durum beni çok üzüyo,benim küçüklüğüm çok kalabalıktı herkes bir aradaydı kuzenler,mle aram çok iyidir hala ama sehanın böyle olmaması beni çok üzüyo |
bizde de var o sorun. kalabalik degildi kucuklugum ama kizimin vakit gecirebilecegi onunla ilgilenecek akrabalarinin yaninda olmasini isterdim.
8 yasinda bir dayimiz var uzakta, anneanne, teyzeler konyada... 2 teyzesi disinda diger teyzelerini ve dayisini hic gormedi kizim...  bi amca bi hala var yanimizda ama hicbir yararlari yok bu konuda. 
|
|
 |
emre
Altın Üye
Puanlar: 4001
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 21:34 |
ne anneanne ne de bbaanne bırakamam kesinlikle. ben biraz pimpirikli olduğum için benim gibi kimse bakamaz diyenlerdenim. zaten onlarında hem yaş hemde sağlık açısından müsait değiller. eğer imkanlarıız olursa 2-3 yaş sonrası kreşe gitmesini istiyorum... zihinsel gelişimi açısından iyi olduğunu düşünüyorum.
|
|
 |