Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Anne Sütü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAnne Sütü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7682
Mesajın Direkt Linki Konu: Anne Sütü
    Gönderim Zamanı: 27 Eki 2008 Saat 14:56
Hocam bir sorum olacak. Anne sütü yarıyor, yaramıyor diye büyüklerimiz konuşuyorlar. Bebek kilo almıyorsaa hemen senin sütün yaramıyor deniliyor.Böyle birşey varmı gerçekten.
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118409
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2008 Saat 15:33
Bütün annelerin sütü aynıdır, farklılık aydan ayadır. Yani, 6 aylık anne sütü 9 aylık anne sütünden farklıdır, prematüre doğum yapan annenin sütü hepsinden farklıdır. Ama 6 aylık annelerin hepsinin sütü aynıdır.
Yaşlı kadınlarda "Bebek besleme içgüdüsü" vardır. Bu sebeple meme veren anneleri kıskanırlar ve gizli gizli, soğutma stratejisi uygularlar. ... - Senin memen neki, bizim sütlerimiz duvarlara fışkırırdı.
-Sen zayıf annesin, senden ne süt çıkarki!!!
Gibi laflarla sizi memeden soğutmaya çalışırlar. Sakın kanmayın.
Siz bebeğin kakasına bakın. Cıvık, altın sarısı kaka, iyi beslendiğini gösterir. Yeşil olursa çok yiyor demektir. Aç kalırsa top-top kaka yaparlar.
Yukarı Dön
baharşekeri Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 161
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2008 Saat 20:26
süpersiniz kadir bey
iyiki vrsınızClap

binlerce kez sükürler olsun
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7682
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 09:15
Vallahi iyiki varsınız Hocam. Benim resmen psikolojimi bozdular. Ben dinlememeye çalışıp hep verdim ve vermeye devamda ediyorum. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
gulucuk76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 44
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 17:29
MERHABA...SİTEYE HENÜZ ÜYE OLDUM VE KADİR BEY SİZE YAZDIĞIMI ÜMİT EDEREK YAZIYORUM.BENİM OĞLUM 1 HAFTA SONRA 5 AYLIK OLACAK VE 2 HAFTALIKTAN İTİBAREN MAMA TAKVİYE EDEREK ANNE SÜTÜ VERMEYE BAŞLADIM. OĞLUM 4 AYLIKKEN 7,640 GR İDİ.3,100 GR DOĞDU.BU AY HENÜZ TARTMAYA GİTMEDİK.MAMA TAKVİYESİNDEN HOŞLANMIYORUM ELBETTE HER ANNE GİBİ.OĞLUMA 1.AYDA MAMA MEME KARIŞIK Bİ ÖĞÜN MAMA Bİ ÖĞÜN MEME VERDİM 1,250 GR ALDI.2. AYDA GÜNDE 100 CC MAMA VERDİM 1,5 KİLO ALDI.3. AYDA 1 AY SADECE ANNE SÜTÜ VERDİM VE 900 GR ALDI 4. AYDA SAĞDIM VE TEK GÖĞSÜMDEN EMDİKTEN 2 SAAT SONRA 40 CC SÜT GELDİ 4 SAAT SONRA 60 CC SÜT GELDİ VE TEKRAR MAMA VERMEYE BAŞLADIM.ŞU AN GÜNDE 150-200CC ARASINDA MAMA VERİYORUM ONUN DIŞINDA EMZİRİYORUM.SADECE ANNE SÜTÜ VEREBİLMEYİ TABİİKİ ÇOK İSTİYORUM MAMA VEREREK ACABA HATAMI ETTİM DİYE VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM.ASLINDA DR UMUZUN KONTROLÜNDE VE ÖNERİSİYLE MAMA VERDİM AMA SANKİ ANLATILANLARA GÖRE ASLINDA SÜTÜM YETİYORMUŞ GİBİ.AMA ZATEN0-5 AYDAN SONRA KİLO AKLMASI AZALACAĞI İÇİN MAMA VERMEZSEM DE KÖTÜLÜK EDERMİŞİM GİBİ GELİYOR.GERÇEKTEN ŞAŞKINIM.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. TABİİ ÇOK KARMAŞIK ANLATTIM ANLATABİLMİŞSEM?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118409
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 18:26
Ha gayret, bir müddet sonra sizin de bir "Volkan'ınız " olacak. Bebeğiniz kilo almaya gayet müsait. Her beslenmeden önce anne sütü verin, isterse mama takviyesi yapın . Ayda 600-700g. alması makul olanı. Ayrıca yaş ilerledikçe aylık kilo alımları azalacak.. Benim hastalarım arasında sadece anne sütü verme rekoru, 2 sene.. Kolay değil, kabul ediyorum, 1982'den beri 6 hastam yapabildi. Ama denemeğe değer. Ayrıca bizim doktorların iddia ettikleri gibi 6. aydan sonra mutlaka ek gıda verilmesi palavrasına kanmayın. Sütü yeten anne sadece anne sütü verir, yetmeyen, ayına uygun ek gıda verir. Bu kadar basit. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.