Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
AYBARS:)
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
|
Konu: bıngıldağımız kapanmadı? Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2008 Saat 00:44 |
Sayın hocam ,aybars 17 aylık ve bıngıldağı kapanmadı .iki parmak kalınlığında açıklık var.ne zaman kapanacak?doktorumuz demir eksikliği olabilir dedi birde bol bol güneşe çıkarın dedi yaz da bitti,başka bir problem olabilir mi?yaptırmamız gereken test var mı?ne zamana kadar beklemeliyim?teşekkür ederim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 117986
|
Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2008 Saat 10:17 |
Doktorlar şu "Demir" ile "Dvitamini" ni karıştırmasalar, işler yoluna girecek..Demir'in bu konu ile hiç alakası yok. Bol güneşe çıkarmakta, Dvitamini'ni arttırır, "Demiri" değil.
Bıngıldak kapanması, 18-19 aylardada kapanabilir. Herhangi bir şey eksikliğini göstermez. Herhangi bir tedavi ile de erken kapanmaz. Bekleyin.
|
 |
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2008 Saat 23:01 |
sorularımızı cevapladığınız teşekkür ederim dr bey çocuk büyütmek çok sorumluluk istiyor gerçekten iyi ki varsınız.
aybars bir haftaya yakın oldu kabız dışkısını yapamıyor yapıncada çok sert yapıyor çocuğum çok zorlanıyor yine yapamıyor...bir de dışkısını yaptığında bu ara açık sarı renk de yapıyor gece biberonla süt içiyor gündüz kahvaltı öğünlerini az da yese yiyor sulu yiyecekler veriyorum meyve veriyorum bir kaşık zeytinyağı verdim hiç değişmiyor...hala ıkınıyor ama yapamıyor doktor bey ne yapmam lazım ayabrs bol su içen bir çocuk ne yapcam bilmiyorum karnına yavaş masaj yapıyorum egzersiz yaptırıyorum çokta hareketli ama.....
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2008 Saat 09:28 |
Bazı çocuklar kabızlığın arkasından, kıçı acıdığı için, kabızlık düzelse bile, korkudan kaka yaparken, makatlarını gevşetmiyorlar,sıkıyorlar ve kaka zor çıkıyor. Bu durum geçicidir, sabredin, kabız kalmamasına dikkat edin.
|
 |
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2008 Saat 14:14 |
Teşekkür ederim hocam,sorunumuz çözüldü sorun kabızlık değil poposu acıdığı için yapmıyormuş.hergün 15 dk ılıkla sıcak arası suda oturtup oynttım iyi geldi.yeni yeni düzeliyo inşallah.3 haftadır çekiyor yavrum.antibiyotik krem ve bebantenne kulanmamızı tavsiye etti doktorumuz.İyi günler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2008 Saat 15:37 |
Gerek antibiyotikli krem, gerek Bepanthene 'in burada yeri yoktur, sizin yaptığınız, en doğrusudur.
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 07 Eki 2008 Saat 15:38
|
 |
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Eki 2008 Saat 17:58 |
iyi günler hocam,oğlum hala kakasını yaparken çok zorlanıyor bu ne kadar sürecek çok acı çekiyor içim eriyor düzelir gibi oluyor tekrarlıyor dr umuz anüste çatlama olmuş dedi bi sefer az kanama olmuştu tek rahatlatan suya koymam hocam tekrar dr a götürsem mi ne yapmalıyım?sizlere çok teşekkür ederim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Eki 2008 Saat 19:28 |
Pirinç, patates, muz ve elma'yı aynı güne denk getirmeyin. Armut, siyah erik kayısı kurusu verin, halledemezseniz, DUPHALAC yarım olçek verin
|
 |