Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Tatlılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Un Helvası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuUn Helvası

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 10>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
belma Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 06 Kas 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4544
Mesajın Direkt Linki Konu: Un Helvası
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2009 Saat 00:14
Arkadaşlar ben ilk defa un  helvası denedim Big%20smileve evdeki herkes bayıldı(yanlış anlamayın zehirlenmeden dolayı değil beğendiler yaniLOLLOLLOL)Bende sizlerle paylaşmak istedimSmile
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2009 Saat 00:18
ohhh ellerine sağlık arkadaşım.. çok güzel görünüyorlar.. bende de var bir ölçü.. bir ara onu da yazayım.. önce sen bir yaz daWink
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2009 Saat 00:21
tabak güzel,helva güzel,yapan en güzelSmile
 
ellerine sağlık cnmClapClap
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
belma Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 06 Kas 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4544
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2009 Saat 00:21
Tarifini yazmayı unutmuşumLOLEmbarrassed
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1.5 Su bardağı süt
125 gr tereyağı(ben yarı yarıya margarinle birlikte kullandım)
1 paket vanilya
 
yağı eritip unu ilave edip kısık ataeşte iyice kavuruyoruz.Sütü ısıtıp vanilyayı süte ekliyoruz.Un iyice kavrulunca içine sütü  azar azar ekliyoruz karıştırarak. Şekeride ekliyoruz ve çekince demlenmeye bırakıyoruz altını kapatıp.Afiyet olsun. Wink
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
Yukarı Dön
belma Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 06 Kas 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4544
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2009 Saat 00:23

 Afiyet olsun Burcucum gel sanada yapayım diyeceğim ama biliyorsun biz bir türlü kavuşamıyoruzLOLLOLLOL

Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
Yukarı Dön
belma Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 06 Kas 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4544
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2009 Saat 00:23
Hilalcim gece gece ne güzel iltifatlar etmişsin canım benim teşekkürlerSmile
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 16 Kas 2007
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2009 Saat 00:24
Ellerine sağlık canım,güzel görünüyor.2 hafta önce komşum yaptı da sıcak yedim çabuk tıkadı ama ertesi gün yiyince daha lezizdi.Bekleyince tadı daha bir güzel oluyor bence..
Yukarı Dön
gülce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03 Tem 2008
Konum: Ankara'ya 78 km
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1606
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2009 Saat 00:26
eline sağlık canımClap

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 10>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.