Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Hülya Yıldırım
Yönetici
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 83
|
Konu: ANNE ADAYLARI BURAYA..... Gönderim Zamanı: 15 Oca 2007 Saat 22:14 |
Doğumunuza ne kadar var bilmiyorum, fakat her anının kıymetini bilin... Tamam zor, fizksel ve ruhsal açıdan sizi zaman zaman hırpalıyor ama, mucizeye az kaldı... Bu forum sayfalarında sizlerle beraber olup, doğum anektodlarınızı veya merak ettiklerinizi paylaşmak için sabırsızlanıyorum!
|
 |
Ayperi
Üye
Puanlar: 4
|
Gönderim Zamanı: 16 Oca 2007 Saat 15:46 |
ben henüz yeni evliyim 1 ay :) ama cok kısa sürede bebek düşünüyoruz.
Çokmu erken daha net karar verebilmiş değiliz ama annelik duygusunu yaşamak için sabırsızlanıyorum
|
 |
Siddartha
Yönetici
Söylesem tesiri yok...
Puanlar: 2546
|
Gönderim Zamanı: 19 Oca 2007 Saat 21:20 |
chocolatetrifle Yazdı:
benim ilk hamileliğim olduğu için doğumda ağrıları en aza indirmek için elimden geleni yapacağım.burda ingilizcesi ''tens machine'' denen ağrı dindirici bir makine kullanılıyormuş normal doğumlarda,türkçedeki ismini bilmiyorum,bu makineyi kullanan veya hakkında bilgisi olan var mı?
ayrıca yine tam türkçe anlamını bilmediğim ''doula'' denen bayan yardımcı kiralanıyormuş doğum günü için.bu kişi doğum yapan kişiye duygusal destek veriyor,o an olan biteni açıklıyor ve hatta eşi yanındaysa ona da küçük görevler verip eşine nasıl faydalı olacağını gösteriyor.bu bayan bu konuda eğitimli biri.türkiyede bu tür bişey var mı bilmiyorum.
bel kısmında omurgaya lokal anestezi iğnesi vurulduğunu da duydum fakat bu belden aşşağısını uyuşturduğu için bebeği aşşağıya doğru iterek ıkınmanın imkansız olduğunu söylüyorlar.sizlerin yorumları merak ediyorum... |
Bu sayfayı okursanız belki ilginizi çekecek bir şeyler bulabilirsiniz...
Sevgiler.
|
 |
Ayperi
Üye
Puanlar: 4
|
Gönderim Zamanı: 31 Oca 2007 Saat 11:47 |
Hülya Yıldırım Yazdı:
Ayperi merhaba, evliliğin hayırlı uğurlu olsun... Ama, bebek konusunda acele etme, derim... Yine de anne olmak önce anne adayının düşüncesinde başlar, madem bebek istiyorsun, güzel bir hazırlık dönemi geçir, fiziksel kontrollerini yaptır, ruhsal olarak hazırlan, sonra eşinle elele bu konuyu maddi-manevi düşünün. Eh, tabii sitemizde anne adayları içinde birçok yazı var...
Sevgilerimle...  |
Çok teşekkür ederim ruhsal açıdan hazırlanmak tam olarak nasıl onu bilemiyorum :(
|
 |
SAFRANECEMASKIM
Katılımcı Üye
Puanlar: 680
|
Gönderim Zamanı: 08 Şub 2007 Saat 01:29 |
VALLA ARKADAŞLAR RUHSAL OLARAK NEYE HAZIRLANIRSANIZ HAZIRLANIN SANCI GELİNCE BÜNYE NEYE HAZIRSA O OLUYO BEN NORMAL İSTİDİM SEZERYAN OLDU KOLAY GELSİN
|
 |
duru
Altın Üye
"Yiğit ve Efe'nin Annesi"
Puanlar: 2226
|
Gönderim Zamanı: 18 Mar 2007 Saat 01:33 |
bende bebeğimi normal doğumla dünyaya getirdim,hamileliğimin ilk gününden itibaren normaldoğum yapıcam dedim ve Alaha şükür öyle oldu.Tüm annelerede eğer normal doğum yapamayacak bir nedenleri yoksa normal doğumla bebeklerini dünyaya getirmelerini tavsiye ederim.doğumun her saniyesini yaşıyorsunuz ve doğurur doğurmaz alıp 9 aylık özleminizin ardından bu en güzel dakikaları birlikte yaşıyorsunuz böyle güzel bir duygu olablir mi?
Düzenleyen duru - 18 Mar 2007 Saat 01:35
|
 |
duygu
Kıdemli Moderatör
Dedektifler Odası Başkanı :)
Puanlar: 7116
|
Gönderim Zamanı: 20 Mar 2007 Saat 19:30 |
Ben de normal doğum yaptım. Umduğumdan kolay oldu...
Aslında tüm doktorların da kabul ettiği bir pozitif hasta durumu var. Yani pozitif düşünürseniz herşey daha kolay oluyor. İlk günden beri pozitiftim ben. Kolay olacağına çok inandırdım kendimi .Ben yaparım dedim hep :) Cidden de öyle oldu... Doğumhanedeki ebeler dahil herkes hayretler içinde kaldı ne kadar pozitif ve mutlu olduğumu görünce. Sadece son 10 dakika zorlandım ve öleceğim sandım acıdan... Ondan önceki acıları içimden şarkı söyleyerek, dua ederek, etrafımdakilerlekonuşarak ve bebeğimle konuşarak geçirdim... Bebeğimin sesini duyunca zaten hiç bir ağrıyı hatırlamıyordum. Mutluluktan ağlıyordum :)
|
 |
serap
Katılımcı Üye
Puanlar: 181
|
Gönderim Zamanı: 28 Mar 2007 Saat 01:14 |
|
|
 |