Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ÇOCUKLARDA CİNSELLİK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuÇOCUKLARDA CİNSELLİK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3664
Mesajın Direkt Linki Konu: ÇOCUKLARDA CİNSELLİK
    Gönderim Zamanı: 18 Nis 2008 Saat 11:55

1.      Çocuklarda cinsellikle ilgili sorular

_______________________________-

Bebek nasıl yapılır.ben nerden geldim ,ben niye doğdum,bebek oraya nerden geldi.Bu soruları yanıtlamak,çocuğun yaşı doğrultusunda değişir.Bunları örneklerle açıklamak gerekirse:

Ben nerden geldim :

Çocuğun yaşama dair sorduğu ilk  soru budur.çocuklar şu soruları artık sormaya başlarlar;

2+4yaş için:

Sen annenin karnının içindeydin ve zamanı gelinceye kadar orda kaldın

4+6yaş için :

Seni leylekler getirmedi .sen anne ve babanın özel ve güzel bir karışımısın .annenin yumurtası ve babanın sperminin birleşmesiyle bir araya geldin .

6+8 yaş için :

Babanın sperm denilen tohumları penisin arkasındaki testisler tarafından üretilir.orada üretilen milyonlarca sperm meni adında beyaz bir sıvıya karışır.annenin yumurtaları ise annenin vücudundaki yumurtalık denilen organ tarafından üretilir .annenin içinde her ay bir yumurta oluşur.babanın penisin taşıdığı milyonlarca sperm annenin yumurtası ile birleşir ve bebeği oluşturur. Hepimiz dünyaya bu şekilde geldik .

8+11yaş için :

Sen dünyadasın çünkü biz birbirimizi sevdik ve evlendik . senin dünyaya gelmeni istedik .anne ve babanın cinsel birleşmesi sırasında babanın penisi annenin vajinasına girer ve baba nın spermleri uzun kuyrukları sayesinde annenin yumurtasına ulaşarak birleşir ve bebeğin dünyaya gelişi başlar .karnında bebek taşıyan kadına hamile denilir.

Çocuğunuza cinsel eğitim aşamasında yalan söylemek yerine ona anlatabileceğiniz en uygun dili seçerek en açık şekilde konu hakkın da açıklama yapmalısın ız.

(Bu açıklamalar milli eğitim bakanlığının hazırlamış olduğu benim ailem projesi seminerindeki kaynaklardan alınmıştır )

İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
tugbayusuf Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 650
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2008 Saat 12:01

açıklamalar zor bence pekde uygun gelmedi bana ConfusedConfused

ama sağol canımm paylaştığın içinClown
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2008 Saat 12:23
banada pek uygun gelmedi açıkçası yinede sağolClown
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2008 Saat 12:44
Bende pek bu şekilde açıklayabileceğimi pek sanmıyorum Confused
Paylaşım için teşekkürler Clown
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2008 Saat 12:52
Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı çok yanlış şeyler var. Bence biri de bu. Asla bu şekilde açıklayamam. Açıklamam da... Bence bu tarz doğru olduğu düşünülen konular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha titiz şekilde hazırlanmalıydı. Aşırı saçma sapan geldi.
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2008 Saat 12:54
zaten bu şekilde anlatsakta o kadar ayrıntılıki o açıklamdan çocuklarr bin tane soru çıkarırı çünkü hiç bişey anlamaz . Confused
yalan söylemek doğru değil ama bu kadar ayrıntılı anlatmak mantıklı değil bence .Thumbs%20Down
burda yazınları anlayablmesi için yaşının büyük olması gerekir zaten o zamanda o soruyu sormaz Confused
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2008 Saat 12:54
İyi ki bilgilendirdin canım. Eğer ileride cinsel eğitim dersinde bunlar verilirse kızımı o dersten mahrum edeceğim malesef.Wink O dersi daha iyi verebileceğimi biliyorum.Thumbs%20Up
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2008 Saat 12:56
Orjinalini yazan: zehra zehra Yazdı:

zaten bu şekilde anlatsakta o kadar ayrıntılıki o açıklamdan çocuklarr bin tane soru çıkarırı çünkü hiç bişey anlamaz . Confused
yalan söylemek doğru değil ama bu kadar ayrıntılı anlatmak mantıklı değil bence .Thumbs%20Down
burda yazınları anlayablmesi için yaşının büyük olması gerekir zaten o zamanda o soruyu sormaz Confused
Bende senin gibi düşündüm canım Thumbs%20Up bu şekilde anlatsak bile daha detaylı soracaktır, anlamayacaktır.
Bu kadar açıkça sanırım kimse anlatamaz Stern%20Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.