1. Çocuklarda cinsellikle ilgili sorular
_______________________________-
Bebek nasıl yapılır.ben nerden geldim ,ben niye doğdum,bebek oraya nerden geldi.Bu soruları yanıtlamak,çocuğun yaşı doğrultusunda değişir.Bunları örneklerle açıklamak gerekirse:
Ben nerden geldim :
Çocuğun yaşama dair sorduğu ilk soru budur.çocuklar şu soruları artık sormaya başlarlar;
2+4yaş için:
Sen annenin karnının içindeydin ve zamanı gelinceye kadar orda kaldın
4+6yaş için :
Seni leylekler getirmedi .sen anne ve babanın özel ve güzel bir karışımısın .annenin yumurtası ve babanın sperminin birleşmesiyle bir araya geldin .
6+8 yaş için :
Babanın sperm denilen tohumları penisin arkasındaki testisler tarafından üretilir.orada üretilen milyonlarca sperm meni adında beyaz bir sıvıya karışır.annenin yumurtaları ise annenin vücudundaki yumurtalık denilen organ tarafından üretilir .annenin içinde her ay bir yumurta oluşur.babanın penisin taşıdığı milyonlarca sperm annenin yumurtası ile birleşir ve bebeği oluşturur. Hepimiz dünyaya bu şekilde geldik .
8+11yaş için :
Sen dünyadasın çünkü biz birbirimizi sevdik ve evlendik . senin dünyaya gelmeni istedik .anne ve babanın cinsel birleşmesi sırasında babanın penisi annenin vajinasına girer ve baba nın spermleri uzun kuyrukları sayesinde annenin yumurtasına ulaşarak birleşir ve bebeğin dünyaya gelişi başlar .karnında bebek taşıyan kadına hamile denilir.
Çocuğunuza cinsel eğitim aşamasında yalan söylemek yerine ona anlatabileceğiniz en uygun dili seçerek en açık şekilde konu hakkın da açıklama yapmalısın ız.
(Bu açıklamalar milli eğitim bakanlığının hazırlamış olduğu benim ailem projesi seminerindeki kaynaklardan alınmıştır )