|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ara 2015 Saat 01:27 |
Hocam oglum 36 aylik. Vucudundaki kizarikliklar ve kabarmalar icin cocuk dr.una gittik benlik bir sey degil dedi ve cildiyeye goturduk beraber.ikisi psoriazis dediler konusurlarken ama bana egzama gibi hafif bir sey dediler. Advantan ve coresatin verdiler surdugum ilk gunlerde gecer gibi oldu lezuonlar. 10 gun kullanm sonrasi damla damla kabarciklar vardi. Simdi daha cok bolgede kabariklik var ve iki tane bolge plak halinde kabuk bagladi.. Ben de 25 yildir sedef hastasym. Belki dr ben uzulmeyom diye soylemek istemedi ama sedef oldugu cok belli.tekrar cildiyeye goturecegm ins ama ne yapmalym. EGZAMA icin baska birine ultralan demissiniz maillerde bz de surelim mi. Coresatin kirmizi verdi dr nemlensin diye bana bi ara mavisi verilmisti.once ise yaradi ama sonra brakinca tekrarladi ondan da surebilir miyim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117874 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cocuklarda, Psoriasis(Sedef hastaligi) olurmu? Olur, ama son derecede nadirdir. Ben meslek hayatim boyunca, bebeklerde gormedim. Cocukluk caginda, gordum. Resim gonderebilirmisiniz? Cocuk Sedef hastaligi farkli tedavi edilir. 1. Basamak: Urederm jel ile kabuklar dokulur, arkadan; Calcitrol gibi D vitamini analogu ve yuksek konsantrasyomda Kortizonlu kremler kullanilir. 2. Basamak: Fototerapi uygulanir.
3. Basamak; Methotrexate uygulanir. 4. Basamak: Etanercept, Infliximab, Adalimumab
gibi ilaclar kullanilir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Ara 2015 Saat 03:10 |
|
![]() |
|
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam resimleri duzgun cekememisim gibi geldi tekrar ank. Atatutk hastanesinde cildiye uzmani doc. Bir dr.a goturdum. Normalde patoloji almamiz lazim ama yazik canını yakmayalim dedi cok belli dedi. Teshisi kagida yazdi pityriasis rubra pilaris yaziyor. Advantan ve nemlendirici verdi. Kasinmiyorsa advantani bile surme dedi. Bir de gliserinli bir bebek sabunu verdi. Nemlendiriciyi 1 haftadir suruyorum ama degisen bir sey yok aksine artmasi devam ediyor. Sebebini bilsem engel olmaya calisacagim ama sebebi de bilinmiyormus. Ne yapmaliyim hocam?cocugun yuzune gelmeye basladi.kendim de cocuklugunu sedefle geciren biri olarak cok rahatsiz oluyorum. Kendi dr.uma sordum ayni sehirde degiliz malesef o da sedefle cok benzer bir rahatszliktir dedi.ayirtedilmesi guctur dedi. Sedefle benzerse uzuntu ya da bagisiklikla bir alakasi var midir? Ne yapsam ilerlemeyi durdurabilirim? Tam tuvalet aliskanlogini kazanacakken kardesi oldu duygusal bir cocuk bunlara mi uzuldu acaba?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117874 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1.Basamak ilaclari kullanin.. Her iki durumda da, uygulanir.
|
|
![]() |
|
Su anda kabuk yok biraz daha sert olan kabarcik seklinde damlaciklar var.halk arasinda tavuk derisi gibi denilen sanki soguktan usuyunce kabaran deri gibi.yine de o 1.basamaktaki jeli mi uygulamalym. Ilk jeli kac gun nasil kullanmaliyim hocam. Sonrasindaki kremi ne kadar kullanmalym
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Demekki, teshis: pityriasis rubra pilaris ..... Ultralan pomat yeterli olur.
|
|
![]() |
|
Hocam benim cocuklugmdan beri dr.um olan cildiye prof.u bayan prp gorunumlu sedef olabilir. 1 ay nemlendrici bile kullanmayin biyopsi alalim diyor. Cocuk da kasinmaya basladi. Biyopsi can acitan bir sey midir? Ultralani sureyim mi yoksa dr.un dedigini bekleyeyim mi ne tavsiye edersiniz?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tabiiki cocugun cani yanar!!! Ayrica da, hangisi cikarsa ciksin, zaten tedavi AYNI!!!! Laf yani!!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|