Doktor bey;
Aslında bir problem değil ama yine de kafamı kurcalıyor, merak ediyorum.
Oğlum anne sütünü emdikten hemen sonra kesik kesik kusmaya başlıyor, sürekli azar azar kusuyor. Uykusunda kusmuğu boğazına kaçıyor ve sık sık nefessiz kalıyor. Sürekli kontrol etmek durumundayız. Biz yan yatırsak da kafasını istediği tarafa çeviriyor...
Ama bazen sütüm yetmediğinde mama veriyorum, onu hiç kusmuyor, mamadan sonra deliksiz 3-3.5 saat uyuyor.
1. Neden böyle anne sütünü sürekli uykusunda bile ara ara kesik kesik kusuyor da mamayı hiç kusmuyor?
2. Anne sütünü 2-3 dk ancak emiyor, belki de 5 dk. Onu da bi alıyor bi bırakıyor, doğru düzgün emmiyor. Acaba anne sütüyle ilgili bir sıkıntı mı var? Bunu nasıl anlarım?
Not: Bu arada 3560 gr, 50 cm olarak doğdu, biz evdeki baskülümüzle tarttığımızda az önce (yeni emmişti ve altını temizlemeden) 5 kg çıktı. 4700 gr olarak düşündük. Kilosu fazla neden mama veriyorsunuz diye kızacaksınız biliyorum ama bazen memeyle çok kavga ediyor, emmek istemiyor, sürekli de ağlıyor, o zaman çaresiz kalıyoruz, mama veriyoruz 60 cc kadar, onu sakince bitirip hemen uyuyor. Ne yapsak bilemedik?
Düzenleyen ecrinelam - 23 Şub 2014 Saat 09:44