Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecrinelam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesajın Direkt Linki Konu: kusma problemi
    Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 09:41
Doktor bey;

Aslında bir problem değil ama yine de kafamı kurcalıyor, merak ediyorum.

Oğlum anne sütünü emdikten hemen sonra kesik kesik kusmaya başlıyor, sürekli azar azar kusuyor. Uykusunda kusmuğu boğazına kaçıyor ve sık sık nefessiz kalıyor. Sürekli kontrol etmek durumundayız. Biz yan yatırsak da kafasını istediği tarafa çeviriyor...

Ama bazen sütüm yetmediğinde mama veriyorum, onu hiç kusmuyor, mamadan sonra deliksiz 3-3.5 saat uyuyor. 

1. Neden böyle anne sütünü sürekli uykusunda bile ara ara kesik kesik kusuyor da mamayı hiç kusmuyor?

2. Anne sütünü 2-3 dk ancak emiyor, belki de 5 dk. Onu da bi alıyor bi bırakıyor, doğru düzgün emmiyor. Acaba anne sütüyle ilgili bir sıkıntı mı var? Bunu nasıl anlarım?

Not: Bu arada 3560 gr, 50 cm olarak doğdu, biz evdeki baskülümüzle tarttığımızda az önce (yeni emmişti ve altını temizlemeden) 5 kg çıktı. 4700 gr olarak düşündük. Kilosu fazla neden mama veriyorsunuz diye kızacaksınız biliyorum ama bazen memeyle çok kavga ediyor, emmek istemiyor, sürekli de ağlıyor, o zaman çaresiz kalıyoruz, mama veriyoruz 60 cc kadar, onu sakince bitirip hemen uyuyor. Ne yapsak bilemedik?

Düzenleyen ecrinelam - 23 Şub 2014 Saat 09:44
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 18:22
1- Midede, mama ile anne sutu, mide asiti etkisi ile, farkli pihtilasma(kesilmeye) tabi olurlar. Anne sutu daha gevsek, parcaciklar helinde kesilirken, mamalar, bir topak halinde, sert pihtilasma yaparlar.. Bu sebeple, yekpare topak halindeki mamayi kusmayi zor oldugu halde, gevsek bir yapida olan anne sutunun fazlasini atmasi daha kolay oluyor. Ayni sebeple, anne sutunun mideden barsaga gecmesi; 15-20 dakikada olurken, mama'nin barsaklara gecmesi, 2-3 saat alir.
2- Her seyi yazmissiniz, kac aylik oldugunu yazmamissiniz.
Eger 1 aylik ise, kesin fazla yediriyorsunuz.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 19:19
Özür dilerim, gözümden kaçmış. Oğlum 24 günlük...

Fazla beslemek istemiyorum aslında ama memeyi doğru düzgün emmiyor, 3-4 dk da memeyle kavga etmeye başlıyor, bırakıyor, biraz sonra yine acıkıyor, ağlıyor yine meme istiyor. Mecburen yine veriyorum. Meme emmeden en fazla 2 saat durabiliyor, o da her zaman değil, genelde 1-1.5 saatte bir emmek istiyor. Onu da aktif şekilde emmiyor. Her meme emmede neden memeyle kavga ediyor, sinirleniyor gerçekten çok merak ediyorum. Gazlı bir bebek de değil. Kakası da her zaman altın sarısı...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 19:42
Gazini iyi cikarin, "Bu sekilde" kusmasina cok kafayi takmayin.Yazarlar bolumundeki; "Yeni Dogan Bebegin Ozellikleri" makalemi okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2014 Saat 09:27
Peki, teşekkür ederim hocam.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2014 Saat 08:20
Doktor bey;
Kullandığımız serum fizyolojiklerin içinden çıkan küçük küçük şişeler var ya, niçin onları açıldıktan sonra 24 saat içinde atmak zorundayız? Bir paketi 15 ile 22 tl arasında değişiyor, bir şişenin yarısına bile gelmeden atıyoruz. Başka bir yolu yok mu bunun?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2014 Saat 19:28
Niye atiyorsunuzki!!! Damardan VERMIYORUZ, buruna damlatiyoruz, STERIL olmalari SART DEGIL...
Kafasi calismayan doktorlara lutfen cok dikkat edin.. Bari siz kafanizi calistirin.
Tabii, bu "cevher bilgiyi" bir doktor degilde eczaci yumurtlamis olabilir, onun derdi, daha fazla satabilmek.... Yerseniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2014 Saat 08:34
Doktor Bey;
Tonimer marka serum fizyolojiğin flakonlarının açıldıktan 24 saat sonra atılması gerektiği kendi içinden çıkan prospektüsünde yazıyor. 

O bitince başka bir marka aldık, onun içinde de "her bir flakon tek kullanımlıktır" yazıyor, bu ne demek anlayamadık, bir kere açıp damlatınca atmak gerektiği anlaşılıyor bu cümleden bana kalırsa... Bunu satan eczacıda "24 saatte atılacak her bir flakon" diye uyarmış eşimi.

Şimdi biz de işin mantığının anlayamıyoruz. Dediğiniz gibi burna damlatılıyor, damardan verilmiyor. Neticede içeriği de tuzlu su. Açınca özelliği de bozulmaz. Neden atılıyor 24 saatte? Gerçekten pahalı bir şey ve bu şekilde atarsak 10 güne bir 22 tl verip yenisini almak lazım. 

Bunu kullanan bütün annelerin bilmesi lazım hocam, prospektüsde yazdığı için hepimiz neredeyse bütünüyle duran flakonları öylece atıyoruz, her sabah yenisini açıyoruz...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.