Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAtes

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 168
Mesajın Direkt Linki Konu: Ates
    Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 01:55
Hocam merhabalar oglum hastalandi yine sizi bir kac soru icin rahatsiz edicem kusuruma bakmayin..ates dusurucu vermek istemiyorum cabucak gecsin gitsin diye ama direnmeme ragmen gece yatmadan once bir olcu dolven verdim bir saat bile gecmeden ates 40 a firladi yine cok inatci bir atesle karsi karsiyayim..solunumu cok hizli ama su an endiselendigim konu gozu acikken halusulasyon goruyor olmasi kopekler geliyor kacalim falan diyor gozleri acik uyanik ama cok hayal goruyor..tekrar vermek istemiyorum ates dusurucu ama bu durumda vereyimmi azcik rahatlamasi icin.bide olcu olarak iki saat sonra parasetamol vermemde bi sakinca olurmu...ates dusurucude en etkilisi hangisi hocam
Benim oglanin atesini hicbisi dusurmuyor cunku
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118466
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 04:50
Dolven ile Parasetamol farkli yapilarda ates dusurucu olduklarindan, yakin ara ile verilmeleri zararli olmaz. Ates+ Hayaller gormesi= "Enfeksiyoz Mononukleoz" belirtisidir, atesi 1 hafta surecek demektir. Kan sayimi yaptirirsaniz; MONO degeri yuksek cikar. Sakin bu durumda antibiyotik vermeyin.
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 08:32
Hocam yok artik sayenizde antibiyotigi yaklasik iki senedir kullanmiyoruz hic bakteriyel bir hastalik gecirmedik cunku sizden once kullandiklarimizda kesin gribaldi ama o zaman siz yoktunuz iyiki sizi tanidik..peki hocam normal grip icin uyguladiklarimiZimi yapicaz yine baska tedavi uygulamak gerekirmi burun akintisi falan yok cunku sadece atesi var
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 16:30
Birde hocam bu nasil bir hastalik turudur bir tur grip sanirim ismi degisik geldi bana hic okumamistim daha once burda denk gelmedim o yuzden soruyorum
Dun burun akintisi yoktu ama bugun burnu akmaya basladi ve beraberinde sol gozunde kuculme var gibi duruyor ve iltihapli sis yani hocam surekli akiyor isiga bakmiyor bu tabloda da ayni hastaliktan soz edebilirmiyiz kesin teshis icin bi tahlil yaptirsam iyi olurmu acaba ne yapicam sasirdim :(

Düzenleyen LİVANELİ - 09 May 2013 Saat 17:06
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 19:53
Ebstein-Barr ve bazi Coxsacki virusleri bu hayal gormelere sebep olabiliyor. Bu hastaliklari doktorlar bile bilmiyor, sizin bilmemeniz gayet dogal. Bu konuda pekcok maile cevap verdim, biraz ararsaniz bulursunuz.
Sart degil, eger yaptirirsaniz ve MONO yuksek bulunursa; Ebstein-Barr virusu, MONO dusuk cikarsa; Coxsacki virusu denir, ama pratik hicbir degeri yoktur, zira her iki durumda da ilac verilmez. Birde; Coxsackie'de ates biraz daha kisa surer.
Isiga hassasiyet: Gozde enfeksiyon basladiginin isaretidir, hemen Cipro goz damlasi; ilk gun 4 saatte bir, birer damla, sonra 5 gun ;gunde 4x1'er damla her iki goze damlatin. Damla oncesi; Burun deliklerini 10'ar damla Serum fiz damlatarak temizleyin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 May 2013 Saat 19:56
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2013 Saat 19:36
Hocam bugun durumumuz biraz daha agrlasti gittikce kotu oluyor bu kadar hasta oldugunu hic gormedim bir lokma yemek inmedi midesinden kac gundur boyle devam ederse iyice kotu olcak diye korkuyorum vitamin takviyesi falan tavsiye edermisiniz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2013 Saat 19:57
Vitamin takviyesi bir halta yaramazda, siz yaptiracaksaniz, bir "Kan Sayimi" yaptirin ve sonucu bana yazin....
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2013 Saat 23:09
hocam bugün 4. günümüz tahlil yaptırdım dediğiniz gibi mono yüksek gözüküyür şimdi bu gerçekten öpücük hastalığımı oluyor..bugün burun akıntısı başladı çünkü gribe benziyor şu anda belirtiler ben anlıyamadım bu hastalığı ..ateşimiz hala aynı bugün 40.5 gördüm ateşten korkmamak gerektiğini bilsemde ödüm koptu hocam komada gibiydi çocuk dolven verdim kendine geldi azcık..kaç gün daha geçicek bu şekilde ..birde annemin ısrarıyla soruyorum anti vermiyoruz zaten biliyorumda illa başka ilacı vardır sor bi hocaya çocuk helak oldu diyor Tongue SmileSmile ..herkes bana öcü gibi bakıyor zaten etrafımda hocam çocuğa nasıl kıyıyormuşum ne vicdansızlığım kaldı ne cahilliğim herkes biliyor biz bilmiyoruz olduk.. bugün acildeki stajyer doktor kız bile ilaç vermiycem reçete yazma deyince suratıma bakıyo ablak ablak..augmentini dayıyordu hemen.. yersekk tabi..

Düzenleyen LİVANELİ - 11 May 2013 Saat 23:18
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.