Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş,boğaz ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş,boğaz ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozyedenliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş,boğaz ağrısı
    Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 06:14
iyi günler doktor bey benim 15 aylık bir oğlum bir hafta önce ateşinin çıkması ve huysuzlanmasıyla doktora gittik boğazını üşütmüş enfeksiyon kapmış dedi ve bize antibiotik ve ateş düşürücü dolven verdi kullandık  o ilaçları  üç gün boyunca ama hiçbir ilerleme olmadı aksine gerileme oldu ağzının içi ve dışı yara oldu, hiçbirşey yememeye başladı,boğazlarının altı şişti dışarıdan  gözüküyo şişlik ve ateşi de düşmedi sonra tekrar götürdük iğne verdi iğnelerini yaptırdık sonuç gene aynı hiçbir tedaviye yanıt vermedi iğnelerden sonra yürümeyi de bıraktı oğlum:(sürekli ağlıyorum sinirlerim bozuluyo ateşi de sürekli yükseliyo bazen titreme alıyo kucağımıza alınca ağlıyo sanki heryeri ağrıyo gibi eklemleri sızlıyo gibi bir yerine dokunduğumuz zaman canı yanıyo yürümeye dermanı yok iştahsız bir haftadır bişiey yemiyo zorla yedirmeye uğraşıyorum çok zorlayınca kusuyo,eskisi gibi yürürmü oğlum çok çaresiz kaldım lütfen bilgilendirebilirmisiniz şimdiden teşekkürler:(((
6933693549
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120209
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 18:13
Bazı gripal hastalıklardan sonra, "Akut miyosit" denilen bir adale ağrısı olur, çocuk basamaz, yürüyemez. Üstüne üstlük birde iğne(ler) yapılınca, durum daha bariz hal alır. Mevcut (ağızdaki)  hastalığı, "Herpangina" denilen virütik bir hastalık. Hiçbir tedavisi yoktur, kendiliğinden 1 haftada ancak iyileşir. İlk 4 günü çok kötüdür, çocuk, tükrüğünü bile yutamaz. Ondan sonra gün-be-gün iyiye giderek iyileşir, İğneleri, zaten boşuna oldu...Gerek ağızı, gerek bacak ağrıları kendiliğiden geçecek,   çocuğu üzmeyin, iğnelerden de uzak durun.Ağız için beslenme öncesi, "Dentinox" jel  bir çay kaşığı dolusu yedirin, ağızına sıvaşsa bile ağrısını alır... İyi-kötü bir şeyler (soğuk süt çok iyi olur)yiyip içtikten sonra ağız içine, "Pyralex" solüsyondan 3 damla damlatın. Bunlar çocuğu biraz rahatlatır.  
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2010 Saat 14:11
çok teşekkür ederim doktor bey oğlumu burada başka bir hastaneye daha götürdük muayene ettiler ve kawasaki teşhisi koydular boğazındaki enfeksiyon kalbine vurmuş fazla bilinmeyen bir hastalıkmış eşim ve ben ne yapacağımızı şaşırmış haldeyiz 16 gün hastanede yattı oğlum ivik tedavisi aldı damardan iğneler oldu şimdi biraz daha iyi çok şükür ama hastalığın tekrarlama ihtimali varmış nelere dikkat etmemiz gerekiyo bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2010 Saat 21:17
Tam yerine oturmayan bazi bulgular var. Once yuksek ates ve ''Kizil'' dokuntusu gibi bir dokuntu olmasi lazim..Penisilin ignesinden sonrada atesin devam etmesi lazim, Mutlaka EKG cekilmis olmasi ve bazi bulgularin bulunmus olmasi lazim. Tedavi olarak sadece ''Gamma-globulin'' tedavisi vardir. Genelde kendiliginden gecer, cok nadiren kapteki ''koroner arterlerde' bozukluklar cikar. Kesin bir tedavisi yoktur, cunku sebebide tam bilinmiyor...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 May 2010 Saat 23:15
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2010 Saat 13:26
ateşi 13 gün boyunca hiç düşmedi sizin de dediğiniz gib pensilin ve hiç bir ateş düşürücüye cevap vermedi ateşi devam etti ve vücudunda kızıl döküntülerde çıktı  kalbinden ekg çekildi ve sonuçtada kalp zarında hafif bir iltihaplanma ve bir damardada su birikimi olmuş ama koroner arterlerde herhangi bir tıkanlık yok çok şükür şuan haftada bir oğlumun yattığı hastaneye gidip ekg çekiyo doktorumuz herhangi bir sorun yok diyo ama her hafta ekg çekilmesi lazım diyo altı ay boyunca ve bebek asprini verdi ilaç olarakta her gün bir tane ondan içiriyorum tedavisi yok derken ilerde tekrarlama ihtimali varmı acaba yoksa tamamen siliniyomu bu hastalık teşekkürler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 May 2010 Saat 23:17
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2010 Saat 23:23
Simdiye kadar tekrarlayanini gormedim.Bu sekilde takip edilmesinde bir mahsur yok...
Yukarı Dön
toprakipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 187
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2010 Saat 00:56
Hocam hoşgeldiniz Hug ne kötüymüş size ulaşamamak.kızım geçtiğimiz hafta boğaz enfeksiyonu geçirdi.Aynı anda azı dişleride çıktı (14 aylık) spektracef ve iburamin cold ilaç verildi ateşi kulaktan 40 lardaydı.Antibiyotiğe rağmen ateşi 5 gün sürdü.sonra antibiyotik ishal yapınca kestik.arkasından ağzında ve altında mantar oluştu hala onunla uğraşıyorum korkunç bir haftaydı benim için size ulaşamadım ne dedilerse yaptım ve kullandım.ağızdaki mantarı için şuan mikostatin kullanıyoruz. altındakinede tyrosyd ve fucikort du sanırım karıştırıp sürüyoruz.bu arada dr eneksiyonu dişlerinde etkisiyle ağır geçirdiğini kulaklarıda etkilediğini söyledi ve 1 tane deposilin 6.3.3 yaptı 15 haziranda tekrar yapılacak dedi. 3 tanede antibiyotik iğne yapılıyor hergün bir tane yarın sonuncu yapılacak ama kızım hala huysuz ve ağzındaki yaralar yüzünden yemek yiyemiyor.eski maillere baktım şuana kadar yapılanların yanlış olmadıklarını sizin cevaplarınızdan teyit ettim.Ama yinede size bir sormak isterim bu mantar(pamukçuk) tekrarlayabiliyormuş.ağız ve altı için yapabileceğim başka birşey varmı?
İyiki varsınız Clown
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2010 Saat 10:57
Çok teşekkür ederim Hug bilgilendirdiğiniz için.Allah sizi başımızdan eksik etmesinKizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.