Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - DOMUZ GİRİBİ-İLAÇLAR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDOMUZ GİRİBİ-İLAÇLAR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Konu: DOMUZ GİRİBİ-İLAÇLAR
    Gönderim Zamanı: 21 Ara 2009 Saat 23:28
hocam kızım 14 aylık ,76 cm ve hala 9200gr. gecen haftasonundan baslayan ates yukselmelerı basladı,sıddetlı ve balgamlı oksuruk basladı,gozlerının altı gıttıkce morardı,agzı cok kotu kokmaya basladı, atesı yuksek degılken bıle cok halsızlestı,gecelerı bıle uyumayan cocuk habıre gun ıcınde gordugu yere yatar uyur oldu,hıcbır sey yememeye basladı.ates durumunun 38ı gecmesı ıcın doktoruyla bekledık,ama ben bı yakınımızdan domuz grıbını aldıgını hıssettıgım ıcın ısrar ettım ve kanına baktırdık,cıger fılmı cekıldı. kan sonucuna gore (kanının da dusuk oldugunu soyledı)doktorumuz antıbıyotık baslamamız gerektıgını soyledı,sımdılık hastaneye yatrmaya gerek olmadıgını onun dırencını yukseltmem ıcın sık sık emzırmemı ve pedıts1x2+amoklavn bıd 200 1x2 ve calpol kullanmamızı soyledı. tabı antıbıyotıgı yazdı ama atesının yukselmesını beklettırdı baslatmak ıcın. 39lara varınca baslamamızı soyledı,antıbıyotık ılk verdıgımız sıra sadece bı saat etkı ettı sonra tekrar atesı 39 ustune cıktı. baska bı ates dusurucu verdık ıkı saat arayla bu sefer dustu. antıbıyotıgı bıtırene kadar kullandık,dun bıttı ama kızımın gogsu hala dolu gıbı sankı kucuk bı motor calısıyor,cok oksurmuyor ama gogsunde hırıltı var.ıshalı de meyve suyu destegı ıle azalıyor.hırıltı ıcın doktorumuzu aradım ventolın 3x1/2 verdı hırıltısı gecene kadar pedıtusa da devam dedı. bu ılac tam olarak ne?pedıtusla devam edıp gecmesını mı bekleyım hırıltının yoksa bunu kullanmazsam baska bı rahatsızlıga cevrmesıne mı neden olurum?astım fılan boyle baslar dıye korkuttular kızıma bır sey olacak dıye cok korkuyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2009 Saat 10:53
Doktorunuz herhalde, Peditus içinde ayrıca Calpol hammaddesi olan "asetaminofen" olduğunu bilmiyor, Peditus ile Calpol beraber verildiğinde çocuğunuz zehirlenir dikkat edin. Ağız kokusu eskiden olmayıp, hastalıkla başladı ise, ateşi beklemeden antibiyotiği başlayın. Benim "Ateş" makaleme, ve eski maillerede bir göz atın.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2009 Saat 11:36
antıbıyotıgı kullandık,bıttı ama gogus hırıltısı gecmedı.azaldı ama gecmedı ventolın verdı doktor pedıtusla,bunu kullanmalı mıyım? yoksa bır ıkı gun pedıtusla devam edelım gecmezse mı ventolın vereyım? hocam bır sey daha sormak ıstıyorum,bu hastalıgı buyukannesınden kaptı,doktor kendı suratına domuz grıbı demedı dıye(belkı de dedı o soylemıyor)ısrarla cocugu tekrar gormek ıstıyor,kalbı kırılmasın dıye "sıze bulastırır" dedıgımde,"sana bulasıyor mu,bulaşsa sıze bulasırdı" dıyor bu denli saçma bı soruya ne cevap verecegımı bılmıyorum,ve delı oluyorum ınsanların bu gıbı cahılce ve bencılce cumlelerını duyunca. bı doktor olarak sıze danısmak ıstedım boyle bırseye ne cevap vermelıyım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2009 Saat 10:26
Peditusu kullanmayın. Öksürüğü bastırdığı için hırıltı başladı. Ventolin, öksürük değil, astım ilacı.. Sadece "günün modası" olduğu için herkez kullanıyor.. Büyükanne ile uğraşmayın, onlar hala hastalıkların, "üşütme, nazar ve kuş kanadından yel kapmakla" olduğunu zannediyorlar.. Uğraşmayın, nefesinize yazık.
Şair ne demiş!!
 "Yok ise nağmeni takdir edecek bir guş(algılama)
      İsrafı nefes eyleme, tebdili mekan et."
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2009 Saat 11:54
Evet,aynen öyle hocam  her şey "üşütmekten". Dedıgınızı yaptım ventolını vermedım,pedıtusu da vermedım sızden cevap gelene kadar,aksama dogru hırıltısı fılan cok cok azaldı,hıc yok dıyebılecegım kadar az.ama bugun sabah kusma ıle uyandı ve kızım ılk defa kusuyor, gece onda yedı yogurt ve sut. sonra sabaha kadar ıkı saatte bır emerek uyuyan bı bebek. sabah 6da kusarak uyandı ve bekledım 4 saat sonra sadece emmesıne ragmen gene kustu.genel durumu ıyı sankı ıshal baslayacak gıbı (6 saatte 3 kez kaka yaptı ama ıshal gıbı cıvık degıl)tek gordugum sey terlemesı var soguk soguk,sesı de tekrar grıp gıbı kalınlasıyor.arada bı oksuruyor o kadar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2009 Saat 12:01
İshal başlarsa, sakın ilaç vermeyin. Kendiliğinden geçer.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2009 Saat 20:00
hocam aksam saatlerınde fıskırır gıbı kustu gene.ıshal dedıgınız gbı basladı sankı ama sıklıgı artmadı. aslında gun ıcınde daha ıyıydı nane lımon vermıstım. karnı ıkı uc gundur şiş. bıraz baktım nete,antıbıyotık kullanımı bagırsaktakı sındırıme yarayan bakterılere zarar verdıgı ıcın (gercı sız de soyluyordunuz bunu) olusan gazdan dolayı cıkarıyor olabılır mı?cunlku normalde cok gaz cıkaran bı bebek degıldı,bugunlerde arttı. sut vermesem mı bı muddet,soguk ıcıyordu sütü.hatta dun aksam da tam karnını doyurmadan soguk sut ıcmıstı yarım cay bardagı. sankı agzına gelen gazdan rahatsız. bıraz da ben yedırmeye calısınca gazla bırlestı cıkardı gıbı geldı:(
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2009 Saat 22:39
dılının ustunde beyaz bı tabaka var hocam ve sıcak su dolu termofor koydum karnına gurul gurul ses gelıyor karnından,agzından da gaz cıkarıyor sureklı. nelerı yedırmelı nelerı yedırmemelıyım?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.