Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
janset1
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
|
Konu: yüksek ateş-idrarda yanma Gönderim Zamanı: 21 Tem 2009 Saat 13:18 |
Kadir bey,kızım 20 aylık iki gündür ateş i 38 in üstünde.sizden öğrendiğimle çok zorlamadıkça düşürmeye çalışmıyorum.bugün idrar yaparken ağladı,daha sonra sildirmek istemedi.bi kaç kere de kuru öksürdü.artık çok ağladığı için mi öksürdü yoksa grip mi başlıyor anlamadım.sizce bi idrar testi yaptırsam mı?yoksa takip mi edeyim?evde bactrim şurup,ultralan pomad var.sayenizde öğrendiğim ilaçları önceden eve aldım.ilaç kullanmaya başlayayım mı?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117412
|
Gönderim Zamanı: 21 Tem 2009 Saat 22:01 |
Evet, işte bu gibi bulgular olduğunda idrar tahlili gerekir. Sonucu bildirin.
|
 |
janset1
Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Tem 2009 Saat 15:26 |
Kadir bey,dün ateşi şurupla da düşüremeyince dr.a götürdüm.6 saatte bir ibufe.ve arada ateş çıkarsa calpo. verdi.dün üç kere cıvık kaka yaptığı içinde reflo.verdi.birde idrar tahlili ve kültürü istedi.şu saate kadar idrarı alamadık.gece inat etti hiç yapmadı.gündüz zaten taktığım poşeti atıp yere yapıyor.hastaneden bardak aldım altını açıp bekliyorum.sürekli sıvı verdiğim halde yok yapmıyor.şu anda ateş düştü fakat dr.umuz 48 saat içinde ateş olmasa da şurupları ver dedi.sizce vermelimiyim?çokk sağolun...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Tem 2009 Saat 15:51 |
İdrar şikayetleri geçti ise, ve ateşide olmuyor ise, herşeyi unut gitsin. Hiçbir ilacıda verme..
|
 |
janset1
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2009 Saat 22:08 |
Hocam,idra tahlil sonucunu aldım.
Dansite:1025
Reaksiyon:6
Albümin,Glikoz,Aseton,Biilrubin:Negatif
Ürobilin,Ürobilinojen:Normal
3-4 lökosit,nadir eritrosit görüldü.
kültür sonucunu c.tesi günü alıcam.kızımdaki huzursuzluk devam ediyor.gece,gündüz ara ara ağrı giriyor.ağlıyor.ağrısı ne olabilir acaba?salı günü dr.umuz bağırsak hareketleri artmış demişti.ve reflo.vermişti ben kullanmamıştım.acaba şimdi kullanayım mı? gaz sancısı olabilir mi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 09:53 |
Nitrit niye bakılmamış?? Eğer "negetif" olursa, kesin İYE yok demektir. Zaten bu sonuçlarla bile idrarı temiz diyebiliriz. Sıkıntısı başka yarden. Reflor sadece antibiyotiklerin yaptığı ishali düzeltir. Her ishalde verilmez ama, gel de bizim doktorlara anlat... Şu anda durumu nasıl? Hala şikayetleri varsa, Bactrim şuruba başlıyabilirsin..
|
 |
janset1
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 13:40 |
Kadir bey;sonuca baktım nitrit yazmıyor.acaba kültür sonucunda mı yazar??reflor u ben dr.a dedim antibiyotik vermedik niye kullanıcaz diye.dr.umuz onu ilaç olarak düşünme faydalı bakteriler dedi.ishalde de kabızlıkta da veririz dedi.Kızım hala aynı.biraz gülüp eğleniyor ama sonra gene ağlıyor.normalde kızımla ilgilendiğimde neşeli olur.kaç gündür neşesi yok.mızmız,ağlamaklı..off bende anlayamadımki ne olduğunu.yalnız bezini açtığımda kötü koku geliyor.üsye değil,iye değil...gaz sancısı gibi ve kötü koku var..yarın kültür sonucunu da alıp tekrar dr.umuza götürücem.bu arada da bactrim şuruba başlayayım mı?
Sorduğum tüm sorulara verdiğiniz cevaplarla iyileşti bugüne kadar kızım.sizin gibi dr.lara gerçekten çoookkk ihtiyacımız var.Hepp sağolun,varolun...
Düzenleyen janset1 - 24 Tem 2009 Saat 13:45
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 15:43 |
Başla bakalım. Bu arada idrar kültüründe dikkat edin, dışardan bulaşma sonucu idrar kirlendiğinden, bakteri üreyebilir. "Koloni sayımı" 100 000 den az ise, sakın ciddiye almayın, bazı doktorlar buna dikkat etmezler, hemen idrar yolu enfeksiyonu varmış gibi ilaç başlamak isterler...
|
 |