Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - SOLUNUM SAYISI NEDEN ARTAR
  SSS SSS  Forumu Ara Arama  Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

SOLUNUM SAYISI NEDEN ARTAR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
f.meral Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı f.meral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: SOLUNUM SAYISI NEDEN ARTAR
    Gönderim Zamanı: 16 Haz 2024 Saat 14:22
Hocam selamlar ,iyi bayramlar dilerim  Hocam 12 yaşında kızım 6 gündür ateş halsizlik var ,sürekli yatıyor iştahı az ,3 gündür solunum sayısı hızlandı öksürük başladı ,ilk zamanlar 60 a yakındı iki gündür 40-50 arasında ,tahlil yaptıdım 2 gün önce wbc si düşük , doktor serum yazdı prednol içeren ,akciğer grafisi ,ventolin pulmikort anlayacağınız ne varsa yazdı  hiç birini yaptırmadım ,tahlil verip kaçtım, hocam merak ettiğim solunum sayısı ateş olduğunda artıyor   ateşsizkende olması vücut savunmasının devam etmesi midir ?ne kadar sürmesi normal ?ilk kez solunum hızlanmasıyla karşılaşıyorum   tırnak diplerinde dudağında hafif bi morarma var, fotoğraf başarabilirsem paylaşcam  ,ballı limon veriyorum sıcak buhar solutuyorum, hocam emekleriniz için çok teşekkür ederiz 8 yıldır sizi takip ediyorum  ,bu kızımda hastanelerden küçükken baya kazık yemiştik sürekli hava alıyordu çok antibiyotik kullandık
Yukarı Dön
f.meral Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı f.meral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2024 Saat 18:41
Hocam 6-7 yaşına kadar her hastalıkta ventolin pulmicort ile tedavi ediyorlardı ama 7 yaşından sonra hiç nefes daralması olmadı şu anda da yok sadece halsiz ve hızlı solunum öksürük var ,hocam sormak istediğim solunum sayısı artışı eskiden yediğimiz kazıklardan olabilir mi (astım tedavileri ,gereksiz antibiyotikler...)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2024 Saat 19:59
Daha evvelce kullandığınız ilaçların bir etkileri kalmaz da; oluşmuş olan "doku harabiyeti" devam edebilir.
Ara ara sıcak buhar uygulayın. Başucuna 2 damla ColdMix damlatın. 
WBC'nin düşük olması; antibiyotik gerekmediğini, hadisenin viral olduğunu gösterir. 
Yukarı Dön
f.meral Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı f.meral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2024 Saat 20:05
çok teşekkür ederim hocam öngörünüz kaç gün daha sürer acaba ?6 gündür hep yatıyor ,hocam 

Düzenleyen f.meral - 17 Haz 2024 Saat 05:20
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2024 Saat 09:08
Bilemem. Çok etken var. 
Yukarı Dön
f.meral Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı f.meral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2024 Saat 21:11
Hocam çok sağolun eski maillerinize bolca baktım son günlerde maşaAllah bıkmadan usanmadan cevaplamışsınız çoğu aynı so
ruları bile ,hocam kızım bugün sabah biraz rahattı, oturdu ,kahvaltı yapabildi ama akşama doğru tekrar solunum sayısı arttı ,boğazına sanki bişey yapışmış atamıyor ,boğazındaki mikrop ciğere inmesin diye de sanki bronşlar daralıyor solunum sayısı artıyor gibi düşündüm bilmem doğru mu, cold mix ,sıcak buhar ,ballı limon hariç başka bir tavsiyeniz olur mu bu arada tırnak diplerini hafif mor baş parmak dipleri bariz mor dudak kenearları çok hafif mor  ,ateş yok

Düzenleyen f.meral - 17 Haz 2024 Saat 22:33
Yukarı Dön
f.meral Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı f.meral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2024 Saat 01:05
Hocam lütfen cevap, ağlıyor artık öksürmek istemiyorum diye nefes alırkende verirken de bi hırıltısı vs yok sadece hızlı nefesi  "anne ciğerimde bişey yok boğazım da " diyor ama atamıyor çok yoruldu bugün hastalık başlayalı tam 7 gün  bitti

Düzenleyen f.meral - 18 Haz 2024 Saat 01:07
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2024 Saat 08:51
Bilemiyorum, bir gösterin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.