Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kemik ağrısı tahlil sonuclari
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kemik ağrısı tahlil sonuclari

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mstftm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mstftm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kemik ağrısı tahlil sonuclari
    Gönderim Zamanı: 11 Eki 2023 Saat 21:33
Merhaba hocam nasılsınız 9 yaşında kızımın 2 haftadır karın ağrısı ve kemik ağrısı var.Bugun kan tahlili yaptırdık sonuçlarını değerlendirir misiniz?Şimdiden teşekkür ederim.

Magnezyum              1,9                  - mg/dL
Kalsiyum (Ca)            10,0             8,8 - 10,8 mg/dL

Ferritin                       20,4             13 - 150 µg/L
Vitamin B12               343                          - ng/L
Folat                           8,74             3,89 - 26,8 µg/L

Potasyum (K)             3,59             3,5 - 5,1 mmol/L
Sodyum (Na)             138              136 - 146 mmol/L
Globulin                     21,02                          - g/L
eGFR                            1,34                           - *
TIBC                              401                           - *
Klor (Cl)                        104            101 - 109 mmol/L
Fosfor (P)                      4,63               4 - 7 mg/dL
Albümin                        45,31               38 - 54 g/L
Kreatinin                         0,41           0,26 - 0,77 mg/dL
Ürik asit                          3,66               2,6 - 6,0 mg/dL
Glukoz                H           118               70 - 100 mg/dL       **Hipoglisemi <70 - mg/dL
                                                                                                **Diyabet - >=126 mg/dL
                                                                             **Bozulmuş Açlık Glukozu 100- 125 mg/dL
Üre                                  24,30               17 - 43 mg/dL
ALT                                       14                      0 - 35 U/L
UIBC                   H             366             155 - 355 µg/dL 
T.Protein                            66,33                   57 - 80 g/L
Demir (Serum)   L                  35                60 - 180 µg/dL
AST                                         24                    0 - 35 U/L

WBC                                     6,02                4,0 - 12,0 K/uL
RBC                                      4,54                  3,5 - 5,5 M/uL
HGB                                     11,8                   11,0 - 16,0 g/dL
HCT                    L                35,8                    37,0 - 54,0 %
PLT                                        248                 100,0 - 400,0 K/uL
MCH                                     26,1
MCHC                                   33,1                     32,0 - 36,0 g/dL
RDW                                     14,4                       11 - 16 %
MCV                    L                78,8                       80 - 100 fl
MPV                                        9,5                         6,5 - 12 fL
PCT                                     0,235                     0,108 - 0,282 %
PDW                                      16,0                                          - *
NEU%                                    69,8                               40 - 70 %
NEU                                       4,20                              2,0 - 7,0 K/uL
LYM%                                     23,4                              20,0 - 40,0 %
LYM                                        1,41                                0,8 - 4,0 K/uL
MONO%                                   5,1                                             - *
MONO                                    0,31                                             - *
EOS%                                        1,4                                     0,5 - 5,0 %
EOS                                         0,08                                   0,02 - 0,5 K/uL
BASO%                                      0,3                                           0 - 1 %
BASO                                       0,02                                         0 - 0,1 K/uL

Hocam kemiklerim ağrıyor dediği için tedirgin oldum değerlerdeki UIBC yüksek gösteriyor çok mu yüksek  ve demir serum düşük gösteriyor çok mu düşük nedenleri ne olabilir araştırdığımda kronik ciddi hastalıklar lösemi diyor
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2023 Saat 00:06
Bir suru luzumsuz islemler.
Glukoz: En az 8 saat acliktan sonra bakilir!!! Kan alindiginda ac mi idi?? 
eGFR, neye gore bakildi?? Boyu olculup, M² hesabi yapildi mi? 
Esas onemli olan; D vitamin seviyesi.. Ama ona hic bakarlar mi?? D vitamin eksikligi tedavisini bilmedikleri
 icin, Turk doktorlari buna bakmaktan hoslanmazlar. 
Siz ayrica baktirip bana yazin. 
O tahlillerin hicbiri cocugun sikayetlerini izah etmez, bosuna yapilmis isler
Losemi ile EN UFAK bir ilgisi bile YOK!  
Internetteki; Saglik ile ilgili, Turkce yazilari sakin okumayin.
Onlarin tamami sizleri korkutup doktorlara kosmaniz icin yazilmis uydurmalar ve yalanlardir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Eki 2023 Saat 00:09
Yukarı Dön
Mstftm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mstftm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2023 Saat 00:46
Çok teşekkür ederim hocam aslında d vitamini sordum fakat onada bakacağını söyledi hatta d vit verdiğini söylediğimde fazlası toksik etki yapar dedi elimde 10 kiloya 1 damla şeklinde olan var biliyorum siz dvit3 ampul diyorsunuz elimde o varken onu kullandım gün aşırı hatta haftada 2 kere falan 10 kiloya 1 damla 47 kilo kızım 4 damla vererek toksik etki yapar dendi ayrıca d vitaminine baktirrip size yazacağım hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2023 Saat 06:34
Hep soyluyorum! Turk doktorlari D vitaminini kullanmasini bilmezler. 
Yukarı Dön
Mstftm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mstftm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2023 Saat 11:09
Hocam bugün sonuçları tahlili isteyen doktora gösterdim öncesinde size danistigim için hazırlıklı gittim d vitamini sordum daha çıkmamış dedi kemik ağrıları için röntgen istedi kemiklerle ilgili bir hastalık varsa kan tahlilinde çıkmaz mı sonuclara göre anemisi olmamasına rağmen Cino Ferro sanol verdi kullanmayı düşünmüyorum çünkü siz anemi var demediniz sizce röntgen cektireyim mi 
d vitamini sonucu çıktığında ilk size danisacagim
Yukarı Dön
Mstftm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mstftm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2023 Saat 17:12
25-Hidroksi Vitamin D     L        14,14          20 - 100 µg/L
Hocam d vitamini değeri düşük 
dediği gibi çok vermemisim fazlası toksik etki yapar dedi korkmuştum bende dediğiniz gibi d vitaminiyle ilgili bilgileri yok sanırım
iyi ki varsınız hocam 
son olarak gynoferro sanolu kullanalım mi demir(serum) düşük dedi bugünde değeri 35 ve sizce röntgen çektirmeli miyim kemiklerle ilgili bir hastalık iltihap tümör kanser varsa kan tahlilinde enfeksiyon çıkmaz mı 

Düzenleyen Mstftm - 12 Eki 2023 Saat 17:15
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2023 Saat 18:51
SAKIN o aptala inanip, Demir ilaci vermeyin. Aptal: daha Hgb, Demir-Ferritin iliskisinden haberi yok!
Wintrop'un Hematolojisini okumak yerine, Turk Prof. larin dersini dinlerse iste boyle cahillikler yapar.
Hemen 1 ampul Dvit3 icirin ve 1 ay sonra 1 ampul daha icirin. Subat ayinda tekrar D vitamini olcturup,
 bana yazin. Bu miktarlar bile yeterli olmayabilir. 

Yukarı Dön
Mstftm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mstftm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2023 Saat 19:03
Tamam hocam yarin hemen başlıyorum 
hocam röntgen ile ilgili dusunceniz nedir 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.