|
obstrüktif bronşit |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Dilyafruz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 320 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Eki 2023 Saat 12:46 |
Hocam merhaba
6 yaşındaki ogluma tehşiş konuldu obstrüktif bronşit İlk baharda 2 kere oldu Ekimde 1 kere Doktor diyorki senede sık sık olursa bronş astımı olacak Bronş astımın tedavisi yokmuş . Nefes sıkışması ve hızlı solunum, hırılıtı nefes alma verme ve ateş varsa / olmayabilir Mutlaka bronş ilaçi kullanın diyor Ventolin sadeve astım için değil, bronş hastalıklarda genişletmek için kullanılır ve nefesi açar diyor. Zararı yoktur dedi. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Vay be!!! Turk Tip Fakulteleri ne PUSTLAR peydahliyorlar!!
Bu hastaligin adi: COPD, yani Chronik Obstructif Pulmonary Disease denir. Turkcesi: Kronik Tikaniklik yapici Akciger Hastaligi!! 40 YASINDAN SONRA BASLAR!!! Bu pustlar sirf Grip tanisi koymamak icin, iste boyle rezil durumlara duserler. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi ugulayin. |
|
![]() |
|
Dilyafruz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 320 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Bu grip olsaydı sınıfta çocukların hepsi bu şekilde hasta olurdu dedi,
Neden sadece sizin cocukta böyle bronş sıkışması, hızlı solunumu var? Ateşi de yok sayılır, Bronş astımı olan çocuklar hasta olamamalı, kalabalıktan oldukça uzak tutun Yoksa her zaman böyle kortizonlu ventolin vs ilavları işe nefesini rahatlamak zorunda kalacaksınız dedi Hocam, ben de bir kaç veliye sordum, sınıfta bu şekilde bronşı kapalı nefes verirken hırıltılı, yok(
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sadece benim yazilarimi okuyun, oksuruk semasini iyi takip edin, sakin Ventolin ve Kortizonlu speyleri
kullanmayin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Hocam bronşları daralıyor, göğüsü agırıyor, solunum sayısı 44-50 arasında olunca korkuyoruz nefes daralması olmasın diye .
Neden acaba virus ise sınıfında aynı şekilde hasta olmuyor ? Ateşleri çıkar, kusar vs ama böyle birşey anlatınca öyle birşey yok diyorlar. Düzenleyen Dilyafruz - 19 Eki 2023 Saat 06:38 |
|
![]() |
|
Emy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 475 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim üç çocuğum var. Ortanca tıpkı sizin çocuk gibi. Geçen sene anasınıfına gitti. Okulun yarısı evde hastalıklarla geçti. Nerdeyse 4-5 kez sizin anlattığınız tabloyu yaşadım. İlk ikisinde çok panik oldumm. Sonra durumu kabullendim. Astım ilaçları verdiler kullanmadım. Eşimle çok çatıştım. Hatta birkez acile götürdüm. O gün iki kez kakasını yapan oğluma karnında gaz var deyip lavman vericeklerdi. Kaçtım ordan. Kadir hocama güvendim.Bu sene okul açılmadan d vitamini ampul içirdim. Şimdi 1.sınıfa başladı. Bakalım bu kış nasıl geçecek. 2 yaşındaki oğlumda grip 1 hafta sürerken ortanca da 2 hafta sürüyor.
|
|
![]() |
|
Ceren85 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 May 2022 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 223 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
.
Düzenleyen Ceren85 - 19 Eki 2023 Saat 06:37 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Hocam merhaba,
Bu ayın başında eski mesajlarda yazdığım gibi oglum hastalandı. Dün yine burun akıntısı ve öksürük başladı. ......"Hocam bronşları daralıyor, göğüsü agırıyor, solunum sayısı 44-50 arasında olunca korkuyoruz nefes Ve bu bir gecede yine bronşları doldu. Yagmurlu soguk havada nefenuse çıkıp koşuyorlar, terli terli dersler bitene kadar okuldalar,yani elbiseleri nemli geziyorlar, ayakları da biraz ıslanmıs. Diger çocuklarda grip normal geçerken bizde yine aynı tablo. Soru :;1 Neden öyle oluyor acaba? Ben normal öksürük, ateş vs oldugunda sizin sayenizde artık korkmuyorum, ama 1 ayda 2.kez bronşları sıkışıyor, dolu dolu balgamlar, ateş yok... önleyebilir miyiz? Soru 2 Bronş şıkışmasını hafifletmek için asist ( balgam sökücü) şurubu verebilir miyim ? Saygılarımla
Düzenleyen Dilyafruz - 19 Eki 2023 Saat 06:59 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|