Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yavrusu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yavrusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş
    Gönderim Zamanı: 07 Oca 2023 Saat 12:38
Kadir hocam merhabalar. Oğlum 31 kg 2 ay sonra 7 yaşını dolduracak. Dün gece 10 da ateşi çıkmaya başladı. Sabah sarı safta kustu. Öksürük var. Dili temiz. İştah yok. Sık sık su içiyor.Ateş düşürücü vermeyin dediğinizi biliyorum ama başım ağrıyor dediği için calpol 6 plus yarım ölçekten biraz fazla verdim. Mecbur kalınca yarım ölçek verebilir miyiz yoksa tam vermek mi iyi olur.  Şurup yerine  Alnına ıslak havlu koymak daha mı iyi olur. Yanlış birşey yapacağım diye çok korkuyorum. Benim hatam yüzünden birkaç hafta önce havale geçirdi.
Yukarı Dön
yavrusu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yavrusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2023 Saat 12:39
Şurup verdiğimde ateşi 38.5 alnından ölçtüm . Bu sene grip aşısı olduk. 

Düzenleyen yavrusu - 07 Oca 2023 Saat 14:59
Yukarı Dön
yavrusu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yavrusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2023 Saat 15:20
Kadir bey lütfen yardım edin. Ateş düşürücüden 3 saat sonra havale geçirdi ve uzun sürdü bu sefer. Ateşi en son 38.2 ölmüştüm üstünü örtmemi istedi. Bir süre sonra havale geçirdi. Bu çok kötüydü. Allah rızası için bana yardım edin 
Yukarı Dön
yavrusu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yavrusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2023 Saat 15:21
Battaniyenin altında TV izliyordu. Uykuya daldı. TV yi kapattım. Birkaç dakika sonra havale geçirdi 
Yukarı Dön
yavrusu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yavrusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2023 Saat 15:22
Ben yine neyi yanlış yaptım. 
Yukarı Dön
yavrusu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yavrusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2023 Saat 15:42
Kadir bey size güveniyorum. Bütün mesajlarınızı bütün makalelerinizi okudum. Poliklinikler açıkken acile gidip ateş düşüren, Dr yazdığı bütün ilaçları kullanan, ateş düşürücü, zero lu bütün ilaçları kullanan arkadaşımın çocuklarına hiçbir şey olmuyor. Bu bize neden oluyor. Ne zaman bitecek. Havale den korkmuyorum. Korkmuyorum ama ya okulda olursa. Bu neden oluyor. Niye biz? Niye başkası değil? 5 çeşit ilacı veren niye olmuyor 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2023 Saat 20:28
Atesli iken, atesi suni olarak, soguk tatbik ederek dusuruseniz, Havale olur.

Bir onemi YOK, yapmaniz gereken bir sey de YOK! 
Havale daima, ic isi ile dis isi arasindaki fark aniden acilirsa olur. O yuzden mevcut atesi MUHAFAZA edin. 
Ilaclarla DEVAMLI atesi (ic isiyi) dusuk tutarsaniz da, hastaliga karsi bagisiklik calismaz ve hastalik asiri
 uzun surer. 

Yukarı Dön
yavrusu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yavrusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2023 Saat 20:44
Peki Kadir hocam havale kaç yaşında sona erecek.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.