Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Wbc 19 ise
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Wbc 19 ise

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kelam kutusu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 102
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Wbc 19 ise
    Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 11:37
Hocam merhaba, 4 buçuk yaşında bir oğlum var. 16 kilo, 102 cm. Pazartesi günü birden ateşlendi. 39,5 civarında seyretti. Salı günü hiçbir şeyi yoktu, dedik atlattı. Sizin söylediklerinizle ilerliyoruz
 Çarşamba sabaha karşı tekrar ateş çıkmaya başladı. 2 kere kustu. Bütün gün 39.5 civarında seyretti. Bir ara çok sayıklamaya başladı Pedifen verdim 6 saat iyiydi sonra yine fırladı birden. Dün artık test verdik ve hemogram yaptırdık. Sonuçları ekliyorum. Wbc 19 çıktığı için antibiyotik başlasak mı diye düşünürken çocuk bir anda iyileşmeye başladı. Ateşi düşmeye başladı o yüzden vermedim henüz. Sorum ise şu şekilde, ateşi yine çıkmaya başlarsa wbc den dolayı antibiyotik kullanmalı mıyım? Bu bir bakteriyel enfeksiyon mudur hocam? Bir de ateşi 39 civarındayken çok titriyor ve üşüyor. Ben üstünü örtüyorum ama emin de olamıyorum. Bu tür durumlarda üstünü örtmeli mi açmalı mı?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 15:57
Hocam şimdi de kulağım ağrıyor demeye başladı. Hemen iliadin damlattım 2 şer damla. Başka yapmam gereken bir şey var mıdır acaba? Ağrı devam ederse ne yapmalıyım?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 17:51
Hocam yine ateş çıkmaya başladı. 37.8 şu anda ama artacak gibi. Başka bir enfeksiyon mudur bu anlamadım ateşi düşüp tekrar neden çıkıyor? Antibiyotik kullanmalı mıyım?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 19:25
Hocam ateş 38.5 ta şu anda. Çocuk yatıyor ama dünkü gibi titremiyor en azından. Şu anda antibiyotik veya ateş düşürücü vermedim. Wbc hala yüksek midir, dünden beri değişiklik olmuş mudur? Hafif bir ağız kokusu da var.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118579
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 19:27
Kulak agrilari, DAIMA Griplerin arkasindan olur.
Kesinlikle o laboratuvar size, SAHTE rapor vermis. WBC degerini kasten yuksek gostermis.
ZATEN: WBC:19 dogru olsa idi;  cocukta: Ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan PAS tabakasi olurdu! 
Ates dusurmeyin.
Antibiyotik vermeyin,
Sadece, Iliadin kullanin.
Eski cevaplari bugunden geriye giderek okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2023 Saat 19:27
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 19:31
Ağızda koku ve ateş var hocam. Dil de pası çok anlayamıyorum. Biraz kirli beyaz  , krem gibi dilinin üstü. 
Ateşin inip inip tekrar çıkması neden olur peki hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118579
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 19:50
Dilinin ustu; cogunlukla pembe ise, pas YOK demektir. 
Her bakteriel hastaligin, Antibiyotiklerle tedavisi diye bir sey yoktur.
Turk doktor akli ile, HER atesli hastaya Antibiyotik baslarsaniz, o cocukta bagisiklik ASLA gelisemez. 
Ates dusurmese idiniz, cocuk simdiye iyilesmisdi! 
Eski cevaplari, bugunden geriye giderek okuyun. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 20:03
Okuyoruz hocam okumaz mıyız? Teşekkür ediyorum kendi adıma, çok şey öğrendim sizden.  Ateşi çocuk çok rahatsız olduğunda iki kere düşürdüm sadece. Sayıklamaya başlayınca tedirgin oluyorum açıkçası. Son ana kadar dayanmaya çalışıyoruz sizin direktiflerinizle. Ne zaman düşürmeliyiz peki ateşi hocam? Bunun bir sınırı var mıdır?

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.