Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çilek dil
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Çilek dil

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozlemay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 104
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozlemay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çilek dil
    Gönderim Zamanı: 29 Ara 2022 Saat 13:29
https://www.hizliresim.com/ckz226m

" border="">

Merhaba, 
Kızım 6 yaşında 123cm 22 kg
Cumartesi başlayan yüksek ateş ve halsizlik ile calpol verdim. Calpol ile dusmeyince ilerleyen günlerde ibufen ile devam ettim
Ateş 40.3 e kadar çıktı. 2 gün sonra dilde pas,feci bir ağız kokusu başladı.yuksek ateş devam. Augmentin başladım.Bugun antobiyotigin 6.dozunu vermiş oldum.Fakat dün tüm bu arazlarin üstüne burun tıkanıklığı ve su gibi akıntı başladı.Cocuk çok halsiz, burnu illiadinle bile açılmıyor.
Hem viral hem bakteriyel hastalıklar bir arada olur mu,çok ilginç.
Dün ve bugün ateş daha iyi 38.5 üzerine pek çıkmadı.
Dili çok ilginç bir hal aldı, fotoğraf yollamaya çalışacağım.
Yıllardır sizi takip ederek çocuklarımı büyütüyorum. Su an tamamen şaşırmış durumdayım.

Düzenleyen ozlemay - 29 Ara 2022 Saat 13:49
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117340
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2022 Saat 19:29
Bazen ikisi beraber olabiliyor. Bu saate kadar yaptiklariniz dogru. Bundan sonra Grip olarak ele alin. 
Yukarı Dön
ozlemay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 104
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozlemay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2022 Saat 19:35
Sizden öğrendiklerimle devam ediyorum,çok teşekkür ederim.

Streptekoktan hatta kawasaki den şüphelendim.
Mide bulantısı da var çünkü.
Antibiyotigi bitireceğiz mecburen.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2022 Saat 19:38
Ates dustukten sonra, devam etmeniz gerekmez. 

Yukarı Dön
karakalem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 57
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karakalem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2022 Saat 22:01
https://www.hizliresim.com/nvhvmzv

Doktor bey, 4 yaşındaki kızımda salı günü ates başladı. Gece ateşi çok yükselince parol verdim, fayda etmedi 4 saat sonra Dolven, o da cok düsürmedi. 6 saat sonra tekrar parol verdim. Terledi ve biraz rahatladı. Bu arada öksürüğü de var. Burnu da tıkalı ama su gibi sıvı arada akıyor. Grip için tavsiyelerinizi yapıyorum. Dün de bugün de ateşlendi. Ama inatçı bir ateş değil. Bugün su gibi ishal yaptı. Dili de bu şekilde çilek görünümünde olmuş. Doktora götürmedik. Kızıl veya Kawasaki olabilir mi? iki hafta kadar önce üst üste ortakulak iltihabı için penisilin grubu antibiyotik kullanırken her yeri kabardı. Penisilin alerjisi varken kızıl ise ilaç nasıl kullanabiliriz?  test yaptıralım mı? Şu an cildinde  herhangi bir kızarıklık yok.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2022 Saat 23:02
Antibiyotik gerekmiyor. 
Ates DUSURMEYIN!! Ates ile ilgili makale ve yazilarimi okuyun. 
Dili "cilek gorunumunde" degil. Kusma/ishalli hastalarda olan dil.
Penisilin allerjisi olan bir kimse (cocuklarda olmaz) son Penisilinde vefat etmis olur. 
Penisilin allerjisi olup da, yasayan kimse yoktur. Test dozu bile olumculdur.
Ampisilin allerjileri dokuntu yapar, Penisilin allerjisi ile bir alakasi yoktur. 
Bilhassa Gripli hastalara gereksiz yere Ampisilin verilirse dokuntu olur.
Yazilarimi okuyun.  

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karakalem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 00:13
Çok rahatlattınız doktor bey, çok teşekkür ederim. Çevremizde kızıl yaygın olduğu için endişe ettim. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karakalem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 00:16
Penisilin alerjisi ile bilgilendirmeniz için de teşekkür ederim. Net ve gayet açık olarak anlatmışsınız. Bize hep penisilin alerjisi denilmişti. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.