|
Çilek dil |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ozlemay ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ara 2022 Saat 13:29 |
https://www.hizliresim.com/ckz226m
Merhaba, Kızım 6 yaşında 123cm 22 kg Cumartesi başlayan yüksek ateş ve halsizlik ile calpol verdim. Calpol ile dusmeyince ilerleyen günlerde ibufen ile devam ettim Ateş 40.3 e kadar çıktı. 2 gün sonra dilde pas,feci bir ağız kokusu başladı.yuksek ateş devam. Augmentin başladım.Bugun antobiyotigin 6.dozunu vermiş oldum.Fakat dün tüm bu arazlarin üstüne burun tıkanıklığı ve su gibi akıntı başladı.Cocuk çok halsiz, burnu illiadinle bile açılmıyor. Hem viral hem bakteriyel hastalıklar bir arada olur mu,çok ilginç. Dün ve bugün ateş daha iyi 38.5 üzerine pek çıkmadı. Dili çok ilginç bir hal aldı, fotoğraf yollamaya çalışacağım. Yıllardır sizi takip ederek çocuklarımı büyütüyorum. Su an tamamen şaşırmış durumdayım. Düzenleyen ozlemay - 29 Ara 2022 Saat 13:49 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bazen ikisi beraber olabiliyor. Bu saate kadar yaptiklariniz dogru. Bundan sonra Grip olarak ele alin.
|
|
![]() |
|
ozlemay ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizden öğrendiklerimle devam ediyorum,çok teşekkür ederim. Mide bulantısı da var çünkü. Antibiyotigi bitireceğiz mecburen.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ates dustukten sonra, devam etmeniz gerekmez.
|
|
![]() |
|
karakalem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı karakalem
https://www.hizliresim.com/nvhvmzv
Doktor bey, 4 yaşındaki kızımda salı günü ates başladı. Gece ateşi çok yükselince parol verdim, fayda etmedi 4 saat sonra Dolven, o da cok düsürmedi. 6 saat sonra tekrar parol verdim. Terledi ve biraz rahatladı. Bu arada öksürüğü de var. Burnu da tıkalı ama su gibi sıvı arada akıyor. Grip için tavsiyelerinizi yapıyorum. Dün de bugün de ateşlendi. Ama inatçı bir ateş değil. Bugün su gibi ishal yaptı. Dili de bu şekilde çilek görünümünde olmuş. Doktora götürmedik. Kızıl veya Kawasaki olabilir mi? iki hafta kadar önce üst üste ortakulak iltihabı için penisilin grubu antibiyotik kullanırken her yeri kabardı. Penisilin alerjisi varken kızıl ise ilaç nasıl kullanabiliriz? test yaptıralım mı? Şu an cildinde herhangi bir kızarıklık yok.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Antibiyotik gerekmiyor.
Ates DUSURMEYIN!! Ates ile ilgili makale ve yazilarimi okuyun. Dili "cilek gorunumunde" degil. Kusma/ishalli hastalarda olan dil. Penisilin allerjisi olan bir kimse (cocuklarda olmaz) son Penisilinde vefat etmis olur. Penisilin allerjisi olup da, yasayan kimse yoktur. Test dozu bile olumculdur. Ampisilin allerjileri dokuntu yapar, Penisilin allerjisi ile bir alakasi yoktur. Bilhassa Gripli hastalara gereksiz yere Ampisilin verilirse dokuntu olur. Yazilarimi okuyun. |
|
![]() |
|
karakalem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı karakalem
Çok rahatlattınız doktor bey, çok teşekkür ederim. Çevremizde kızıl yaygın olduğu için endişe ettim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı karakalem
Penisilin alerjisi ile bilgilendirmeniz için de teşekkür ederim. Net ve gayet açık olarak anlatmışsınız. Bize hep penisilin alerjisi denilmişti.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|