|
Kusma ishal |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Çnglelf ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nis 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Tem 2022 Saat 19:58 |
Hocam kızım 18 aylık. 6 gün önce burun akıntısı ve hafif öksürük vardi. Burnunu hergun temizleyip illiadin damla kullandim. Doktor boğazlarında hafif kızarıklık var demişti. 6 gün gecti burun akıntısı hafifledi ama akmaya devam ediyor dünde ishal başladı. Bugünde 2 kere kustu. Biraz iştahsızlık ve halsizlik var. Dünde 18 ay rutin aşılarını oldu. Ne önerirsiniz ? Ne yapabilirim ?
|
|
![]() |
|
Çnglelf ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nis 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam şuan 3 kez kusmasida oldu baya fazla miktar kusuyor hatta kusarken burnundan da geliyor sanki balgam dolu balgaama oksururken kusma oluyor. Ne önerirsiniz? Ne yapabilirim ? Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118404 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Muhtemelen, "Domuz Gribi" serisinden bir Virüs enfeksiyonu.
SAKIN Antibiyotik vermeyin, ateş sakın düşürmeyin. Grip için anlattıklarımı uygulayın.
|
|
![]() |
|
Hocam birde doktora gttigimizde kusma ishal sikayetleri yokken doktor umca damla vermisti ? Bu damla hakkında ne düşünüyorsunuz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118404 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ufak bir Tekirdağ Rakısı da aynı etkiyi gösterir.
Kutunun üstünü okuyun, "Etanol" denilen şey, içilen Alkol dur. Hiçbir hastama, hiçbir zaman vermedim.
|
|
![]() |
|
Hocam kusması gece boyu sürdü. Kızım 18.5 aylık. Emdigini de kustu sabah artik sari safra kusmaya baslayinca hastaneye gttik. İshalide devam ediyor. Ateş yok. Doktor mide bagirsak enfeksiyonu olmuş dedi. Bulanti icin serum takti ve ilaç yazdı. Yazdiklari ;
Ondyzid 04mg tb. Dilalti
Maflor damla. Supplyte 100ml. Bunlardan sadece maflor aldim birde metpamid şurup aldim. Siz ne önerirsiniz teşekkürler. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hiçbirini kullanmayın. Çocuk; kusma ve ishal ile mikroplu gıdaları dışarı atıyor..
Kusma ve ishal; vücudun savunma mekanizmalarıdır. Türkiye'de '70'li yıllardan beri Tıp Fakültelerinde "Fizyopatoloji" dersi okutulmadığı için Türk doktorları asla hastalıkların oluş mekanizmalarını bilmezler. Hocaları bile bilmez. Bir çocukta niye ateş olur? Niye kusar? Niye ishal olur? Haberleri bile yoktur, hep bunları durduracak ilaçlar verirler. Bu çağ dışı Türk doktorlarını fazla ciddiye almayın.
|
|
![]() |
|
Hocam ishali ve kusması devam ediyor ishal cok fazla 4 saatte 3 kere bez değiştirdim. Birsey yersede kusuyor ? Ne onerirsiniz ishal ve kusma için ? 18.5 aylık kızım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|