|
idrar yolu enfeksiyonu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
nea ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Oca 2021 Saat 19:13 |
Kadir Bey Merhaba,
Daha önce sizin sayenizde orta kulak enfeksiyonu diye kullandığımız 3 kutu antibiyotik ve iğnelerden kurtulmuştuk. Önerdiğiniz kulak doktoruna gidip muayene olduk ve gerçekten dediği gibi hiçbir ilaç kullanmadan 2 sene içinde bu sorun ortadan kayboldu. Şimdi kızım 6 yaşında,24kg. İdrar yolu enfeksiyonu oldu. Geçen çarşamba akşamı hafif ateş başladı 12 saatte bir yükselince ve sadece calpolle düştüğü için başta önemsemedik. en son 24 saat sonra çıktı derken 5. günde hızlandı ve 6 saatte bir yükselmeye başladı. Bugün hemen doktora götürdük. Bu arada sık tuvalete gitmesinden ve tuvaletini yaptıktan sonra hafif bir titreme gelmseinden idrar yollarından şüphelendim bunu da doktora söyledim. Korona dahil tüm ihtimalleri düşünelerek tüm tahliller yapıldı. İdrar yolu enfeksiyonu teşhisi kondu ancak değerler çok yüksek geldiğinden yatış istendi. Biz çocuğun genel durumu ateş olmadığı zamanlarda iyi olduğundan iştah sorunu olmadığından eve gitmek istediğimizi
söyledik. İğne verildi.250 mg lık amika..r isminde bir iğne. Bugün ilk dozu oldu. Yarın ve çarşamba da iğne yapılacak daha sonra kültüre göre ve hastanın durumuna göre bakıcaz iğnenin devamına ya da yatış gerektiğine dediler. Açıkçası crp bakteriyel enfeksiyonlarda 200e kadar normal dediğinizi bildiğimden 150 crp değeri çok korkutmadı. Nasıl bir yol izlemeliyiz acaba tüm tahlilleri sizinle paylaşıyorum. Yorumlarınız bizim için çok önemli. Çok teşekkür ediyorum. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118472 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir de "Gebelik testi" yaptirsa imis!!!!
Tek; "Idrar tahlili" yeterli idi. Evet, IYE var. Igne gerekmez, Bactrim susp. Gunde:2x1.5 olcek 1 hafta kullanin.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ediyorum Kadir bey.
Peki ateşi bu akşam biraz inatçılaşmaya başladı 5.gün bitti ateşin böyle inatçılaşması normal mi ? İğneyi bugün bir kere vurulduk yarından itibaren kesip sadece bactrim kullansak yeterli olur mu? Açıkçası 6.gün ateşin kötüleşerek devam etmesi beni korkuttu yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118472 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hemen kesip, Bactrim baslayin.
|
|
![]() |
|
bambambam ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bambambam
Kadir bey baktirim bulamıyorum bütün eczaneleri dolaştım piyasadan kalktı üretilmiyor gibi şeyler söylüyorlar. Muadil olarak ne tavsiye edersiniz?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Muadilleri: Kemoprim, Septrin, Metoprim, Trimoks
Ucuz ilac ya!!! Ille de canina okuyacaklar.
|
|
![]() |
|
bambambam ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bambambam
Hocam kızım 2012 Ekim doğumlu, 42 kilo boyu 1.30 dan fazla. Bu muadillerde ölçü ne vermeliyim.
Dünden beri kasığında agri, 38 uzeri ateş, bas ağrısı mide bulantısı ve bazen kaburga altından göğsüne kadar vurabilir bir ağrı çekiyor. Yaklaşık 15 gündür cisini yaparken ve sonrasında yanma agri ve hatta bazen çok hafif kan oluyordu bol su ile düzeltmeye çalıştım ama olmadi. Perşembe günü okulda gittiği için ilk ateş olunca korona korkusuna kapıldım ama daha çok sizden edindiğim tecrübeler ile gözlemleyince kendime eger korona hic olmasa idi ne olduğunu düşünürsün diye sorduğumda iye olduğunu hissediyorum. Sizin tavsitenizi bekliyorum doz olarak .
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|