Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tahlil sonuçları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tahlil sonuçları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
moon Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 185
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tahlil sonuçları
    Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2020 Saat 17:03

Merhaba Kadir Bey şu an 26 aylık olan oğlum için yazıyorum.18 aylıkken Ocak ayında kulak enfeksiyonu diyerek antibiyotik kullandık.13 Mart tarihinde tekrar ateşlendi tahlil sonuçlarında CRP 143 NEUT 8.12 NEUT% 72.1 MONO#1.54 MONO%13.7.WBC 11.25.CRP yüksek diye yine antibiyotik kullandık.Muaynede kulakta sıvı birikimi var dedi doktor.45 gün sonra 27 Nisanda tekrar ateşlendi.Tahlil yapılmadı bu sefer yine kulakta sıvı var dedi ateşten dolayı antibiyotik verdi.1 ay sonra 28 Mayıs ta tekrar ateşlendi.Bu sefer boğaz enfeksiyonu var dedi.Tekrar antibiyotik kullandık.50 gün sonra 17 Temmuz da tekrar ateşlendi yine boğaz enfeksiyonu dedi doktor yine antibiyotik.32 gün sonra 17 Ağustos da yine ateşlendik.Ben artık hani neden sürekli olduğunu neden sürekli antibiyotik kullandığımızı sorgulamaya başladığım için 1 aydırda sizin yazdıklarınızı okuyarak bir şeyler öğrenmeye çalıştığımdan tahlil istedim bu sefer.CRP 152 WBC 12.03 NEUT#7.09 MONO#1.92 MONO%16.Muaynede boğazda beyaz noktalar lenflerde şişlik var.Geçen hafta ağzında aft çıkmıştı.Şu an yok.BU sefer 2 ayrı doktora gittim biri periyodik ateş sendromu PFABA olabilir  dedi.CRP ve NEUT yüksekliğine dayanarak.Biri kronik tonsilit dedi çünkü hastalanma araları periyodik değil dedi.Antibiyotikten sonra deposilin yaparız dedi.Kronik tonsilit diyen antibiyotik verdi.Kullanmadık.Pfaba diyen prednol yapalım dedi.Bu arada oğlumun ateşi yoktu bunu söylediğinde.Bende ateş yokken neden böyle bir şey yapıyoruz neyi anlayacaz dediğimde o zaman ateş çıkarsa 38in üstüne getirin yapalım bir daha çıkmazsa pfabadır dedi.Hatta boyun ultrosonu yaptılar.Bening reaktik lenf nodlarının olduğunu söyledi.Ben bu üç günlük süreçte viral olduğunu düşünerek sadece sizin söylediklerinizi yaptım.2 gün boynunun ağrıdığını söylediğinde bi günde boğazının acıdığını söylediğinde sadece 1 ölçek dolven verdim.Dün geceden beri ateşi çıkmadı ama 3 gecedir ateşimiz 39 a kadar çıkıyor kendisi bi süre sonra yavaş yavaş düşüyor.Sizden öğrendiğim düşürmeye çalışmamak olduğu için ilaçta vermedim.Ben şimdi ne yapmalıyım Doktor Bey , ateşi çıkarsa tekrar prednol yaptırıp ona göre bi sonuç almayı mı beklemeliyim.Viral ise eğer daha ne kadar beklemeliyim crp yi önemsemeyeyim diyorum ama bana neut da yüksek diyor.Biri deposilin diyor biri prednol diyor.Lütfen bana yardımcı olun.

Yukarı Dön
moon Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2020 Saat 18:01
Yukarı Dön
moon Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2020 Saat 18:09
Yukarı Dön
moon Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2020 Saat 18:15
Yukarı Dön
moon Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2020 Saat 18:16
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118443
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2020 Saat 20:23
Enfeksiyöz Mononükleoz geçirmiş.
Verilen ilkaçların TAMAMI gereksizdi..
Hiçbir zaman Antibiyotik gereken durum olmamış.
Dünyada; WBC düşük iken, sırf CRP yüksek diye Antibiyotik başlayan bir tek Türk çocuk doktorlarıdır.
Bunlar CRP'nin; her türlü doku yıkımında yüksek çıkacağını bilmeyecek kadar salaktırlar.
Yukarı Dön
moon Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı moon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2020 Saat 23:08
Bu kadar kolay mi Doktor Bey bi çocuğun sagligiyla bu kadar rahat bi şekilde oynayabilmek inanamıyorum ya.Sabahtan beri ağlıyorum Pfaba ise her ay nasıl geçer ateşli diyorum.Ates araligi Periyodik değil dediğimde doktora CRP ve NEUT yüksekliği ona işaret ediyor ateşi çıkınca prednol ile düşerse ve çıkmazsa pfaba dedi.Neut yüksekliği neden olur doktor Bey bununla ilgili yazilarinizi bulamadım Allah sizden razı olsun.Ne desem az.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118443
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2020 Saat 09:15
İlk sayfada; "Yazarlar" kısmında, makale listemdeki ATEŞ ile ilgili makalelerimi ve ateşli hastalıklar
 şemalarını iyi okuyun.

Yeni üyesiniz galiba!!  "Sahtekarlığın 3 Safhası"  yazımı okuyun, anlarsınız, neyin ne olduğunu!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Ağu 2020 Saat 09:17
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.