|
Geçmeyen öksürük |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
mmeryemakkaya ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haz 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mmeryemakkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Haz 2020 Saat 01:05 |
Kadir bey merhabalar, nasılsınız?
Kızım 31 mayıs 2017 doğumlu, 16.5 kilo boyunu uzun zamandır ölçmuyoruz ancak en son 1 metreyi biraz geçmişti. Kızım 1 mayıs 'ta 37.5 derece ateşlendi atesi 1 gün sürdü, burnu akmaya başladı ve pesinden öksürüğü başladı. Burnunu sürekli tuzlu su ile temiz tutmaya çalıştım ve illiadin damla kullandım, öksürük için de bal,limon,zerdeçal ve zencefil karışımı günde 2 defa verdim. Burun akıntısı 2 hafta sonra azalarak kesildi ancak öksürük hala geçmedi. Tabi ilk zamanlardaki yoğun balgamlı uykusundan uyandıran öksürük krizleri bitti ama suan hala geceleri birkaç kez ve gündüzleri birkaç kez kimi balgamlı kimi balgamsiz oksurukleri var. Bunun için doktora götürdük, uzamış öksürüğün 2sebebi olabilir 1.alerji 2.bogmaca dedi. Alerji gibi geliyor çünkü geniz akıntısı var ve genizini temizlemek için öksürüyor gibi dedi. Bunu anlayabilmek için önce zyrtec alerji surubunu 15 gün kullan eğer öksürük gecmezse boğmacadan şüphelenip macrol antibiyotiğe başlarız buna ragmen geçmezse altında başka bir sebep arayıp farklı test ve tahliller yapılması gerekiyor dedi. Alerji surubunu 10 gündür kullanıyoruz oksurugunde %60 azalma var ama hala gündüz ve geceleri birkaç defa öksürüyor eskisi kadar yoğun değil. Acaba kızım boğmaca mı? gıda alerjisi geniz akıntısı yapar mı mı yada toza ev mitelarina mı alerjisi var? nasıl bir yol izlemem gerekiyor? yardımcı olursanız çok sevinirim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117896 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
.." Bunun için doktora götürdük, uzamış öksürüğün 2sebebi olabilir 1.alerji 2.bogmaca dedi. "
Boyle bir bilgi. Turkce haric, hicbir tip kitabinda yoktur.. Turk cocuk doktorlari, ZATEN her oksuruge; Astim veya Allerji demeye tesnedirler.. Su son salgin baslayana kadar da, Turkiye'de, Grip tanisi almis hasta YOKTU! Bu kadar CAHIL bir doktor ancak Turkiye'de yetisir! 1- Bazi Griplerden sonra, uzun suren oksurukler olabilir.. Zyrtec bu gibi durumlarda olayin suresini uzatir!! 2- Bogmaca, hicbir Antibiyotige hassas DEGILDIR. Yapisi diger bakterilerden tamamen farklidir. Sarlatan neresinden uyduruyor ise!! 3- SAKIN; oksuren cocuklarinizi Turk cocuk doktorlarina gostermeyin.. Nasil olsa; Astim veya Allerji diyecekler.. Sabirli olun, Serum fiz ve ColdMix ile devam edin. Ayrica da; DPT karma asilari yapilmis bir cocukta NIYE Bogmaca olsun?? Mumkun degil! O sarlatandan da UZAK durun. NOT: Bogmaca oksurugu COK OZELDIR!!! Tam 5 defa oksurukten sonra, horoz oter gibi ses cikararak nefes alma vardir. Ne;4 nede 6 oksuruk olur.. Her zaman 5 oksuruk vardir. Turk cocuk doktorlarinin hicbir konuda dogru durust bilgileri yoktur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Haz 2020 Saat 04:24 |
|
![]() |
|
mmeryemakkaya ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haz 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mmeryemakkaya
Kadir bey cevabınız için teşekkürederim, bu güne kadar hicbir öksürük için şurup kullanmadık bal limon zencefil zerdeçal karışımı bazen de soğan suyu bal karışımı ile maksimum 3 haftada atlattık ancak budefa uzun sürdü ve tedirgin olduk çünkü kızım daha önce 1 yaşında havale geçirdi ve bu durum bende büyük bir travma yarattı. Size danışmak istediğim bir konu daha var; kızım şubat ayında nezle olmuştu birkaç gün sonra kulaklarını çekiştirmeye başladı doktora götürdük kulakları kızarmış riske girmeyelim antibiyotik başlayalım dedi bu durum benim içime sinmedi kullanmadım sizin verdiğiniz bilgilere istinaden illiadin ve serum fizyolojik ile geçti ancak kızım sürekli kulaklarını çekiştirmeye başladı kbb doktoruna götürdük götürdük kulaklarında sivi var alerjisi var geniz eti büyümüş vericegim ilaçları kullan eğer geçmezse tüp takicaz ayrıca evdeki tüm peluş oyuncakları halıları kaldır hergun ev supurulmeli çarşaflar değişmeli vs vs dedi. ilaçları alıp eve geldik,antibiyotik yanında iburamin zero ve asist şurup yan etkilerine bakınca gerçekten şok oldum ve içime sinmedi kullanmadım,illiadin ve serum fizyolojik ile devam ettik ve birkaç hafta sonra sikayetimiz geçti. Şimdi merak ettiğim şu acaba kızımın gerçekten alerjisi olabilir mi çünkü açıkçası ben hergün temizlik yapan ev süpüren silen biri değilim 3 yada 4 günde bir temizlik yapılıyor ve kızımı aşırı titiz büyütmüyorum hassas bünyesi hassas olsun istemiyorum yani çarşafları haftada 1 değişir yiyecegi yere dükünde alir yer müdahale etmem.Acaba gerçekten peluş oyuncakları kaldırmam evi hergun süpürmem mı gerekiyor
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117896 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hepsi palavra!!!
Kulak problemi olursa, SADECE Serum fzi, gerekirse, Iliadin damla kullanin. Kasten sizi yanlis yonlendiriyorlar ve sonunda biktirip, ameliyata razi etmek istiyorlar. SADECE: benim havale, ates ve Kulak ile ilgili yazilarimi okuyun. Sakin bu tuzaklara dusmeyin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Haz 2020 Saat 21:24 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mmeryemakkaya
Tamam hocam,ben 10 gündür verdiğim.alerji surubunu artık vermicem,kendiliğinden yavas yavas geçmesini beklicem. Zaman ayırdığınız ve bilgilendirdiginiz için çok teşekkür ederim. Güven veriyorsunuz
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mmeryemakkaya
Hocam tekrar merhabalar, daha önce size kızımın öksürüğü için danışmıştım ancak budefa farklı bir konuda danışmak istiyorum. Kızım dün sabah taze yeşil üzüm yerken biranda ağzım acıyor dedi hemen peşinden kollarını ellerini ve dudak çevresini kaşımaya başladı, kollarını ağzını vs yıkadım ve kaşıntıyı alsin diye krem sürdüm geçti. Üzümün suyu ellerine vs akmıştı herhalde ondan oldu diye düşündüm. Ama Bugün yine üzüm yerken ağzım açıyor dedi ve yine ellerini kollarını kaşımaya başladı ve yine yıkadım. Acaba bunun sebebi nedir?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ya; uzumlerin uzerinde tarim ilaci kalintisi var, ya da; allerjisi var.
Oncelikle, uzumleri bir muddet su icinde bekletin. Gene olursa, allerjik demektir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mmeryemakkaya
Kadir bey tekrar merhabalar,sizi sürekli rahatsız ediyorum kusura bakmayın ancak bu yaz kızım da daha önce hiç yaşamadığımız durumları yaşadığımız için tedirgin oluyorum. Size daha önce yukarıda da öksürüğünden bahsetmiştim. Öksürüğü geçti ancak elleri sürekli kulaklarında, genellikle kulak memeleri ve dış kulağını kasıyor ve surekli burnunu kaşıyor. Gün içerisinde surekli elleri ya kulaklarinda yada burnunda,ağrın var mi diye soruyorum hayır kaşındı diyor,bugün burun kesintisi daha fazlaydı. Bir de bazı günler sesi çatallı çıkıyor.Mesela bugün sabah uyandığında sesi çatallı değildi kahvaltıdan sonra sesi çatallı çıkmaya başladı ve diğer günlere göre daha çok burnuna elini götürmeye başladı. Ayrıca geçen gün biranda kolunun arkasında kırmızılık oldu 1 saat sonra kendiliğinden geçti. Acaba sebebi ne olabilir?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|