Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gelisim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gelisim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
maydanoz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maydanoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gelisim
    Gönderim Zamanı: 04 May 2020 Saat 19:51
Hocam merhaba, kizim 4 aylik.
Dogum 3020 gr 50 cm
1. ay      4 kg       52 cm
2. ay      4.6 kg    56 cm
3. ay      5 kg       59 cm
4. ay      5.5 kg    61 cm
Dogdugu gunden beri cok kusan bir bebek. Son gunlerde biraz daha azaldi ama ilk zamanlarda bayagi yogun, hortumdan fiskirir gibi kusuyordu. Evde koltuklar halilar dahil kusulmadik yer yok. Sadece anne sutu aliyor. Bu tabloya gore hala pilor spazmi ihtimali var diyebilir miyiz ya da herhangi baska bi sikinti var midir, yoksa az da olsa kilo aldigi icin birseyi yoktur diyebilir miyiz? 

Düzenleyen maydanoz - 04 May 2020 Saat 20:12
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118343
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2020 Saat 05:03
Pylor spasmi olabilir. Bir Cocuk cerrahi gordu mu?
Yukarı Dön
maydanoz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maydanoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2020 Saat 05:16
Hayir hocam doktora gitmedik hic, gunde 4-5 kere kaka yapiyor bu arada, altin sarisi ve civik, daha once de sormustum size kakasini takip edin demistiniz. Bir de 4. ayda da olur mu pilor spazmi? Kusmalari hala devam etmekle birlikte ilk aylardaki kadar yogun degil.

Düzenleyen maydanoz - 05 May 2020 Saat 13:39
Yukarı Dön
maydanoz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maydanoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2020 Saat 13:51
Kusmalari ve beslenmesi hakkinda bilgi vereyim hocam. Ilk ay neredeyse saat basi emziriyordum o zaman daha yogundu kusmasi. Sizin tavsiyelerinizle meme aralarini actim.su an gunde 7-8 kere emiyor, gece bi kere uzun uykusu var, 5-6 saat emmeden duruyor,onun disinda 3-4 saat aralarla emiyor. Beslenme duzeni boyle. Gecen gun sut teklif ettim memeden sonra, almadi, kakasi da altin sarisi ve civik olunca ve gunde 4-5 kere yapinca doydugunu dusunuyorum. Sizin doyan cocuk taniminiza uygun. Kilosu ac kaldigindan degil demek ki. 
Kusmalari cok yediginden desek kilo fazlasi olmasi gerekmez miydi? Bizimkinde kilo eksigi var. Bu durumda hastalik kusmasi diye dusunuyorum. Ama hastalik olsa da cocuk halsiz cansiz vs olmaz mi? Cocuk gayet neseli,bakislari hareketleri, gulmesi vs gayet canli, kipir kipir..dolayisiyla hastaliga da ihtimal veresim gelmiyor. Zaten dedigim gibi daha once de sormustum, kakasini takip edin demistiniz. Pilor spazmi olsa kaka da yapamaz diye dusunuyorum.
Kusmasi da bazen direk taze sut cikariyor emerken ya da hemen sonrasinda, bazen sulandirilmis ayran gibi eksi eksi kusuyor, bazen de koyu balgam gibi, yani boyle muhallebi kivaminda cikiyor. Hatta gecen haftalarda iki kere kusmugun icinde koyu kahverengi leke gordum. Anne sutu ve devit disinda aldigi birsey yok. Emdikten yarim saat sonra bir saat sonra da kusabiliyir.
Yani sizin cok ve sik beslenen cocuk taniminiza da uyuyor ama oyle olsa da kilo fazlasi olmasi gerekmez miydi?
Velhasili hocam ben bu isin icinden cikamadim. Oneriniz nedir?

Düzenleyen maydanoz - 05 May 2020 Saat 13:58
Yukarı Dön
maydanoz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maydanoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2020 Saat 14:18
Hocam cok uzun oldu ama sunu da bilmeniz gerekir sanirim. Ablasi da ayni dertten muzdaripti. Hatta o cok daha fazla kusuyordu ve daha da zayifti. Dusunun  dogum kilosu 2450, 4 aylik kilosu 4,2 kg di! Ama buna ragmen o da cok canli cok hareketli bi bebekti. Onu cok doktora goturduk ilk hep pilor spazmindan suphelendiler hatta 3-4 farkli yerde ultrasonla bakildi hicbirinde cikmadi cok sukur. Sonra baktik tahlillerin tetkiklerin sonu gelmiyor, zaten sizi kesfettim o donemde, 6 aydan sonra dr a gitmeyi biraktim.ona da 4 aylikken infatrini mama vermislerdi o mamadan sonra kilo almaya da basladi.8 ayinda sizin gelisim tablonuzu yakalamisti.
Yani kisacasi ablasinda da doktorlarda perisan oldugumuz icin simdi yasemini de goturmek istemiyorum,basimiza gelecekleri biliyorum. Bir de zaten korkudan cikamiyoruz disari o da var.
Yani bu bilgiler isiginda benim cocuklarin yapisi boyle diyebilir miyiz? Yoksa bi doktorun gormesi gerekir mi ciddi bi sorun olabilir mi? Ne yapalim hocam onerilerinize cok ihtiyacim var.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2020 Saat 18:44
Pylor spasmi, zamanla kendiliginden duzelebiliyor. Az da olsa, kilo aldigi icin, bu sekilde idare edebilirsiniz.
Yukarı Dön
maydanoz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maydanoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2020 Saat 21:11
Peki hocam sadece anne sutune devam mi edeyim yoksa kutu sutlere baslayim mi sizce?aalinda gecenlerde denedim ama biberon almadi, almasi icin zorlamali miyim sizce, zayif ya. Ya da hocam yeteri kadar sut aldigini varsayarsak baska ek gidaya gecmeli miyim? Bizim yediklerimize asiri merakli bu aralar. Gecen gun salatalik yalattim deli gibi yaladi ama biberon almiyor

Düzenleyen maydanoz - 07 May 2020 Saat 21:14
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2020 Saat 04:14
Anne sutunu kesip, kutu sutune baslanilmaz, Anne sutunun ustune alirsa, istedigi kadar verin.
4 aylik; ek gidalar icin cok erken.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.