|
Ek gida |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
edaeser ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Oca 2020 Saat 01:46 |
Meraba hocam oğlum 6 ayini bitirdi ayın basinda k gidaya geçmiştim gund sadece 1 kez sebze püresi veriyodum onun dışında diger öğünlerde süt veriyorum bazı sorularım olacak hocam
1_)kasigi reddediyor çorbayı deliği büyük biberonla iciyo üstüne gitmelimiyim kendi haline mi birkmaliyi m??? 2_sut dışındaki gıdaları sürekli reddediyor.napicam? 3_)karşı komşunun keçisi var hergun 100 ml süt getiriyor bu süt mallum pasltorize deil verebilir miyim arada ondan da sulndirmdn verebilir miyim Tesekkurled
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
En muhim olan husus: 1- Ek gida baslanacak diye, (VARSA) anne sutunu azaltmayin. 2- Gunde en az 600ml sut aldigindan emin olun VE, bunun ustune ek gida alirsa verin, ASLA zorlamayin. 3- 6 ay doldu diye Ek Gida vermek zorunda degilsiniz. Ek gidalara gecisi cok anlattim!! Once; acisiz tarhana, sonra suzme mercimek(besamel soslu) ve Yayla corbasi seklinde verin. Yayla corbasinin pirinc tanelerini yemege basladiktan sonra, her turlu kendinizi pisen kiymali sebze yemeklerini yogurt ile karistirip verin. Asla; Sebze corbalari veya pureleri ile ugrasmayin. Bunlarin tamami, sirf her ay doktorlara gidesiniz diye uydurulmustur. Sozum ona her ay bir sebzeye gecis yaparlar!! "- Obur ay mutlaka gelin, sabze corbasina Maydanoz ilave edilecek!!" Sanki cok muhim!! Keci sutunu bir tasim kaynatmadan vermeyin. Cocuga Brucelloz hastaligi bulastirirsiniz. |
|
![]() |
|
edaeser ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
6 ayı bitti bu keçi sütünu sulandırmadan verebilir miyim pastörize deil sonucta
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Keci sutunu bir tasim kaynatmadan vermeyin. Sulandirmaya da gerek yok.
|
|
![]() |
|
Hocam zaten doktorlarla baglantimi 1.cocukta sayenizde kestim.Bunu da goyurmuyorum doktora çok istisnai bir durum olmadığı surece.Fakat sizin dediğiniz çorbaları vermem için kaşık kullanmam gerekiyor ama en sevdiği şeyleri bile kaşıkla yemiyor çok iştahsız bir çocuk sadece süt içiyor yoğurt mayaliyorum onuda içine iki tane bebe bisküvisi koyunca biberonla yiyor.Bu kaşık reddi ne kadar daha devam eder nasıl alışacak kaşığa var mı bir öneriniz.Ama sofraya oturduğumuz da ufak ekmekleri yemeğin suyuna batirdigimizda havada kapıyor.Ama kaşığı ağzına sürmüyor plastik ve silikon kaşık da denedim yok almiyo
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"... ufak ekmekleri yemeğin suyuna batirdigimizda havada kapıyor...." Bu iyi bir usul!!!!! Elle yedirin. Tabii corbalari, mecburen gene genis delikli biberon ile verin. Birde corbalari, porselen (eski ismi)masrapa ile (simdi "mug" mi deniliyor?) ile deneyin. |
|
![]() |
|
Hocam büyük kızım okuldan mikrop getirdikce ufaklık hep hasta doktora goyurmuyorum ama 1 ay önce çok kötü oldu kulağı agriyodu ve ateşi çok yüksekti eşimin israriyla acile götürdük kan testi crp ve wbc çok yüksekti antibiyotik verdik zaten 2. Dozda hemen toparladı fakat 1 ay geçmeden dilinde pamukcuga benzer biseyler çıktı sadece kafasında hafif ateşi vardı ama dili sanırım açıyordu ki biberon reddi vardı uykuda iciriyoduk başka bir gribal belirti yoktu ağzının içini karbonatlı suyla temizledikten sonra mukostatik damla sıkiyordum tam geçti derken arkadan grip geldi şu anda ateşi yok hiriltili öksürük ama dil bembeyaz ust damak beyaz dudakların altı yumuşamış ve bembeyaz iştahsız çok anormal bir öksürük yok ama bir cızırtı var arada akşamları öksürük krizi de tutuyor.Aksamlati huzursuzlanip ag liyor.bu ağız içindeki yaralar acaba antibiyotikten ötürü mantar mi oldu yada bağışıklığı dustugu icinmi çıktı ağzı ocin başka bir öneriniz var mı grip için sormuyorum biliyorum bal yerine pekm zli limon veriyorum arada sıcak su buharı ve burnu tıkalı deil ama geniz akıntısı mi azaltmak için serum fizyolojik ağız içi için öneriniz nedir
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1 ayliktan buyuk cocuklarda, Antibiyotik etkisi ile Pamukcuk olsa bile, bu kadar uzun surmez. Geniz akintisi, vucudun savunma mekanizmasidir, vazifesini tamamladiginda, kesilir. Siz: Ates, oksuruk, burun-geniz akintisi ile ugrastiginiz surece ve ahmak doktorlarin bunlar icin verdikleri ilaclari kullandiginiz surece, hastalik sureleri daima uzayacaktir. Cok okumaniz lazim. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|