Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Üretra taşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Üretra taşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
orhantugba Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 349
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Üretra taşı
    Gönderim Zamanı: 31 Ara 2019 Saat 08:58
Hocam benim 4.5mm böbrek taşım artık yarısı erimis bir şekilde üreter taşi ve tam mesanenin girişinde yani en dar yerde 1 aydır durmakta .. doktorum 2 haftaya operasyon dedi ama ben bol bol su ile duruyorum .. Ama 3 gündür kasığımda şiddetli afet sancısı gibi ağrı idrar yaparken acı çekme uretrada acılı bir şekilde ciddi bir zonklama var .. gündüz iyi ama akşam gece mahvoluyorum.. acilde buscopan taktilar lökosit 109 iltihap var dedi antibiyotik yazdı ama nitrit negatif olduğu için ben başlamadım .. Hocam ben bu sancıya dayanırım sorun yok yeterki düşsün de .. bu taş iyice inat etti içtiğim suyun haddi hesabı yok bu sancılar düşeceğine mi delalet daha fazla durursa üretere yapışırmı valahi saçma sapan sorular geliyor aklıma napayım hocan ben sizce .. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2019 Saat 09:01
Başlığı üretra taşı diye açmışım hocam yanlışlıkla üreter taşı yani tam mesane girişinde sol tarafta ...cok korkutuyorlar beni yok yapışır yok böbrek şişer kalıcı hasar görürsün . . 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118465
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2019 Saat 20:18
AGRI oldugu surece; Tas; " HAREKET EDIYOR" demektir. Turk doktorlarinin palavralarina kanmayin... 
Onlar her seyi en pahali sekilde halletmesini cok severler!! 
Agri oldugunda; Buscopen (veya Novalgin), tablet gunde:3x2 tablet alin, ve "Ala-turka" helaya oturup, ikinin.. 
Tasin tekrarlamasini onlemek icin, 1 Dvit3 ampul icin.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2019 Saat 20:28
Hocam üretere yapışma durumu olurmu gerçekten taşın?
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2019 Saat 20:30
Birde bende yanlara vuran mide ağrısı mevcut hocam 3 gündür dolgunluk hissiyle birlikte gastirite benziyor sikayetlerim.. sabah günde 1 kez lansor alıyorum.. daha başka ne yapabilirim .. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2019 Saat 21:46
4,5mm lik tas ile yapisma filan olmaz!! 
Lansor'a verdiginiz paraya yazik.. Ondan cok daha ucuz ve ayni etkide Famodin40 tablet var, Lansor bitince
 onu alin..
Tarif ettiginiz agri; biraz "pankreatitide" benziyor. Kanda: Amilaz ve Pankreatik lipaz baktirin. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı orhantugba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2019 Saat 23:37
Hocam yarın baktiririm inşallah .. pankreatit deyince korktum biraz 😔 midemden vuruyor gibi sanki ama bilmiyorum öyle ateşim falan da yok ..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2020 Saat 02:32
Bilhassa; kusak tarzinda agri oldumu, suphenilmesi ve bakilmasi iyi olur. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.