Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zatürre mi acaba
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Zatürre mi acaba

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
GurbetEkin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GurbetEkin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Zatürre mi acaba
    Gönderim Zamanı: 15 Ara 2019 Saat 23:52
Hocam iyi aksamlar.sizin tavsiyelerinizle uzun zamandır ilaçsız yaşıyoruz.

Kizim 66 aylık 23 kilo..Bandirmanin havasi itibariyle genelde ağzı burnu dolu oluyor.

5 Aralık Perşembe gecesi kızım ateşlendi ateş düşürücü vermedim yada atesi dussun diye bisey yapmadim..ates 39 olduktan sonra terledi ve ateş düştü..ertesi sabah kalktığında pek fazla biseyi yoktu.pazartesi okula yolladim hasta diye geri yolladilar..sali carsamba dinlensin diye okula yollamadim biraz halsizdi ama ateş yoktu.persembe okula gitti yine halsiz olarak eve geldi..cuma okula yollamadim ve akşam ateşi çıktı gece tekrar kendiliğinden terleyerek ateşi düştü..c.tesi gece tekrar ateşlendi ve ateş 40.5 gösterdi.. ateş genel olarak baş boyun ve gerdan bölgesinde... sayıklamaya başlayınca calpol verdim yarım saat içinde terledi ve ateş düştü.pazar sabahi yine bişey yoktu..pazar akşam 20;00 den sonra tekrar ateş cikmaya başladı.bu arada son 2-3 gündür öksürük var biraz balgamlı şekilde.ve öksürürken kalbini gösterip çok acıyo diyo.diger tarafta aci yok diyo.

Bu süreçte hic dr a gitmedik ve sadece 1 ölçek calpol verdik..bu ateş neyin nesi hocam sadece vücudun üst bölgesinde..ve oksururken cigerdeki aci nedendir.yarin dr a götüreceğim ve sadece ozel hastane imkanimiz var ama güvenimiz malesef yok..biraz araştırayım dedim zatürre yazıları çıktı karşıma. Yardım edin hocam..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118434
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2019 Saat 07:40
SAKIN o; Turk doktorlarinin yalanlari ile dolu olan yazilara inanmayin.. Onlar tamamen, sizleri korkutup,
 doktorlara kosmaniz icin yazilmislardir. 
Ates+Koku+Pas uclu degerlendirmesini iyi ogrenin ve uygulayin. 
Ayrica da, bu kadar yaygin Zaturre asilari yapildigi halde, bu; NE ZATURRE BOLLUGU!! 
Tamamen, Turk doktorlarinin uydurmalari! 
Eskiden her oksurene; Astim derlerdi, dilleri bir yerlerine girince, simdi her oksurene Zaturre diyorlar!!
ILk gun atesi oldugunda; 3 gun okula gitmese  ve istirahat etse idi, bu sureci yasamazdiniz.
Hastanelerden uzak durun. 
Zaturre bulgularini iyi ogrenin.. En azindan, ates yaninda, solunumun dakikada; 60'in ustunde olmasi sarttir. 

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GurbetEkin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2019 Saat 08:50
Hocam dün gece size yazdıktan sonra ateş düşürücü verdim ates yarim saat içinde düştü ama sabaha karşı tekrar cikti..şuan 38 civarında.

- ateş şuan 38 (40.5 lere kadar çıktı)
-dilde pas yok
-Agizda koku yok
-nefes dakikada 34-36 civarı
-Derin nefes aldığında derinden öksürüyor
Burun akıntısı yok denecek kadar(ben sumkurttugumde bali gibi koyu kivamli yeşil sarı renk sümük çıkıyo)
-öksuruk balgamlı..sanki öksürürken icinde balgam ağı varmışta o parcalaniyo gibi..
- ve en çok korkutan göğsüm agriyor demesi

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GurbetEkin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2019 Saat 08:57

https://photos.app.goo.gl/1QGsvupR4umgXc9p6

Dilde pas görüntüsünü eklemeye çalıştım hocam

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2019 Saat 18:35
Kesinlikle "PAS" goruntusu degil..  
Gordugunuz gibi; Zaturre ile de, hicbir alaksi yok!! 
Turkiye'nin boyle SAHTEKAR doktorlari, sizin cocuk gibi hastalari hastanelere yatirip, hem cocugu perisan 
ediyorlar, hem aileyi soyup-sovana ceviriyorlar. 
Anlattiklarimi aynen uygulayin, sakin bu sahtekarlara para kaptirmayin. 

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GurbetEkin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2019 Saat 00:07
Hocam öncelikle karşılıksız böyle yardimlariniz için size minnettarız..

-Ateşimiz bu saate kadar yoktu.simdi hafiften çıkmaya başladı. Şuan 38

-Bugun 4 defa cok sulu şekilde büyük tuvaletini yaptı.ishal diyemeyiz dimi hocam

-Bizim suanki durumumuz sadece normal bi grip mi

-serumfizyolojik, bal+limon,cold mix dışında yapabilecegim bişey var mi?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2019 Saat 03:27
1 yasindan buyuk cocuklarda, bu sekil kakaya; ISHAL denir. 
Grip arazlari+Ishal + Domuz Gribine isaret eder.
SAKIN ilac vermeyin. 1 hafta kadar surebilir. Ilk 4 gunu zaten gecirdiniz. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GurbetEkin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2019 Saat 07:42
- Hocam coldmix+ serumfizyolojik+ bal limon yeterlimi
-evde birde 7.5 aylık kızım var.onun.bulasmasin diye yapabileceğim bişey var mi
- Bu gece öksürük artmış gibi sanki ve biraz daha kuru gibi
- Birde komsumun 75 aylik oğluna dün d.gribi teşhisi konmuş burnundan sürüntü almişlar. Sonuç aşağıdaki gibi çıkmış.

İnfluenza  antijen-A.       h+zayıf pozitif
İnfluenza antijen - B            negatif

Dr antibiyotik ve ventolin vermiş.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.