|
Ateş ve lenf bezi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Adeniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 467 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Kas 2019 Saat 21:59 |
Kadir Bey merhabalar, kızım 5 yaşında. 4.5 yıldır sizi okuyorum. Çok ama çok şey öğrendim bu defa da okudum ama sormadan içim rahat etmeyecek hocam kusura bakmayınız. Bu yıl anasınıfına gidiyor geçen yılda hep hastaydı ama sayenizde pek az ilaçla atlattık. 2 hafta önce 3 gün süren ateş oldu çok şükür hastane ve ilaç olmadan atlattık biraz öksürük uzun sürsede. Hastalığın üzerinden 1 hafta geçmişti ki tekrar ateş ve yine 3. günü 37 lerde başladı ilk gün şimdi 38 lerde öksürük var ama keyfi iyi gibi az önce boynumu çevirmekte sol tarafa zorlandım ağrıdı dedi. Kulak hizası alt kısımdaki her iki lenf bezi 1-1.5 cm çapında elime geliyor ve acıdığını söylüyor dokunduğumda hareket eden bir lenf bezi değil ama tek parça gibi çok dokundurmadığı için rahatsızlık vermek istemedim. Ateşin de 3. günü keyfi iyi olunca doktor düşünmedim ama size danışmadan da rahat edemedim her zamanki gibi Büyük Üstad.👏🏼
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118354 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- 1.5cm capinda ki Lnef bezlerinin bir onemi yoktur. Bu bezler, bir gunde, aniden yumurta buyuklugune gelirse, o zaman antibiyotik gerekir. 2- Hodgkin Lenfoma olsa, 1-2 tane olmaz. Uzum salkimi gibi ele gelir ve alt dokuya sabittirler, hareket etmezler. |
|
![]() |
|
Adeniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 467 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhabalar, kızım 5 yaşında. 18.5 kg 120 cm boyunda. Anasınıfına gidiyor. 3 haftador 2 hafta ve bir hafta ara ile bu 3. Ateşlenmesi. Bu kadar sık ateşlenmesi inanın beni çok korkutuyor. Sınıfında en çok hasta olan çocuk benim kızım maalesef. Calpol ve dolven ile ağrısı olduğunda ve çok halsizleştirdiğinde Ateş hallederlerken durumu ve 3. Ateşlenme olunca 39 ları bulan bu defa tahlil için doktora gittik. Size göndereceğim hocam. Ayrıca bir kaç gün önce yazmıştım lenf bezleri de dokunduğumda elle hissediliyor. Kulak altı 1.5 cm çapında hareketsiz acıyor dokunma diyor. 1.5 cm çapı olanın alt kısımdakiler mercimek büyüklüğünde yan yana ve alt alta onlarda hareketsiz(normal yapısında mı var ondan da emin değilim). Lenf bezlerinde bir sıkıntı var mıdır hocam tahlil Ateş ve lenf bezi üçlüsünü yorumlamanızı rica edeceğim.
Demir 12 mikrog/dl referans: 50-170’ Ige total 73 IU/ml referans:0-60’ 25 Hidroksi vitamin D 33.1 ng/ml 4GP.ME/bbtc/1573848828889.jpg 4GP.ME/bbtc/1573848934573.jpg 4GP.ME/bbtc/1573849021435.jpg |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118354 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir tek; D vitamin seviyesi cok dusuk.. hemen 1 ampul Dvit3 icirin, ocak ayinda tekrar (sadece) D vitamini olcturup, bana yazin. Gerisini eski maillerden okuyun. Onemli bir sey yok. |
|
![]() |
|
Hocam Wbc 16.9 ama antibiyotik vermeyeceğim. Ancak Demir 12 olduğu için doktor ferro sanol verdi 2x1 Ben de son zamanlarda çok yorgun hissettiği için kullanmak istiyorum açıkcası. Peki hocam 3 haftada 3.ateş için normal mi yani. Tüm çevrem neden bu kadar sok Ateş olup hastalanıyor diye korkutuyor beni. Hocam ben sizi 4.5 yıldır okuyorum.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Demir gecirdigi enfeksiyon nedeni ile dusuk. Enfeksiyonlarda vucut; mikroplar faydalanmasin diye kasten serum demirini dusurur. Enfeksiyonlar esnasinda Demir ilaci verirsiniz, hastalik DAHA agir seyr eder.
|
|
![]() |
|
Hocam tekrar merhaba, kızım 5 yaşında 120 cm 18,5 kg anasınıfına gidiyor. Size yazmıştım daha önce en son cuma günü ateş olmuştu ve bu ay 4 hafta olmadan bugün 4. Kez ateşlendi. Wbc:16.9 idi tahlilllere bakmıştınız ama yine hemogramı göndereceğim hocam. Lenf bezi özellikle cumadan bu yana fark ettim her iki tarafta elle hissediliyor ama sol taraf cevize yakın büyüklükte dikkatli bakınca bile gözle fark ediliyor ele geliyor ama hareketli değil siz hep yazılarınızda farkı tarif ediyorsunuz paket şeklinde ise diye ama ben anlayamıyorum dokununca ceviz gibi duruyor sanki bir şey anlamıyorum. Lenf bezi ve bu kadar sık ateş neden hocam peki düşünmek istemiyorum Allah korusun ama kötü bir şey olsa nasıl anlardım hemogramda çıkar mıydı ne yapmalıyım
4GP.ME/bbtc/1574079427455.jpg |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yok bir seyi. Okumaya devam edin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|