Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızımın baş çevresi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kızımın baş çevresi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Buketlegünes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 69
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Buketlegünes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kızımın baş çevresi
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2019 Saat 10:30
Kadir hocam merhaba . Benim kızım doğduğundan beri alerjik bünyeli . Süt yumurta alerjileri yüksek . Ve hep minyon bir bebekti . 3300 gr doğdu. Kafası 37 cm di . Boyu da 50 cm . Şimdi 10.5 aylık kilosu 7.600 boyu 73 cm baş çevresi de 42.8 cm . Baş çevresi persentile göre küçük. Bu bir sorun mudur ? Emekliyor sıralıyor . Baba dede attı gibi gevelemeler yapıyor . Al ver tarzında basit yönergelere baze uyuyor. Gelişimi kötü değil .
Şimdiden teşekkür ederim .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118307
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2019 Saat 19:18
1- "  Benim kızım doğduğundan beri alerjik bünyeli "   
Boyle bir sey YOK.. Bu tamamen Turk doktorlarinin uydurmasidir. Bir insan; tanimadigi  bir gidaya karsi
 allerjik reaksiyon gosteremez.. Gida allerjileri, gida alindikca zamanla gelisir. 
Siz; o "allerjik" denilen gidalardan az miktarlarda bir baslayin bakalim ne olacak!!! 
2- 3.3kg dogan bir kiz, 37cm kafa capi ile dogamaz!! Dogsa idi, simdi 42.8cm olamazdi.. 
Ya; dogumda olculen kafa capi yanlisti, yada simdi olculen. En guvenilir olani, sizin; terzi mezuru ile
 kendiniz olcmenizdir. Olcun ve sonucu yazin. Basin en buyuk capini olceleceksiniz. 
3- Boyu iyi. Kilosu az ama, siz Turk doktorlarinin palavralarina kapilip, sut ve yumurta vermediniz ise, bu
 gelisme geriligi  normaldir..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Eki 2019 Saat 19:19
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Buketlegünes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2019 Saat 21:21
kendim ölçtüğümde 43 çıkıyor hocam . bu arada ankara düzen lab. sonuçlarına göre yumurta yüksek süt orta yüksek çıkıyor . denedik ve tepki verdi her yeri kızardı . alerji durumunu ben artık kabullendim ama şu başçevresi benim canımı sıktı açıkcası 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Buketlegünes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2019 Saat 21:38
alerji doktorumuzun ismi bülent şekerel bizzat kendisi asla yumuta yedirmeyin süt yedirmeyin ve 1 yaş aşısını hacettepede ben yapacağım dedi anaflaxi riski için allah korusun :(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2019 Saat 03:23
Artik: asilardaki olasi yumurta kalintisinin bir anlami kalmadi.Bir sey yapmadigi anlasildi!! Biraz yayin
takip etsin!!!  Asilarini nerde isterseniz orada yaptirin.
Bu testlere guvenmeyin ve senede bir bu gidalari az miktarlarda deneyin. Zamanla kaybolacak. 
Bu demektir ki, sut yaninda; Yogurt, Peynir ve Dondurma da veremiyorsunuz!! 
Buyumesi de anca bu kadar olur. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Buketlegünes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2019 Saat 10:20
anladım hocam . ama yoğurttan çok az miktar ensesine sürdük kıpkırmızı oldu kaşınmaktan bütün baş kenarlarına dağıldı . yumurta tabii denemedim. 1 yaştan sonra deneyeceğim. hastanede tabi.. hocam asıl sorum baş çevresi ile ilgili. 11 aylık ve 43 cm . bu zekasını etkiler mi ? en önemlisi zekasını etkileyecek bir durumun olup olmaması .  ben 155 cm 50 kiloyum. kafa çapım 52 . 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2019 Saat 19:25
Surerek DEGIL... Yedirerek kontrol edin. 
Sadece kafasi "kucuk" degilki, zekasina etki etsin!!  Orantili olarak her organi kucuktur. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Buketlegünes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2019 Saat 20:18
Nasıl yani anlayamadım hocam ? Beyni de mi küçüktürler ?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.