Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Entemoeba histolika kistleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEntemoeba histolika kistleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elmeryem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elmeryem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Entemoeba histolika kistleri
    Gönderim Zamanı: 06 Oca 2016 Saat 13:04
merhaba kadir bey kızım 36 aylık 18.12.2015 tarihinde öncelikle bakıcısı ve sdonrasında kızımda başlayan ishal kusma ve akşamında yükselen inatçı ateşiyle soluğu acilde aldık.kızıma ilk müdahale olarak fitil verildi aradan iki dakika sonra 39.9'luk eteşle 20 saniye süren bir havale gerçekleşti.kızım senede normalde 2-3 kez boğaz enfeksiyonunu yüksek ateşle birlikte geçirdi fakat şimdiye kadar havale geçirmedik. doktor ishal ve kusmadan dolayı (8 kez kusma ve bir kaç kez ishal)  yüsek oranda su ve tuz kaybının gerçekleştiğini ve havaleyi tetiklediğini söylediler.yapılan Bt çekimi karın Röntgeninde herhangi bir şey bulamadılar yalnızca gaita testinde Entemoeba histolika kistlerinin olduğunu söylediler.5 gün hastanede kaldık serüm tedavisi (Mayi)  verildi sadece sonrasında flagyl denilen şuruptan 10 gün kullandık.çocuğum şuan iyi ama bu defa da gribal enfeksiyon baş gösterdi ve kızım bu enfeksiyonları ateşli geçriyor.Benim Sorum Sayın hocam ben havalenin tekrar etme riskinden dolayı çok tedirginim. Genelde ilaç kullanmamaya dikkat ediyorum; ama havale geçirdiğinden çocuğuma nasıl bir tedavi uygulayacağım ateşi çıkar çıkmaz ateş düşürücü mü vereyim petitüs tafsiye etti doktor burun akıntısı ve grip belirtisi olursa ilerlemeden hemen kullan diye ben çok tedirginim psikolojim  altüst oldu erzurumda ikamet ediyorum hava şartları malum kızım sürekli hasta oluyor . 

Düzenleyen elmeryem - 06 Oca 2016 Saat 14:58
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2016 Saat 18:46
Yapilanlarin TAMAMI palavra, ve soygunculuk...
1- Entamoeba Histolytica, asla kusma yapmaz, asla su kaybina sebep olamaz. Zira, hastaligini Kalin barsaklarda yapar.
Bu sebeplede; hakikaten E.Histolytica oldugunda,  guvercin pisligi kadar ufak, sumuksu bazen kanli kakalar, ikintili-sancili devrelerin arkasindan gelir.
Turk doktorlari bu konulari hic bilmezler.. sakin Turk cocuk doktorlarinin ipi ile kuyuya inmeyin..
2- Anlatilan mekanizmalarin tamami palavra. Ya; Domuz Gribi, yada Rotavirus ishali gecirdi.
3- SAKIN; Peditus'u degil kullanmak, eve bile sokmayin.
4- Arkadan Grip arazlarinin baslamasi Kiziniz 'da, Domuz gribi oldugunu gosteriyor.
Tedavisi yoktur, dogrudur su kaybina ve ani ates yukselmesine bagli havale olabilir.
Daha dun anlattim atesi ve havaleyi... Dunku yazilari okuyun.
Korkularinizin tamami yersizdir. Hepsi Turk doktorlarinin uydurmalaridir.
AYRICA: Yazarlar kismindan, ates ile ilgili makaleleride okuyun, yoksa bu cakallar sizi daha cok kaziklarlar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2016 Saat 18:48
Yukarı Dön
elmeryem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elmeryem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2016 Saat 09:03
Çok Teşekkür Ederim Kadir Bey. kızımın öksürüğü de var bal limon zencefil uygulamasına devam ediyorum burun akıntısı durdu fakat tıkanıklık var şuan bunun için illadin ped kullanabilir miyim  havale geçirdiği için kullanmamda herhangi bir sıkıntı olur mu.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2016 Saat 18:00
Hala; havaleden korkuyorsunuz.. Yok oyle bir sey.
Duyduklarinizin tamami sarlatan Turk doktorlarinin uydurmalaridir. Iliadin'i cok abartmayin.
Kulak agrisi oldugunda kullanin.
Sadece burun tikanikligi icin kullanacaksaniz; her iki burun deligini acmaniza gerek yok..
3 gun bir tarafa; 3 gun obur tarafa kullanmak sureti ile,
ara vermeden kullanabilirsiniz ama, dedigim gibi, abartmayin.
Yukarı Dön
elmeryem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elmeryem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2016 Saat 09:51
Allah Razı olsun sizden.Kızımın kulak ağrısından dolayı hekime gösterdik sağ kulağında orta kulak iltihabı olduğunu söyledi.Ateşi yok kızımın genel durumu iyi iştahı yerinde sadece geceleri ani çığlıklarla uyanıyor ve kulağının ağrıdığını söylüyor.aşırı terlemesi var öksürüğü bu terlemelere nüks ediyor.Doktor kulağı için augmentin verdi ve ateşi olunca da dolven ve calpolu dönüşümlü kullanmamı istedi.ben antibiyotiğe henüz başlamadım ateşi olmadığı ve genel durumu iyi olduğu için umarım doğru yapıyorumdur.teşekkürler şimdiden.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2016 Saat 18:02
Sakin, o doktorun verdigi hicbir ilaci kullanmayin, Iliadin damlaya devam,
bu konu ile ilgili yazilarimi muhakkak okuyun.
Yukarı Dön
elmeryem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elmeryem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2016 Saat 08:27
illadini dediğiniz şekilde 3 gün bir tarafa üç gün diğer tarafa günde ikişer   damla olmak  kullanmaya düzn akşam başladım. yalnız kızımda damladan sonra  gece yoğun geniz akıntısıyla birlikte öksürük başladı uyutmadı bizi.sabah genel durumu iyiydi.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2016 Saat 18:56
Onemli degil. Gribin normal seyri... Sadece benim anlattiklarimi uygulayin, sakin Turk doktorlarinin verecegi ilaclari kullanmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.