|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
elmeryem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Oca 2016 Konum: ERZURUM Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Oca 2016 Saat 13:04 |
merhaba kadir bey kızım 36 aylık 18.12.2015 tarihinde öncelikle bakıcısı
ve sdonrasında kızımda başlayan ishal kusma ve akşamında yükselen
inatçı ateşiyle soluğu acilde aldık.kızıma ilk müdahale olarak fitil
verildi aradan iki dakika sonra 39.9'luk eteşle 20 saniye süren bir
havale gerçekleşti.kızım senede normalde 2-3 kez boğaz enfeksiyonunu
yüksek ateşle birlikte geçirdi fakat şimdiye kadar havale geçirmedik.
doktor ishal ve kusmadan dolayı (8 kez kusma ve bir kaç kez ishal)
yüsek oranda su ve tuz kaybının gerçekleştiğini ve havaleyi
tetiklediğini söylediler.yapılan Bt çekimi karın Röntgeninde herhangi
bir şey bulamadılar yalnızca gaita testinde Entemoeba histolika
kistlerinin olduğunu söylediler.5 gün hastanede kaldık serüm tedavisi
(Mayi) verildi sadece sonrasında flagyl denilen şuruptan 10 gün
kullandık.çocuğum şuan iyi ama bu defa da gribal enfeksiyon baş gösterdi
ve kızım bu enfeksiyonları ateşli geçriyor.Benim Sorum Sayın hocam ben
havalenin tekrar etme riskinden dolayı çok tedirginim. Genelde ilaç
kullanmamaya dikkat ediyorum; ama havale geçirdiğinden çocuğuma nasıl
bir tedavi uygulayacağım ateşi çıkar çıkmaz ateş düşürücü mü vereyim
petitüs tafsiye etti doktor burun akıntısı ve grip belirtisi olursa
ilerlemeden hemen kullan diye ben çok tedirginim psikolojim altüst oldu
erzurumda ikamet ediyorum hava şartları malum kızım sürekli hasta
oluyor .
Düzenleyen elmeryem - 06 Oca 2016 Saat 14:58 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118572 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yapilanlarin TAMAMI palavra, ve soygunculuk... 1- Entamoeba Histolytica, asla kusma yapmaz, asla su kaybina sebep olamaz. Zira, hastaligini Kalin barsaklarda yapar. Bu sebeplede; hakikaten E.Histolytica oldugunda, guvercin pisligi kadar ufak, sumuksu bazen kanli kakalar, ikintili-sancili devrelerin arkasindan gelir. Turk doktorlari bu konulari hic bilmezler.. sakin Turk cocuk doktorlarinin ipi ile kuyuya inmeyin.. 2- Anlatilan mekanizmalarin tamami palavra. Ya; Domuz Gribi, yada Rotavirus ishali gecirdi. 3- SAKIN; Peditus'u degil kullanmak, eve bile sokmayin. 4- Arkadan Grip arazlarinin baslamasi Kiziniz 'da, Domuz gribi oldugunu gosteriyor. Tedavisi yoktur, dogrudur su kaybina ve ani ates yukselmesine bagli havale olabilir. Daha dun anlattim atesi ve havaleyi... Dunku yazilari okuyun. Korkularinizin tamami yersizdir. Hepsi Turk doktorlarinin uydurmalaridir. AYRICA: Yazarlar kismindan, ates ile ilgili makaleleride okuyun, yoksa bu cakallar sizi daha cok kaziklarlar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2016 Saat 18:48 |
|
![]() |
|
elmeryem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Oca 2016 Konum: ERZURUM Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok Teşekkür Ederim Kadir Bey. kızımın öksürüğü de var bal limon zencefil uygulamasına devam ediyorum burun akıntısı durdu fakat tıkanıklık var şuan bunun için illadin ped kullanabilir miyim havale geçirdiği için kullanmamda herhangi bir sıkıntı olur mu.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118572 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hala; havaleden korkuyorsunuz.. Yok oyle bir sey. Duyduklarinizin tamami sarlatan Turk doktorlarinin uydurmalaridir. Iliadin'i cok abartmayin. Kulak agrisi oldugunda kullanin. Sadece burun tikanikligi icin kullanacaksaniz; her iki burun deligini acmaniza gerek yok.. 3 gun bir tarafa; 3 gun obur tarafa kullanmak sureti ile, ara vermeden kullanabilirsiniz ama, dedigim gibi, abartmayin.
|
|
![]() |
|
Allah Razı olsun sizden.Kızımın kulak ağrısından dolayı hekime gösterdik sağ kulağında orta kulak iltihabı olduğunu söyledi.Ateşi yok kızımın genel durumu iyi iştahı yerinde sadece geceleri ani çığlıklarla uyanıyor ve kulağının ağrıdığını söylüyor.aşırı terlemesi var öksürüğü bu terlemelere nüks ediyor.Doktor kulağı için augmentin verdi ve ateşi olunca da dolven ve calpolu dönüşümlü kullanmamı istedi.ben antibiyotiğe henüz başlamadım ateşi olmadığı ve genel durumu iyi olduğu için umarım doğru yapıyorumdur.teşekkürler şimdiden.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sakin, o doktorun verdigi hicbir ilaci kullanmayin, Iliadin damlaya devam, bu konu ile ilgili yazilarimi muhakkak okuyun.
|
|
![]() |
|
illadini dediğiniz şekilde 3 gün bir tarafa üç gün diğer tarafa günde ikişer damla olmak kullanmaya düzn akşam başladım. yalnız kızımda damladan sonra gece yoğun geniz akıntısıyla birlikte öksürük başladı uyutmadı bizi.sabah genel durumu iyiydi.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Onemli degil. Gribin normal seyri... Sadece benim anlattiklarimi uygulayin, sakin Turk doktorlarinin verecegi ilaclari kullanmayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|