|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
birsenf ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nis 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ara 2015 Saat 22:45 |
Merhaba Hocam Yardımınıza ihtiyacım var. Yeğenim 10 aylık ve ateşini düşürememişler hastaneye götürmüşler ve 3 gün yatışını yapmışlar serum bağlanmış vs kan tahliline bakıp bağışıklığı zayıf demişler. Tahlil sonucu resmini yüklemeyi beceremedim aşağıda resmin linki var sizden rica etsem bizi yönlendirebilirmisiniz. Çok teşekkür ederim şimdiden. http://i.hizliresim.com/YWR2bA.jpg http://i.hizliresim.com/82o01A.jpg |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117321 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
HEMEN, o sahtekar hastaneden, kacsinlar. Yatmasini gerektirecek en ufak bir durum yok... Viral bir hastalik olan; Enfeksiyoz Mononukleoz geciriyor.. Kan tahlilinde; MONO degeri anormal yuksek WBC degeri anormal dusuk ama bunu degerlendirebilecek doktor Nerde????? Assagilik, namussuzlar, verdikleri ilaclarla cocugun resmen hayatina kastedebilirler..
KACIN. Eve gidin ve sadece Serum fiz ile, burun temizligi yapin.. Yoksa, hayati tehlikesi var. O keriz doktora; teshisin Enfeksiyoz Mononukleoz oldugunu bir soyleyin bakalim, surati ne sekil alacak.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ara 2015 Saat 06:19 |
|
![]() |
|
birsenf ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nis 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam benim oğlum için sayenizde evde dediklerinizle hastalıkları atlatıyoruz. Ama bu sorduğum çocuk benim yeğenim dediklerinizi ilettim fakat panik oldukları için hastaneden çıkmadılar birşey de diyemedim. Kendi çocuğum olsa zaten hastaneye yatırmazdım da.
Şimdi tekrar kan almışlar değerler ilki ile aynıymış ve bir gün daha yatacak demişler. Şimdide vücüdunda silik şekilde ben büyüklüğünde lekeler oluşmuş. Kabartı yok. Neden olmuş olabilir. |
|
![]() |
|
Hocam lekelerden sonra doktor Enfeksiyoz Mononukleoz demiş. Siz en başta söylemiştiniz. Bu hastaşıl için hiç birşey yapmaya gerek yok dimi. Ateşi çıksa da onu rahatsız etmiyorsa 40 a da dayanmadıysa ateş düşürücü vermiyecekler dimi. Burnunu açık tutacaklar. 7 gün sonrada kendiliğinden geçecek yanlış mı biliyorum.
Çünkü onlar doktor takip edecez dedi diye hala hastanedeler ayağından serum bağlanmış arada da az ölçülü antibiyotik yapıyorlarmış serum yerindeki yerden (şurup değil)
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117321 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Enfeksiyoz Mononuleoz'da, Antibiyotik verilince DOKUNTU OLUR... Bosuna Serumlar takiliyor. Yapilanlarin tamami; SHOW, "tamamen duygusal"!!!
|
|
![]() |
|
Hocam sizi de rahatsız ediyorum ne olur kusuruma bakmayın hala çıkarmıyorlar hastaneden şimdi yeni tahliller yapmışlar
Değerlendirebilirmisiniz. http://hizliresim.com/nm6k80 http://hizliresim.com/v82m1v Bebek 11 aylık kız, ateş şuan yok, halsiz,
|
|
![]() |
|
SGPT (alanin aminotransferaz) değeri ilk hastaneye gittiğinde 13 iken bugün yapılan tahlilde 3886 çıkmış bunun bu kadar yükselmesi normal mi neden olmuş olabilir sizce
Aynı şekilde SGOT değeride yükselmiş. Bu değerle bakıp hemen ultrasona almışlar Karaciğer MKH' da 81 mm long aksa sahip olup parankim ekojenitesi diffüz homojendir. Hepatik ve portal venöz oluşumlar normaldir. İntrahepatik safra kanallarında pataloji izlenmememktedir. Safra kesesi lümeni ve duvar kalınlığı normaldir. Koledok genişliği normaldir. Dalak MAH' da normal boyutlarda olup parankim ekojenitesi diffüz homojendir. Pankreas kalınlığı normal olup parankim ekojenitesi diffüz homajendşrç Wirsung kanalı normaldir. Her iki böbrek boyutu parankim ve renal sinüs ekojenitesi ve pelvikalsiyel yapıları normaldir. Her iki sürrenal lojda pataloji izlenmemiştir. Gastrointestinal yapılar değerlendirilebildiği kadarıyla normaldir. Orta hat yapıları normaldir. Retroperitoneal alanda pataloji saptanmamıştır. Mesane kapasitesi ve duvar kalınlığı normaldir. Alt batında serbest veyaz loküle sıvı koleksiyonusaptanmamıştır. Radyolojik Kanı : Minimal hepatomegali |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Viral Hepatit geciriyor.. Sariligi varmi? Kan Tahlilinde, Total Bilirubin ve Direkt Bilirubin bakildimi? Hicbir tedavi gerekmez, kendiliginden iyilesir... Gordugunuz gibi; Karacigerde bir hastalik oldugunda, ALT ve AST 1000'ler seviyelerinin cok ustune cikarlar.. O aptala soyleyin; Viral enfeksiyonlarda, Notrofil orani duser, Lenfosit orani yukselir. Normaldir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|