|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
bersan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Şub 2015 Saat 09:50 |
Merhaba Kadir Bey,
Kızım 2014 mayıs ayında kreşe başladı. Kreşe başladıktan sonra temmuz ayında hastalandı ve antibiyotik kullandık.Daha sonra öksürüğü hiç geçmedi,KBB doktoruna götürdük geniz etinin yüzde 30 büyük olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söyledi . Bunun üzerine başka bir KBB doktoruna götürdük o ameliyatlık bir durum olmadığını geniz etinden kaynaklanmadığını alerjisi olduğunu söyledi ve Deloday alerji ilacı verdi. Kontrollerimiz ve delodayi kullanmamız kasım ayına kadar devam etti. Kasım ayının sonunda üşüttü ve hasta oldu KBB doktoru hastalıktan dolayı kulağında sıvı olduğunu söyledi ve Augmentin 200 verdi. Kullandık fakat kuru kuru öksürüğü bir türlü geçmedi.3 aralıkta tekrar götürdük. Hastalığın geçtiğini fakat kulağındaki sıvının geçmediğini söyledi. Zimaks 100 mg/S antibiyotik ve Rhinfant burun spreyi verdi. Onları da kullandık.18 aralıkta tekrar kontrole gittik zaten hastalığı gitmeden 2-3 gün önce tekrarlamıştı. Kulağındaki sıvının hala durduğunu söyledi ve augmentin Bıd 400 verdi.Onu da kullanıp 12 ocakta tekrar gittik. 226 Hz Tympanogram işitme testi yaptı ve özellikle sol kulakta duyma kaybı var 10 gün sonra tekrar gelin dedi. 21 ocakta tekrar gittik ve sıvının hala geçmediğini söyledi, kulak tüpü takmamız lazım dedi. 31 ocakta başka doktora gösterdik o da kulakta sıvı olduğunu söyledi Augmentin ES 600 , prednol L 40 mg iğne (1 kere) , Nazoster sprey ve Zespina 4 mg çiğneme tableti verdi. İlk gün antibiyotik ve sprey,çiğneme tabletini verdim. Fakat sonraki gün sitenizde yazdıklarınızı okuyunca antibiyotik hariç diğerlerini kestim,antibiyotiği de 5-6 gün verip bitmesini beklemeden kestim. Son gittiğimiz doktor ilgisiz olduğu için tekrar eski doktorumuza göstermeye karar verdik. augmentin es 600 sonrası iyileşmişti 11 şubatta tekrar burun tıkanıklığı ve öksürük başladı. Doktora gidene kadar serum fizyolojik, cold mix,ballı zencefil tedavisi uyguladım.14 şubatta KBB doktoru sıvının hala kulakta olduğunu ve ameliyat gerektiğini söyledi. Ben sizden okuduğum kadarıyla illiadin neden yazmadınız fln diye sordum ama rhifant yazıcam aynısı zaten dedi. Soğuk algınlığı için şurup ve rhifant yazdı,yaza kadar bekleyelim belki düzelir ameliyatsız dedik ama geç olur ilerledi ameliyat şart artık fln dedi.sorun geniz eti değil kulaktaki sıvı geçmiyor dedi.ben cold la biten ilaçları vermeyin dediğiniz için o ilaçları almadım.14 şubat akşamı illiadin pediatrik damlaya başladım sabah akşam 2 şer fıs olarak. 15 şubatta ateşi olunca calpol verdim ve uyudu. Dün yine sabah illiadin verdim fakat öğleden sonra kulağım ağrıyor diye ağlayınca 4 gibi calpol verdim. Gece de 10 gibi tekrar kulağı ağrıyınca 1 ölçek dolven verdim ve uyudu. Sabah burnu çok tıkanmıştı illiadin sıkmama rağmen açılmayınca peşine 5 er damla fizyolojik serum yaptım, sarı ve yeşil arası sümkürdü biraz rahatladı ve uyudu. İlliadin 3 gün oldu bu sabah son kez verdim kesiyoruz.öğleden sonra serum fizyolojik yapacağız.Şimdi uyuyor. Bugün ateşi yine çıkarsa 48 saat olacak. Sizce ne yapmalıyız? Ameliyat ettirmelimiyiz? Ve ateşi için antibiyotiğe gerek var mı? Yoksa kulak ağrısı olduğunda dolven verip serum fizyolojik ve cold mixe devam mı? Kasım sonundan beri sıvı geçmedi.3 ayı geçti. |
|
![]() |
|
bersan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kızım 31.03.2011 doğumlu bu arada Kadir Bey.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117971 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne olur, soracaginiz konuyu onceden bir arastirin, ondan sonra sual sorun.. Bu suali hergun soruyorlar.
|
|
![]() |
|
İnanın her gün bu konuda yazdıklarınızı okuyorum ama başlangıçından anlatıp fikir almak istedim.Kulak ağrısı bugün gün boyu yoktu fakat gece 12 gîbi tekrar kulağım ağırıyo demeye başladı şimdi ağrıdan uyandı dolven verdim. İlliadin mi kullanacağım sadece ilave bir ilaç kullanmama gerek var mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117971 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SADECE: Iliadin kullanin. Yaninda Dolven vermenizde iyi olur.
|
|
![]() |
|
Kusura bakmayın bir soru daha soracağım.dolveni 8 saat arayla 1 ölçek olarak mı vereyim yoksa ağrısı olduğunda mı?eğer 8 saat arayla vereceksem.bazı kişilere ağrı uzarsa bactrim başlayın demişsiniz dolvenle ağrıyı kestiğimizde nasıl anlayacağım kulak ağrısının devam ettiğini.illiadin dün sabah en son vermiştim bugün akşama kadar s.fizyolojik yapıp akşam illiadin başlayacağım.16 kg 108 cm.çok teşekkür ederim Kadir Bey.
|
|
![]() |
|
Kadir bey sizi sorularımla çok sıkmak istemiyorum fakat bir şey daha soracağım. Neredeyse tüm kulakla ilgili yazdıklarınızı ve forumlardaki cevaplarınızı okudum. Kulak ağrısı olsa da sıvı dursa da hiç bir şekilde ameliyat önermiyorsunuz? Ama mesela cumartesi günü yine kontrolümüz var illiadin tedavisi uygulayacağım gidene kadar.Cumartesi günü öksürük burun akıntısı kesilirse ama kulakta yine sıvı duruyorsa ve işitme testinde kötü çıkarsa bu durumda nedeni ne oluyor? Yani o sıvının orda durması neye işaret olur?
Bir de kulakta işitme kaybı yaratacak ilerde duyma kaybı yaşatacak olması için ne olması lazım ? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Agri yoksa, sivi'da YOKTUR... Ama, "yagli musterileri" kacirmamak icin, o sivi ASLA BITMEZ derler. Her gittiginizde, "sivi var' diyecekler, sakin inanmayin.
Her halde yazilarimi iyi okumadiniz; Orta kulak boslugunun nemli kalmasi icin, o sivi devamli bir sekilde salgilanir ve Oztaki boslugundan bosalir. Vucuttaki butun bosluklarda bu sistem vardir..Grip sonucu olusan odem ile, Oztaki borusu kapandiginda, bu sivi akmaz ve birikerek kulak zarina baski ve bunun sonucunda, agri yapar... Turk doktorlarinin sandigi gibi degildir... Orta kulak boslugunu kurutmanin, IMKANI YOKTUR!!! Orasinin, nemli olmasi gerekmektedir. Bu yuzden, "o sivinin kurutulmasi" palavrasina sakin kanmayin. Bunlari soyleyen KBB kotu niyetli demektir. Dolven'i, sadece agri oldugunda ve en fazla gunde3x1 verin.. Isitme testleri; Hastalik varken, YAPILMAZ.... Zaten hepsi bozuk cikacaktir. Hastalik gectikten sonra bakilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Şub 2015 Saat 18:05 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|