Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - su gibi..(grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsu gibi..(grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mevsimrüzgarı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: su gibi..(grip)
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2015 Saat 01:27
 Kadir hocam yeni yılınızı kutlar, sağlık ve huzur dolu nice seneler diler, ellerinizden öperim.
Oğlum 8 ayını tamamladı 8800 gr 69 cm. anne sütü + kutu sütlerle besleniyor. ek gıdaya henüz geçmedik günlük 450ml civarında süt içiyor.
1--hocam 1 hafta içinde tam geçti burun akıntısı yeşile döndü derken ertesi gün yeni bir su gibi burun akıntısı başlıyor. ilk gribini benden aldı ben iyileştikten sonra onda grip başladı. ama her 3 günde bir yeniliyor neyin nesi anlamadım neden böyle oluyor? 
2--grip esnasinda  balgamli öksürük, burun akintisi,  tikaniklik,  hiriltili nefes alip verme var. Ateş kusma ishal yok. Yastiksiz yatiyor yastik koymak ya da başucu yükseltmek ve sicak buhar yapmak gerekirmi sf ve Cold mix kullanıyorum ateş vs olmadigindan limonlu bala ihtiyaç duymadım 
3-- burnu tıkalıyken bol sf yapıyorum işe yarıyor ancak burnu açılıp aktığında aspiratörle çekiyorum kuvvetli bir nefes gerekiyor bunun bir zararı olabilir mi?
4-- kutu süt miktarı günlük  150- 200 ml geçtiğinden beri kakası nispeten boz ve kıvamlı. top top diyecek kadar sert değil. sadece anne sütü aldığı zamanki kadar yumuşak değil doymadığını düşünmüyorum çünkü azıcık bir boşluk kalsa ağlamaktan uyumayan bir çocuk. bu renk ve kıvam farkı normal mi ek gıdalarda da git gide değişecek mi kakası? diğer maillerden okuduklarımla günlük yumurta sayısını ikiye çıkardım daha çok su içtim yemeklerin yağını arttırdım değişen bir şey olmadı.
5--ben kabızlık sorunu çekmiyorum . bu durumda kabızlık yapabilecek şeftali muz vb gıdalar bende yapmasa bile bebekte kabızlık yapar mı?
çok teşekkürler iyi ki varsınız..

Düzenleyen mevsimrüzgarı - 05 Oca 2015 Saat 02:11
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2015 Saat 05:04
1- Grip(ler) geciriyor.. Anormal bir sey yok. Evde Gripli kimseler oldugu surece, cocukta nasibini alir.
2- Grip icin anlattiklarimi uygulayin, bana cok tekrar yaptirmayin...
3- Aspirator, cok sart degil. Zorlamayin. Zira hadise "ifrazat" degil, burun boslugunu cevreleyen dokudaki odem.. Asiri kurcalarsaniz, bu odem artar!!
4- Sut tam yagli olsun, eski mailleri okuyun.
5- Sizin yedikleriniz ile cocuga; "kabizlik" gecmez... Anne sutunun de terkibi butun annelerde aynidir. sadece aya gore kimyasi degisir. Bunlar hep anlatildi. Lutfen okumadan sual sormayin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2015 Saat 06:42
Su anda sadece oğlum grip. Ama sürekli yeniliyor..
İcirdigimiz sütler hep tam yağli başka dikkat etmemiz gereken bir konu var mi?
Hocam yazdiklarinizi okuyor daha sonra soru soruyorum fakat bunlar ikilemde kaldigim ya da cevabini bulamadigim sorularim.. Kusura bakmayin. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2015 Saat 19:34
Grip dolayisi ile az yiyorsa, buda kabizliga sebep olur.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2015 Saat 00:44
Gripten öncede kakasi bu kivamdaydi ikiniyor ama zorlanmiyor rahat yapiyor sşutuhep tam yagli iciriyorum ..sabah oöğlenve aksamlari gayet güzel emiyor ara öğünlerde  sut veriyoruz günlük miktar değişkenlik gösterebiliyor bazen 600 e kadar dayandigi oluyor az yemiyor sanki .. Kabiz olmadigi surece rengi onemli degilse bos vermek kaliyor geriye.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2015 Saat 01:17
hocam sütün yanında -4 gün önce- yoğurt, peynir, yumurta sarısı ve muhallebiye başladık süt içerken allerjik bir durum olmadı 2 aydır içiyor. muhallebiyi de pirinç ununu kavurup verdik onda da problem yok neredeyse  1 tam yumurta sarısını peynir ve sütle karıştırıp veriyorum onu da yiyor.yumurtayı çiğ vermiyorum haşlanmış veriyorum bu durumda allerji yapmaması lazım.yoğurdu  ilk kez 2gün önce verdik bugün tekrar yemek istemedi .bacaklarında ve boynunda hafif kızarıklıklar var. bu tür besin allerjisi vs olsa tüm vücutta mı olur yoksa bölgesel mi olur? sıcak mı tuttuk neden oldu bilemedim sorup sormamakta tereddüt ettim yarın tekrar bakarım hala kızarıklık varsa resim gönderirim.aradıklarımı geç buldum hocam sanırım terlettik çocuğu ondan oldu. diğer konularda aydınlatırsanız çok sevinirim. teşekkürler.

Düzenleyen mevsimrüzgarı - 13 Oca 2015 Saat 01:35
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2015 Saat 02:33
Bana kalirsa; sicak tutuyorsunuz. Okumaya devam.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2015 Saat 23:34
hocam ocak ayının ilk 10 gününü oğlum griple geçirdi. grip geçti gitti ama son bir haftadır sürekli kulağını kaşımaya çalışıyor kulağı mı ağrıyor diyorum illiadini 3 gün kullansak mı bugün yarın geçer diye bekledim geçmedi sürekli kaşıyor. grip geçerken kulağa vurur demiştiniz bu yüzden kaşıyor olabilir mi ? kullanalım mı? beklesek de olur mu

Düzenleyen mevsimrüzgarı - 18 Oca 2015 Saat 23:39
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.