Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz eti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGeniz eti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yagden Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagden Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz eti
    Gönderim Zamanı: 07 Ara 2014 Saat 00:29
İyi akşamlar hocam,kızım 4 yaşında,geceleri ağzı açık uyuyor,hasta olmadıgı sürece horlamıyor.ilk kez ıkı hafta önce kulak agrısı oldu,antibiyotik kullandık,sonra sıvı testı,röntgen neticesinde iri bir gemiz eti var dendi.daha once 2 yaşında da bir kbb uzmanı alınmalı demişti.iki haftadır 4 tane ( ikisi prof.) hekime gösterdik,ve düzenli olarak sizin yazılarınızı okudum.burun boslugunu yüzde 60 kapatan,yüzde 25 lik işitme kaybına neden olan bir geniz eti.ve hiç sorun cıkarmamasına ragmen sırf iri diye alınması gerekli denilen bademcikler var,son profesör bademcikleri küçültebiliriz,sıvı şeffaf gözüküyor tüp takılmayabilir dedi.ayrıca şu anda kızıma bronşit tanısı kondu.
Ben iki gündür iliain sprey (damla mı olmalıydı) ve cold mix kullanıyorum.yarın da kullanıp serum fızyolojıkle devam edecegım,sonra sıvı testını tekrar yaptıracagım.
Cok cevapladınız hocam ama ne yapmalıyım?alınmazsa beni korkuttukları gibi telafisi mümkün olmayan kayıplar yaşar mıyız?
Saygılarımı sunarım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2014 Saat 05:14
Yapilan ve soylenenlerin TUMU; SAHTEKARLIKTIR...
Kulak agrisi oldugunda, mutlaka; Iliadin DAMLA kullanin ve sirt ustu yatarken damlatin. Sprey bu sekilde kullanilamadigi icin, tercih etmiyorum...
Merak etmeyin, o SAHTEKARLARIN dediklerinin HICBIRINI yapmadiginiz surece basiniza bir is gelmez..
Eski mailleri okuyun, o Ameliyatlarda ne hokkabazliklar, ne dolaplar-dumenler donuyor, goreceksiniz..
Yukarı Dön
yagden Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagden Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2014 Saat 12:51
Sağolun hocam,spreyin 3. Günü bugün.ara verip hemen damlasını alacagım.vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Yukarı Dön
yagden Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagden Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2014 Saat 23:03

İyi akşamlar hocam,dediğiniz gibi sadece İlliadin kullandım ve sonra tekırdag arastırma hastanesı bashekimine ( son kez ) götürdüm,o da hastalarına aynı damlayı verdiğini ve 7 gün kullandırdıgını söyledi.istanbulda gıttıgımız hıc bır doktorun bu damlayı vermemiş olmasına cok şaşırdı.
Muayene sonucu kulagın durumu ıyı cıktı,3 ay takıp edelim dedi.sıvı varken zaten amelıyat olmaz dedi.şimdilik gerek yok,uyku apnesı olmuyor yılda 6 7 kez hastalanmıyorsa dedi.fakat agzı acık duruyorsa damak yapısı bozulabılır kı o da ılerde dişlerine tel takarak hallolur dedi.
Kısaca sagolun hocam.verdiğiniz degerli bilgiler için.ayrıca benım 10 aylık bır oğlum var,iki aylıkken bronşiolit oldu ve hastanede bir hafta yattık.şu anda da arada öksürüğü oluyor,yine bronşit olur dıye korkuyorum,anaokuluna gıden abla var evde.
.öksürük için öneriniz nedir hocam,sizi okumaya devam edeceğim,tekrar sağolun.iyi aksamlar

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2014 Saat 01:28
Agzi acik olursa, damak yapisi "Bozulmaz"....
Damak yapisi ZATEN, bozuk olanlarda, agiz aciktir...

Oksuruklu hastaliklarin; TUMUNDE:..... OKSURUGU KESECEK, SURUP VEYA sOGUK ALGINLIGI ILACI VERMEZSENIZ, NE ZATURRE OLUR, NEDE BRONSIT.
Yukarı Dön
ömer mirza Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 110
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ömer mirza Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2014 Saat 09:40
Damak yapisi ZATEN, bozuk olanlarda, agiz aciktir... Her geçen gün yeni bir şey öğreniyoruz.
Hocam benim oğlumunda (14 aylık) sürekli ağzı açık gün içinde,uyurken hiç farketmiyor.Sürekli burnu tıkalı gibi gece rahat uyuyamıyor bende KBB'ye götürmeyi düşünüyordum.Önde dört diş var ama düz değil arkaya doğru nasıl anlatsam v gibi bunların etkisimi ağzının açıklığı,bunun bir çözümü varmıdır ne yapmamız gerekir.Cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum.Bu arada Yagden'den özür diliyorum başlığının altına soru sordum ama konu benide ilgilendirince tekrar konu açmak istemedim.
Yukarı Dön
yagden Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagden Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2014 Saat 16:00
Tesekkür ederim hocam,Allah sizden razı olsun.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2014 Saat 18:56
Evet, cocugunuzun damak yapisi; DAR... Bu tip cocuklarda, ( burun boslugu da dar oldugundan) Grip arazlari da abartili olur.
Yapilacak bir sey yok, aynen devam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.