Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emme sıklığı ve diş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumemme sıklığı ve diş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mevsimrüzgarı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: emme sıklığı ve diş
    Gönderim Zamanı: 30 Kas 2014 Saat 01:44
Kadir hocam uzun bir aradan sonra merhaba. 
7. Ayimizi yeni bitirdik oğlum alttan iki dişini birden cikardi ama sanki dişlerle birlikte huy değiştiriyor.. Son 15 gündür günlük ortalama 100 ml sut içiyor onun dişinda sadece anne sütü alıyor.her kutu sütte vicdan azabi duyuyorum. Sabahlari sutumu sagiyorum hem de emziriyorum uyandiktan sonra ya klasik iki saat sonra uyurdu fakat diş cikarma döneminde tamamen değişti 4-5 saati bulduğu oluyor bu arada calistigim için biraktigim sütü iciyor yetmezse kutu sut içiyor fakat emerken hep dolu dolu emmek istiyor 3-4 saat emmeden vakit gecerse isine geliyor emmek istiyor aksi halde hircinlasip emmeyi reddediyor elleriyle itiyor önceden sut az da olsa Lisa aralıklarla emzirip süreklilik saglardim fakat hircinlikla beraber emmeyi tamamen birakacak diye endiseleniyorum bu geçici bir süreç midir bizi neler bekliyor?? Su donemde en az 3 ogün dolu dolu emip doyuyor gerektiğinde kutu sut veriyor um sakinleştirici niyetine.. Hircinligini neye baglamaliyiz dişe mi? Sakinleştirmek için ne yapmaliyim memeyi tutsa karni doyana kadar emecek sutum var emdikce geliyor yutkunmasinsan da anliyorum ama sinirinden reddediyor.. Tavsiyelerinizi bekliyorum.iyi ki varsiniz..
Not: gecen ayki -6.ay asisinda- boy ve kilosu 67 cm ve 7800 gr.di yarin güncel değerleri tekrar yazarim.

Düzenleyen mevsimrüzgarı - 30 Kas 2014 Saat 08:42
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2014 Saat 02:07
6 aylik olculeri guzel. Bir eksigi yok.
Emme sikligini ona birakin. Zaman icinde, emme aralarini hem acacak, hemde memede kalis sureleri azalacak, tamamen normaldir.
Hircinligi, cani sikildigi icin... Artik daha fazla gezmek ve gormek istiyor. Ya kucakta, ya pusette gezdirin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2014 Saat 08:49
Teşekkür ederim hocam cocukcagiz da hakli sadece hafta sonlari cikabiliyoruz biz isten geldikten sonra naz yapiyor farklıbir yere ggittiğimizde her şeyi uzun uzun incelemek istiyor bakıyor uzanmaya calisiyor bazen onun bebek olduğunu unutup karnini doyurmakla yetinmesini bekliyoruz artik daha çok oyun oynamaliyuz kafamiza dank etti kulagimuza küpe oldu çok teşekkürler. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2014 Saat 18:37
Unutmayin, onun en FAVORI oyuncagi; sizlersiniz...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2014 Saat 01:21
çok haklısınız artık her şeyin bilincinde uyumamak için ne taklalar atıyor gözleri uykudan kızarsa bile.. bizi grdüğü an gülmeler ağlamalar birbirine karışıyor baktı ki umursamıyoruz o zaman uykuya dalıyor tabii bu biraz zaman alıyor Smile yaklaşık 1 ay öncesinde dönmediğinden bahsetmiştim hala dönmüyor yere koyup destek olduğumuzda emeklemeye çalışıyor gibi yalnız karın yerde kollar ve bacaklar havada haliyle emeklemiyor sürünmüyor dönmüyor bile bir problem olduğunu düşünmüyorum da ne zaman dönecek merakla bekliyorum önceki görüşmemizde 7. ayını bulacağını söylemiştiniz bizimki sanırım rahatına düşkün hatta tembellik yapıyor yüzükoyun yatıyor ve kollarından dirseklerinden destek alıp kafasını kaldırıp uzun süre o şekilde kalabiliyor kucağımızda ayaklarıyla direnip basabiliyor.. peki hiç emeklemeden yürür mü yoksa adım adım mı gelişme gösterir? dönmemesi hazırbulunuşluğuyla alakalı bir durum diye ilaveten bir şey yapmadık sürekli  desteklemek gerekir mi yoksa hazır olduğunda bize sürpriz yapar mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2014 Saat 06:53
Her cocuk bir degildir... Bir sakatligi yok..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2014 Saat 01:53
oğlum 30 nisan doğumlu - 7,5 aylık- 8200 gr 67 cm civarında bıngıldak kapandı- çalışan bir anneyim.

hocam oğlum emmeyi bırakacak diye ödüm kopuyor son bir aydır giderek artan kutu süt ihtiyacımız söz konusu .. diş çıkarırken biraz hırçınlaşıp biberon kolayına geldiği için hazır süt istiyordu ya da varsa sağdığım sütten veriyordum . şimdi günlük 350 400 ml kadar kutu süt içiyor yeterince dinlenemiyorum ve su tüketimim oldukça az
1-sütümü dinlenerek ve suyu çok tüketerej attırabilir miyim?
2- 600 ml süt aldığı halde emiyorsa ek gıdaya geçmesek de sütle devam etsek olur mu?
3-ufak tefek birşeyler tattırdığımda itiraz etmiyor ek besinlere geçiş zor olmayacak diye düşünüyorum ancak bu kolayına gelir de emmeyi bırakır diye endişeleniyorum makina ile sağıyordum yaklaşık 4 aydır ama bu aralar emme düzeni alt üst oldu sağmak şöyle dursun emiyor üstüne süt istiyor mastit olduğum zamanları düşünüyorum şimdi de kutu süt istiyor süt yetersiz geliyor benim sütü artırmak için yapabileceğim neler var ? 1985'ten beri rekor denemelerini başarıyla tamamlayan annelere katılmayı ne kadar çok istemiştim..
4-hala dönemediği için gaz problemi yaşıyoruz gece ağlayarak uyanıyor gazını çıkarıp uyuyor gece ara ara uyandırıp emzirsem -makina yeterince kuvvetli çekmiyor - sütüm artar mı
5- ek gıdalar hoşuna gidecek emmek zor gelecek ve vazgeçecek diye korkuyorum ek gıdalara geçmek istemiyorum..

uzun lafın kısası dinlenmek ve bol su içmek olumlu düşünmek sütü artırmak için yeterli mi genetik bir durum vs etken olabilir mi?
kıymetli görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum .. iyi ki varsınız
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2014 Saat 05:32
1- Evet, arttirabilirsiniz. Daha onemli olan, "Kafanizin" SAKIN OLMASIDIR!!!
2- Sutten, "ek gidalara" gecerken, kahvalti (sut icinde), Yogurt(zaten sut), Muhallebi(zaten sut) ile baslaniliyor.. Eski mailleri okuyun.
3- Diger gidalarda acele etmeyin... Cocuklarin; "Cignemeyi ogrenmeleri" diye bir husus; Dunya'da bir tek Turk doktorlarina mahsus bir SACMALIKTIR...
4- Deneyin, esas gaz cikarmak ile ilgili makaleyi okuyun, Video'yu seyredin..
5- Aceleye zaten gerek yok..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Ara 2014 Saat 05:32
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.