Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Barsak tembelliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBarsak tembelliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecrinelam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ecrinelam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Barsak tembelliği
    Gönderim Zamanı: 22 Eki 2014 Saat 12:39
Hocam 30 Ocak 2014 doğumlu oğlan bebek, 9300 gr kilo, boy tam emin olmamakla birlikte 72-73 cm. Ekim sonu 9. ayını dolduracak. Sizi takip ediyoruz ve şu ana kadar hiç demir damlası kullanmadık. Et suyuna çorba içiyor, ceviz+meyve karışımı yiyor. Ana gıda anne sütü ama bende de demir eksikliği var. Bu hafta hemogram yapılacak, inşaAllah eksik çıkmaz. 

Asıl sorun hep bi kaka-gaz sorunu yaşamamız. 2 haftdadır emekliyor. Çok hareketli bi bebek. Ama hep gaz sancısı çekiyor. Kakasını zorla yapıyor. Popodan içeri şırıngayla z.yağı sıkıyorum, inşaAllah zarar vermiyorumdur ? Bir de debridat yazdı doktor barsak tembelliği teşhisine ama kullanmadık size sormadan. En son 8 aylıkken popoda çatlak yok demişti. Şimdi şüpheleniyorum var mı diye, belki de ondan yapamıyordur? Popodaki çatlak nasıl tedavi edilir ? Son olarak biz 9 aylık olmuş ama hala gaz-kaka poblemi yaşayan bu oğlana nasıl yardımcı olabiliriz? Ne ile besleyelim ki bu problemi minimuma indirelim? Problemin çok yoğun yaşandığı dönemde hangi ilacı kullanalım?

Teşekkür ederim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118364
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2014 Saat 21:57
1- DIKKAT edin.... Kadinlarin kan degerleri Erkeklerden daha dusuktur..
Sizin, HGb: 12-15g/dL araliginda olmaniz, Anemiyi ekarte eder. Erkek Referans degerleri ile mukayese etmesinler... Gunumuzde, SARLATAN'dan bol bir sey yok..
2- Bu yasta, popoda "catlak" olmaz...
3- Sancilari; enzim eksikliginden olabilir. Bulabilirseniz; Pankreoflat toz, gunde3x1 paket ile baslayip, netice aldikca dozu azaltin.. Pankreoflat bulamazsaniz, hergun;1 adet Festal drajeyi; havanda ezip,2-3 seferde verin.Her iki ilacda; Su-yemek, herseye karistirilabilirler.5 gun sonra sonucu yazin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Eki 2014 Saat 21:59
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ecrinelam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 11:56
Hocam, bahsettiğiniz ilaçlar ne işe yarıyor? Enzim eksikliği nasıl teşhis edilir? Belirtileri nelerdir?

Bu arada hemogram bakıldı, doktor olmadığı için hemşiresi sadece hgb değerini söyledi, 10 gr/dl imiş. Hemşire min 12 olması gerekiyor demiş eşime ama biz sizin sayenizde buna hazırlıklıydık, o yetişkin referasn değerleri dedik. O da doktorla görüşün ben bilmem demiş. Netten baktım, 10.5 olmalı sanırım, az bi düşüklük var. Et balık yumurta sarısı her akşam öğününde yediricem bundan sonra. C vitaminli gıdalarla birlikte... Bu yeterli olur mu? Barsak problemi yaşadığımız için demir ilacı kullanmak istemiyorum. 12 aylıkken yeniden tahlil olacak inşaAllah. O zamana kadar daha da düşer mi? Eksikliğinde başka sıkıntılar ortaya çıkar mı? Nasıl bir yol izlemem gerekir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 19:26
0.5gramlik eksiklige, Demir ilaci verilmez... Diyet ayarlanmasi ile duzelir... Ilac gerekmez.
Evet, o ilaclar Enzim ilaclaridir. Dogrudan cocukta "Enzim eksikligi"ni teshis etmek cok zor ve cocuk icin yipraticidir. En kolay yolu: Verirsiniz enzim ilaclarindan, cocuk duzelirse, "enzim eksikligi" varmis denir... Yoksa "Barsak biyopsisine" kadar is gider...

Zaten senelerden beri diyorum... Saglik bakanliginin baslattigi "Demir sacmaligi" fakirlik yuzunden, et alamayan, yiyemeyenler icindir... Gitsinler, Anadolunun fakir bolgelerindeki cocuklara Demir ilaci versinler... Niye gelip Bagdat Caddesi cocuklarina Demir veriyorlar!!! Isleri gucleri "Show"... Baska bir sey bilmezler...Tabii birde Cocuk degerlerini Eriskin degerleri ile karsilastirdiklarindan, boyle "yanar-doner" sacmaliklar yapmalari kacinilmaz oluyor...
Rahmetli Dr. Refik Saydam'dan sonra; Saglik bakanligi her daim sacmalamistir.. Kuruldugunda, zamaninin, en son teknolojisine sahip olan, ASI uretimini, yenilikleri takip etmeyerek ve tek bir tane "tas ustune tas " koymayarak démodé hale getirmisler ve asi uretimini durdurmak zorunda kalmislardir... Ataturk ve Inonu zamaninda, butun cocuk asilari Turkiye de yapiliyordu... Birde simdiki duruma bakin.. Turkiye yi ne hale getirdiler.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Eki 2014 Saat 19:28
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ecrinelam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2014 Saat 13:28
Anladım Doktor Bey. G6PD eksikliğinden bahsediyorsunuz değil mi? Peki enzim ilaçlarını verince düzelmeyi nasıl anlayacağız? Gaz problemi ortadan kalkınca düzelmiş mi diyeceğiz? Başka ne gözlememiz gerek?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2014 Saat 18:46
Ben ne zaman; G6PD'den bahsettim!!!! Benim bahsettigim durum, "lipaz, Amilaz" gibi enzimlerin eksikligi...
G6PD ( Glukoz-6-Fosfat Enzimi) eksikligidir, tedavisi yoktur. Bunlarda Bakla ve bazi ilaclar alindiginda, "Hemolitik Anemi" olusur... Hazimsizlik, gaz veya Karin agrilari ASLA yoktur..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ecrinelam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2014 Saat 19:01
Kadir hocam kızmayın, siz bahsetmediniz de enzim eksikliği deyince direkt o çıktı karşıma, başka enzim eksikliği olabilğdiğini de bilmiyordum. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2014 Saat 19:15
Siz benim yazilarimi okuyun, yoksa, bu "yarim akilli" doktor veya otcularin yazilari ile kafaniz karisir..

G6PD gibi, daha kac tane enzim eksikligi var bir bilseniz!! Hepsini yazmaya kalksam, sayfalar dolar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.