|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
sevgi44 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Eki 2014 Saat 11:44 |
iyi günler dr. bey. benim oğlum 3 yaşında ve sürekli hasta olan bir çocuk 1 ayı doldurmadan ya öksürük ya da sadece ateş oluyor. ateş olunca her defasında augmentin yada amoklavin kullandık. en son yine ateş ve öksürük oldu kan tahlili ve ciğer filminden sonra bu defa ıesef 1000 mg 3 gün iğne yaptırdık ve hemen arkasında suprax 7 gün kullandık. 10 gün geçmeden tekrar başladı öksürük hırıltılı ve balgamlı. dr götürmedim bu defa sizin önerilerinizle bal limon ve serum fiz. ve perebron kullanıyorum. sürekli hasta olmaması için ne yapmayalım? bulunduğum ilde sadece 1 tane çocuk dr var çok çaresiz kaldım. teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Her defasinda, Augmentin, Suprax gibi Antibiyotikli ilaclari kullandiginiz icin:
A- Antibiyotik gerektiren hastaliklarda, daha bagisiklik gelisemeden o bakteri ortadan kalktigindan, AYNI bakteriuler defalarca, hastalik yapiyorlar. Bir defasinda tedavi etmese idiniz, bagisiklik gelisecek, bir daha "o mikropla" hic hasta olmayacakti. B- Viral enfeksiyonlarda verildiginde, yararli (Probiyotik) bakteriler yokoldugunan, o bolge en basit bakterilere karsi bile ilk direnci gosteremiyor. Basiniza ne geldi-geliyorsa, hep; Her atesli hastalikta Antibiyotik kullandiginiz icin... Yapabileceginiz tek sey; yazilami, Alt Forumu ve makalelerimi okumaktir. En muhimi; Viralmi/bakterielmi; ayirimini iyi ogrenmenizdir. y |
|
![]() |
|
sevgi44 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çokkk teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
tekrar merhaba dr. bey. en son öksürüğünü sizin tavsiyelerinizle atlattık çok şükür. ancak dün akşam oğlum(37 aylık) yine ateşlendi. buruna serum fiz. bal limon ve bol su verdim. daha sonra dışarı çıkardık. ancak uyurken tekrar ateşlendi calpol verdim. gece 39 olunca da bu defa pedifen verdim. anlamadığım neden hasta oluyor, ben eşim sürekli ellerimizi yıkıyoruz, oğlum dahi dışardan gelince anne ellerimizi yıkayalım diyor,evime gelince her anne kadar temiz tutmaya çalışıyorum nerden nasıl geliyor bu mikroplar anlamıyorum. bu arada sabah kalktığımızda benimde boğazım kapanmış ve burnum akıyordu. Bayburt ilindeyiz. imkanlar kısıtlı ne yapmalıyım koruyucu iğnemi yaptırsak?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
El yikamakla, SADECE; ishal yapici mikroplari, barsak parazitlerini ve birde, cilt enfeksiyonlarini onleyebilirsiniz...
EL YIKAMAKLA GRIPLERI ONLEYEMEZSINIZ... Grip, solunum yolu ile bulasir. Gripliye eliniz degdi diye siz GRIP OLAMAZSINIZ... Tabii, siz simdi diyeceksinizki, Saglik Bakanligi dahil her yetkili-yetkisiz, herkes, "El yikayin" diyor....Onlar, derler VE, beni hic ilgilendirmezler... 2008'de Peru'da ve VietNam'da yapilan "el yikama " kampanyalari ile ne ishallerde, nede Zaturrelerde hicbir azalma olmamistir.. 2008'de Peru Hukumeti, Dunya Bankasi ve Bill&Melinda Gates Vakfinin isbirligi ile ( clean hands, healthy children) "Temiz eller, sihhatli cocuklar" kampanyasi Ile milyonlarca kisiye ulasilmis, TV lerde, cizgi film kahramani "Super Jaboncin" in sabun ve su ile mikroplari yenme temasi islenmis, ama sonucda hic bir duzelme saglanamamistir. Bu sebeple, siz el yikamadan ziyade, "MASKE" kullanma aliskanliginizi gelistirin...Bu hastaliklari TAMAMI, nefes yolu ile bulasir. |
|
![]() |
|
dr. bey tekrar merhaba oğlumun öksürüğü geçmedi hala doktora götürdük bize yünlerden öksürdüğünü söyledi hemen attık. ve kara turp içine bal, zerdaçal ve çörek otu önerdi bugün deneyeceğim ancak dün akşam oğlum yine öksürük krizine girdi bal limon bile kesmedi öksürüğü birde uyuduğu an çok terliyor sırılsıklam oluyor ,çok üzülüyorum neden bu kadar öksürüyor anlamıyorum
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SADECE; benim anlattiklarimi uygulayin.. Odasi cok sicak olmasin, hatta serin olsun, basini yukseltin...
Sabirli olun, Yunlerle filan bir alaksi yok, resmen k.c.ndan uydurmus... Siz: Limonlu bal kullanin. Limonu fazla olsun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Kas 2014 Saat 18:47 |
|
![]() |
|
Dr.bey dün gece öksürük ve kusma oldu 2 defa gece kustu 3-4 tane küçük hamsi balık yedi acaba zehirlenmemi diye korktum ama balık yedikten 3 saat sonra kustu. öksürük için doktor zitromax günde yarım ölçek ve perebron verdi :(
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|