|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ecrinelam ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şub 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ecrinelam
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 17:07 |
Düzenleyen ecrinelam - 10 Mar 2014 Saat 19:37 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117924 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Domuz Gribi geciriyor.
Eski mailleri okuyun. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. IYE ile bir alakasi yok.. Idrar Yolu Enfeksiyonu olursa, "Idrar tahlilindeki" NITRIT; (+) olur. Tam karar veremezseniz, bir "Idrar Tahlili" yaptirin. O arkadasinin aliesini de uyarin, Idrar Tahlilinde, Nitrit(-) ise, IYE ondada yokmus , kaziklanmis demektir. |
|
![]() |
|
ecrinelam ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şub 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ecrinelam
Hocam mesajı son duruma göre güncellerken cevap yazmışsınız, yetişemedim kusura bakmayın, güncellenmiş haliyle tekrar soruyorum.
"Hocam; Kızım 6 yaşında, bugün okulda kusmuş eve geldi, evde de kusmaya devam etti ama bir kaç saattir kusmuyor. Kalbi çok hızlı çarpıyor. Yanlış ölçmediysem eğer nabzı 130 civarı. Sık sık çişi geliyor. Kakası da var ama bir türlü yapamıyor, gaz çıkışı var. Halsiz, iştahsız. Okuldan bir arkadaşı da böyle kusuyormuş, doktora götürmüşler, idrar yollarında enfeksiyon çıkmış, siz de bi doktora götürün demiş öğretmeni ama idrarında yanma, batma, acı olmadığını söylüyor kızım. Burun akıntısı-öksürük-hapşırık şimdilik yok. Kusma bitti şimdi ama biz ishal olmasını beklerken kabız oldu, sık sık kakam geldi diyor, wc ye gidiyoruz dk larca ıkınıyor çıkaramıyor. Gliserin kanzuk diye bi fitil kullandık, fitili koyalı saatler oldu hala kaka yok. Ateşi koltukaltından en son 38.6 ya çıkınca aşırı panik eşim kızımı acile götürdü. Kızım da çok halsiz ve suratı kıpkırmızı olunca ben de bir şey demedim. Orada da ateşini ölçmüşler, 38.1 çıkmış(uzaktan ateşölçen bir aletle) ve tylol şurup vermişler. Ne idrar ne kan tahlili yapmamışlar. Sadece fitile rağmen kakasını yapmadığı için röntgen çekmişler. Barsakları çok dolu diyerek lavman vermişler, eşim lavmanı orada yapmayıp eve getirdi, daha yapamazsa kullanmamız için. Boğazında kızarıklık var diyip Amoklavin, Calpol ve Aferin vermişler. Dilinin üstü beyaz ama öyle kalın bir pas tabakası gibi değil. Ağzında da leş bir koku yok ama aslında sabaha belli olacak sanırım. Bu durumda ne yapalım hocam? " Son olarak kakasını bir türlü yapamamasının sebebi nedir? Bir de evde 39 günlük bir bebek var, bu domuz gribi ise onun için nasıl bir önlem alalım? Bebek için tehlikeli olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117924 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sakin soylenenlerin hicbirine; inanmayin, hicbir dediklerinide yapmayin.
Kardesi ile ayni odada bulunmasin. Cocuklarda, hele bebeklerde, Domuz Gribi cok hafif seyreder. Esas eriskinler ve yaslilar agir gecirirler.. Lavman icin acele etmeyin, sikintisi olursa, kullanin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ecrinelam
Teşekkür ederiz hocam...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ecrinelam
Hocam dün geceden beri eşimle mücadele ediyorum antibiyotik kullanmamak için. En son 39.6 oldu ateşi, koltuk altından, calpol verdik ve eşim kaptığı gibi çocuk doktoruna götürdü... Bu kez kan ve idrar tahlili yaptırsın diye tembihledim. Burun akıntsı, hapşırık, öksürük yok. Gözleri kıpkırmızı oldu, vücudu da öyle. Hala domuz gribi olduğunu mu düşünüyorsunuz?
------------- Hocam doktordan geldiler, orada ateşini ölçmüşler 41.5 çıkmış!! Doktor kızmış neden bu kadar beklettiniz diye, ateş düşürücü iğne yapmışlar. Tahlil falan yapmadan enfeksiyon kapmış demiş. Augmentin yazmış. 2 gündür çocuğa eziyet ediyorsun diye de eşimle tartışıyoruz. Gerçekten enfeksiyon mu grip mi nasıl anlıcaz? Neden bi tahlil yapmazlar? Boğaz enfeksiyonu ile grip i ayırt edebilmemiz için verebileceğiniz ipuçları var mıdır hocam? -------------- Bir de kızımın ateşi novalgin iğneden 1 saat sonra ancak düştü. 5 saat oldu doktordan geleli hala vücudu kızarık. Yakından bakınca çok minik ve çok sık kırmızı noktalarla kaplı vücudunun her yeri. Bir hastalık döküntüsüne benzemiyor, acaba neden böyle oldu? Ateşi 41 dereceye kadar çıktığı için mi? Sanki güneşte fazla kalınca kızarırız ya aynen o şekilde suratı kızarık ve vücudu da aynı şekilde... Düzenleyen ecrinelam - 11 Mar 2014 Saat 22:54 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Agizda, pis bir koku ve dilinde kalin bir pas tabakasi olmasi; Antibiyotik gerektigini gosterir...Bunlara ilaveten, kusma-bulantida varsa, Streptokok enfeksiyonu olabilir.
Dokuntu: Kizil dokuntusune benziyor. Sabah ilk isiniz, hemen bir "Strep-A Test"i yaptirmak olsun. Sonucunu bana yazin.. Eger, hakikaten Kizil ise, ilk olcek Augmentinden sonra, cocuk iyilesir. Bu durumda, Augmentin beraberinde, Deposilin 1.2 igne yapilmasi iyi olur, ilerde olabilecek; Kalp Romatizmasi veya Nefrit onlenmis olur. Eski mailleri okuyun. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ecrinelam
Doktor bey; yaşadığımız ilçede strep-A testi yapılmıyormuş. Yakın ildeki hastanelerde de boğaz kültürü yapılıyormuş sadece ama sizin eski maillerinizde okuduğum kadarıyla boğaz kültürü GABS ı tespit etmiyor.
Kızımın dili şu şekilde görülüyor; Bu kızıl hastalığında olan çilek görünümlü dil midir? En erken haftasonu Denizli'ye gidebileceğiz, orada bir hastane ile görüştüm, "hızlı Strep-A" testini yapıyoruz dediler. Olması gereken test bu mu? Denizli'ye gittiğimizde ilk ateş başlayalı 5 gün olmuş olacak. Çok mu geç kalmış oluruz? Eşimin işyerinden izin alması çok zor ama çok geç kalırsınız derseniz yarın için izin almaya çalışırız tüm şartları zorlayarak... Şu an Augmentin kullanıyoruz, hala boğaz ağrısı ya da yutkunmada zorluk yok. Vücudu hala kızarık ama kaynar suda haşlanmış ya da güneşte yanmış gibi bütün halde bir kızarıklık, nokta nokta kırmızılıklar yok. Eğer gerçekten kızıl ise antibiyotiğin 5. gününde de vurulabilir mi deposilin 1.2 ya da 6.3.3. ? Şu an kızıl olup olmadığından emin değilken de tedbir amaçlı deposilin yaptırmamızın bir zararı olur mu? yakınlarda bu testi yaptırabileceğimiz yer olmadığı için endişeleniyorum kalp romatizması nefrit falan demişsiniz, geç kalmış olmaktan korkuyorum... Sizin uzaktan görmeden yaptığınız şu teşhisleri doktorlar ellerindeki hastada neden göremiyorlar, neden bizleri böyle çaresiz zor durumda bırakıyorlar inanın anlayamıyorum. İnanın doktora gidemez olduk korkudan....
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|