Hocam, eski mailleri okuyarak bilgi edinmeye çalışyorum..6 aylıkken selamlama tarzında nöbetlerimiz başladı 3 ay boyunca çocuk dru yok gaz sancısı yok kum döküyor diyerekten en sonunda nöroloğa gittik 9 aylkken infantil spazm=West sendromu teşhisi konuldu . sabril ile başladık.nöbet kesilmedi. depakin eklendi.kesilmedi ve son silah olarak acht kullandık.(1 sene..ilk 3 ay yoğun sonra 1 sene içinde azaltarak bıraktık)2. iğneden sonra nöbet kesildi.ama EEG 7 ay sonra düzeldi..hiç bir sebep bulunamadı. MR temiz,metabolik taramalar temiz..
3,5 senedir nöbet yok. EEG temiz. oğlum şu anda 52 aylık..depakin solüsyonuda haziranda sıfırlıycaz. bu günlere iğne ile kuyu kazarak geldik..Allah kimseyi evladı ile imtihan etmesin.
Bir mailde '' Ateşe bağlı havale ile hasar olmaz ama epilepsi varsa olur'' demişsiniz..biz hala bu riskli gruptamıyız. sizi okumaya başladıktan sonra 38,5 olmadan ateş düşürücü vermeyi düşünmüyorum..nörolğumuz ateşe dikkat etmemizi söylemişti hep..acaba bu riskten çıktık mı? havale bizim için tehlikeli olur mu?
acht dan sebep aşılarımızı öteleyerek yaptırmıştık..şimdi tekrarları geliyor ne yapmalıyım? en son kasım ayında menenjit aşısı yaptırdım nöroloğumuza danışarak..grip aşısı bizim için uygunmudur? geç mi kaldık?
çok sordum kusuruma bakmayın..allah sizden bin kere razı olsun..
saygılarımla