Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sedaaytunc
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 216
|
Konu: 12 aylık oğlumda Ateş Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 01:57 |
Hocam Selamlar,
Yaklaşık 24 saattir 12 ay 3 günlük oğlumda ateş mevcut.. 37,5 ile başladı 38 ile 40 arası inip çıkıyor. Az evvel uyurken ölçtüm 40 verdi kızılötesi dijital ateş ölçer..
Ateş düşürücü vermedim şu dk ya kadar. Ateşin biizm dostumuz olduğunu biliyorum. 2 haftadır hafif gripti neşesi iştahı yerindeydi. Şuanda hafif burun akıntısı var.
Tek başına sadece ateş bulgusuyla teşhis yapamayacağınızın farkındayım Size sorum yarın sabaha da bu şekilde devam ederse bi WBC ye baktırayım mı? Bakteriyel bir durumsa allah korusun atlamak istemiyorum, ne önerirsiniz?
|
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118409
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 02:15 |
Agizda pis koku, dilde kirli sari-beyaz pas yoksa; Griptir. Genede karar veremiyorsaniz, kan sayimi yaptirip bana yazin.
|
 |
sedaaytunc
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 02:23 |
ağızda koku yok, dili tertemiz pespembe
2 hafta boyunca gripti zaten. Bu yaşadığı grip mi ateş yapıyor?
|
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 03:12 |
Olabilir..
Bu durum: " ağızda koku yok, dili tertemiz pespembe " oldugu surecede, Antibiyotige gerek yoktur.
|
 |
sedaaytunc
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 05:29 |
Ateş hala yüksek çıtçıtlı badisiyle yatıyor üzerini örtmüyorum az evvel süt verdim 150 ml içti geri uyudu. Tepesinde nöbet tutuyorum sayıklıyor ara ara, Allah korusun uykuda havale falan geçirir diye gözüm üzerinde.
Havalenin zarar vermediğini bilsemde insan ürküyor
Yarın ola hayrola.. teşekkürler
|
|
 |
sedaaytunc
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 16:55 |
kadir bey sabah 7 de ateş düştü. acıkarak uyandı tarhana çorbası içirdim keyfi yerinde burun akıntısı da bugün olmadı şu saate kadar. 24 saat yaşadığı ateş gribi mi sonlandırdı acaba? hiç ateş düşürücü vermedim bağışıklığın çalışması için.
verdiğiniz destek için çok teşekkürler allah sizi hep güldürsün
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 23:04 |
1- Uykuda, beyin faaliyetlerinin en dusuk oldugu bir zamanda; ASLA havale olmaz. Uyanmaya yakin veya uyandiginda, tam o sirada ates aniden yukselirse, havale gelebilir... Ayricada basinda niye nobet tutuyorsunuz? Havale gecirdiginde basinda olmasiniz ne olacakki?? Sanki oldugunda, bir sey yapiliyormus gibi. (Tabii, Turkler sogan koklatirlar)..Havalenin hicbir zarari yoktur. Benim "Ates ve Tedavisi" makalemi ve ates mekanizmasi ile ilgili makalemi, "Yazarlar" bolumunden okuyun...
2-Evet, ates Gribi sonlandirir... GRIP virusu,bakteriler gibi cogalma kabiliyetine sahip degildir. Bizim hucrelerimizin icine girip, bizim hucrelerimize Grip virusu yaptirirlar. Sonra bu hucreler yikilir ve virusler etsafa yayilirlar. Bu esnada, yikilan hucrelerden dolayi; adele agrilari ve kirginlik olur, idrar koyu cikar. Ates cok yukseldiginde, hucrelerin metabolizmasi cok artar, hucre bolunmesi hizlanir ve virusler tam yapilamadan hucre bolundugunden, viruslerin yayilmasi durur.. Ates dusurdugunuzde, isler tam aksi yonde gelisir, virusler icin daha uygun ortam gelisir, hastalik uzun ve agir seyreder. Atesin dusurulmesi ve soguk ortamda bulunmak hep viruslerin lehine dir..
|
 |
sedaaytunc
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 04:57 |
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Sayenizde yeni bir şey daha öğrendim...
Başında durma sebebim, havale geldiğinde çocuğun dilinin arkaya doğru gitme ihtimalli... burdaki doktorlardan hep bu şekilde duydum şu yaşıma kadar yaşım 30. Havale esnasında çocuğun ensesine eğer varsa kağıt rulo havlu konulması ve başın yana çevrilmesi ve dilinin tutulması şeklinde. Yani nasıl tıp eğitimi veriliyor anlamıyorum! Aşağıda verdiğim linki tıklayıp bakar mısınız lütfen, İstanbulda en bilindik hastanelerden Biri burada çalışan doktor Teşekkürler
http://www.haber7.com/anne-cocuk/haber/485338-havale-nobeti-geciren-cocuga-ne-yapmali
|
|
 |