Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
merveg
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 84
|
Konu: ateş kusma Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2013 Saat 17:46 |
doktor bey merhaba. 6 aylık oğlumla antalyaya gitmiştik orda birkaç kez havuza denize girdirdim. tatile giderken hava alanında ağlayınca burnu su gibi akmaya başladı ve 5 gün devam etti. şuan ise öksürüyor ama kusacak gibi sanki balgam çıkaramıyor. ateşi 38,5 oldu en fazla. calpol vermeye kalkıştım sanki bogazından geçmiyor gibi geri çıkardı ve aşırı kustu. çok halsiz görünüyor uyumak istiyor ama kafasını çevirip çevirip geri uyanıyor. bazen bogazını yırtarcasına ağlıyor çok acı çekiyor belli ama bunun gazdan olduğunu düşünüyorum. 6 ayını geçyi hertürlü dönebiliyor ama hala böyle gaz sancısı olur mu? şuan acile götürüp götürmemekte tereddüt ediyorum lütfen yönlendirin. teşekkürler.
|
 |
merveg
Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2013 Saat 17:58 |
doktor bey bu arada tatildeyken vücudunda küçük kırmızı sivilce gibi birşeyler çıktı. ama bu ateşten önceydi. alerji diye düşünmüştüm. ek gıdaya yeni başlıyoruz sadece birkaç kaşık yoğurt yedirdim. güneş kremi veya havuzdan olabilirmi. şu an SF, ballı limon uyguluyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118404
|
Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2013 Saat 19:47 |
1-Cocugunuz; bir cins Grip geciriyor. Bu tip Griplerde; bogazda, biber gibi yanma hissi vardir. Kesinlikle gaz degil. Aglarken; bogazina "Tantum Verde" sprey, gunde 3x1 sikabilirseniz, rahatlar.
2- O gordugunuz dokuntuler, Antalya sicagi+sicak tutma sonucu olan isiliklerdir. Gunes kremi veya havuzdan degil. Serin tutun bol bol denize sokun, Gribine de iyi gelir.
|
 |
merveg
Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2013 Saat 19:53 |
Çok çok tesekkür ederim doktor bey antibiyotik kullanmayacagimiz için mutlu oldum. İyi akşamlar.
|
 |
merveg
Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2013 Saat 20:07 |
Malesef tatilden döndük.kirmiziliklari yanlış anlattım galiba. Sivilce kadar belirgin değil karın ve Gogus bölgesinde yogun ve aralarında emaz 1 cm olacak sekilde ayrıklar. Tatilde neredeyse çıplak gezdirdim tshirt bile cok nadir giydirdim. Yinede isilikmidir bunlar.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118404
|
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2013 Saat 02:19 |
O dokuntulerin uzerine elinizi surun. Dokuntu uclari elinize sivri olarak geliyorsa, sinek isigidirlar.
Resim gonderebilirmisiniz??
|
 |
merveg
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2013 Saat 13:32 |
göndereceğim doktor bey. dün gece solunumu çok hızlanınca tıp fakültesi acile gittik. akciğer film temiz ancak çok gaz çıkmış filmde. Kan tahlili yapıldı doktor macrol ve dolven yazmış. dünden beri 6_7 kez su gibi kaka yaptı. ağzına şurup verince bide bazen emerken kusuyor. kan sonuçlarını yazıyorum antibiyotiği kullanmamı önerirmisiniz. Bir de çok kötü bağırıyor sadece arabada bi de kucağımda uyuyor.
LÖKOSİT: 10.3
NÖTROFİL:32.9
LENFOSİT:49.8
MONOSİT:13
EOZİNOFİL:4.1
NÖTROFİL:3.4
LENFOSİT:5.1
MONOSİT:1.3
HEMOGLOBİN:10.8
BİYOKİMYA:
GLUKOZ:119
TOTAL PROTEİN:6
KAN ÜRE AZOTU:3
KREATİNİN:0.22
İNORGANIK FOSFAT:5.28
NA:135
CRP:4.21
BİRDE KAN GAZI sonuçları var gerek görürseniz göndereyim.
|
 |
merveg
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2013 Saat 13:34 |
doktor bey bir de acile gittiğimizde solunum 42 nabız 144 dü. hala solunumu hızlı.
|
 |